Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katjuszna

ginekolog

Polecane posty

Gość Katjuszna

Mam pytanie do dziewczyn z sosnowca. Polećcie mi jakiegoś dobrego ginekologa z SC i okolic, najlepiej żeby przyjmował w przychodni publicznej . Wolałabym żeby była do osoba starsza , bez różnicy czy kobieta czy mężczyzna. I Jeszcze jedno pytanie , czego mam się spodziewać na pierwszej wizycie, jakich badań lub pytań jeżeli zamierzam iść do ginekologa w celu dostania tabletek antykoncepcyjnych. : )

Gość zalezy od lekarza
jak trafisz na porzadnego, to najpierw przeprowadzi wywiad lekarski (zapyta od kiedy miesiaczkujesz, czy regularnie, czy bolesnie itp., o choroby w rodzinie - czy jest rak, czy zakrzepica, czy masz problemy z cisieniem, czy palisz, miewasz czeste bole glowy itp.- kwestie wazne jesli chcesz przejsc na antykoncepcje hormonlalna). Potem zaprosi Cie na fotel, zbada, pobierze wymaz cytologiczny, a jesli ma w gabinecie usg to przy pierwszej wizycie dopochwowe usg tez powinien wykonac. W ten sposob zbierze dane o Tobie, Twoim zdrowiu wysatczajace by wiedziec, czy sa przeciwskazania do tego rodzaju antykoncepcji, czy nie. Jesli nie bedzie katolickim ordodoksem - nie bedzie z tym wiekszego problemu ;) wyjatkiem sa sytuacje, w ktorych zdrowie pacjentki moze byc zagrozone (tendencje zakrzepowe, choroby uk.krazenia, migreny itp.). http://www.znanylekarz.pl/ranking-lekarzy/ginekolog/sosnowiec

Przede wszystkim od kiedy jesteś aktywna seksualnie, czy masz jakieś dolegliwości, które Cię niepokoją. Dwie ostatnie miesiączki, czy są regularne, jak długie są cykle, jakie są te krwawienia. Ot, podstawowe pytania. Ginekolog zazwyczaj nie zadaje zbyt dużo pytań, on woli po prostu badać. Sosnowiec, ostatnio popularne miasto :P

Zapomniałam o tych chorobach w rodzinie itd. Ale koleżanka wyżej napisała.

Gość Katjuszna
dzięki wam dziewczyny. wiele osób które pytałam powiedziało ze po prostu ide i mowie ze chce tabletki zada kilka pytań i bez problemu przepisze cos.

Od kilku lat chodzę do Henryka Dzedzyka - przyjmuje prywatnie (dawniej w małej klinice za katedrą) i państwowo w przychodni na Wawelu. Bardzo miły, delikatny, skrupulatny (choć na badania hormonalne mnie nie wysłał i tabsy przepisuje metodą prób i błędów - ze względu na ograniczenia kontraktu, więc chyba nie jego wina). Zapisy są z reguły na 2 miesiące wcześniej, ale jak się przyjdzie rano to z reguly i tak przyjmie ;) no chyba, że jest prawdziwy natłok pacjentek.