Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewny111

swiadkowie na slubie

Polecane posty

Gość niepewny111

Witam wszystkich:)! Chciałbym zapytać Was o zdanie w następującej sprawie:) Moja dziewczyna została poproszona o to żeby być starszą na jej ślubie. Starszym będzie gość którego ja nigdy na oczy nie widziałem, moja dziewczyna może raz. Wiem że to jej rodzona siostra i głupio odmówić ale ja też będę się czuł trochę dziwnie stojąc sam w kościele:P. A jeszcze ta moja zazdrość.... no męcze się z tym jak cholera ale chyba nie wypada jej odmówić?. Pozdrawiam:)

To zależy jak bliskie są Twoje relacje z tą rodziną, znajomymi itd. Też bym się dziwnie czuła stojąc w kącie a mój mąż przy ołtarzu z inną ;)

a oco ty jestes zazdrosny ze dziewczyna twoja bedzie stala kolo jakieos obcola?przeciez nie beda sie bzykac tam

Oj nie przesadzaj :D Mój facet też kiedyś był swiadkiem na ślubie brata, pannie młodej świadkowała jej siostra. Ja w kościele stałam z rodzicami faceta, a chłopak świadkowej stał też z kimś tam, więc nie czuł się całkiem sam. A potem na weselu siedzieliśmy i tańczyliśmy razem więc żadnego problemu nie było :P

Gość niepewny111
Rosalinda nie znam ich zbyt dobrze jestem ze swoją dziewczyną rok czasu... Mogła by sobie wziąść za starszą jakąś wolną osobe i by sie wszyscy swietnie bawili

Gość niepewny111
Ale ja nawet dobrze nie znam rodziców wiec napewno nie bede stał z nimi:P Może do kogoś sie tam przylepie... Po prostu głupio się czuje z tą sytuacją.

Gość niepewny111
Ale ja nawet dobrze nie znam rodziców wiec napewno nie bede stał z nimi:P Może do kogoś sie tam przylepie... Po prostu głupio się czuje z tą sytuacją.

Gość niepewny111
Dodam jeszcze ze swiadek jest stanu wolnego i nie ma dziewczyny:)... Nie wiem czy bedzie mial osobę towarzyszącą. Oczywiste ze bede siedział razem z dziewczyna i ze bedzie sie bawic ze mna a nie z nim ale i tak glupio:P

Właśnie tak myślałam, że to jeszcze "obcy" ludzie dla Ciebie. Miałam podobną sytuację w rodzinie. Dziewczyna chciała na świadka swoją siostrę, ale że narzeczony uparł się na kumpla żonatego to do kompletu musieli wziąć jego żonę i zrezygnować z siostry :) To wszystko zależy od relacji. Raz jest to o.k a raz po prostu nie wypada. Co zamierza zrobić Twoja dziewczyna ?

Gość niepewny111
Ona powiedziała że to zależy ode mnie:)... Z jednej strony powinienem zrozumieć dziewczynę bo nie chce żeby sobie zepsuła relacje z rodziną przeze mnie.... Zwłaszcza że wszyscy się uparli żeby była starszą... Szkoda ze mnie nikt nie zapytał:P Więc chyba się zgodze i jakoś to przeżyje ze względu na nią, a jak bedą jakieś niejasne sytuacje na weselu to po prostu wyjdziemy;) Przy czym ustalimy że bycie starszą ogranicza się tylko do kościoła i bycia świadkiem ślubu.

Gość starsza i starszy to
swiadkowie? Co to za nazwa? Robisz z igły widły

Gość niepewny111
Wystarczy że umiesz czytać i domyślisz sie o co chodzi;)

Gość wredna menda
Nie wiem, gdzie Wy mieszkacie, że takie problemy są? U mnie świadkowie potrzebni są w kościele, a na sali niekoniecznie już. No jedynie świadkowa pomaga pannie młodej w toalecie, czy świadek ma pieczę nad alkoholem. To wszystko. Moim świadkiem był żonaty brat, a męża jego niezamężna siostra i nikt z tego afery nie robił. U brata też ja świadkowałam - jako panna, a drugi był żonaty brat panny młodej. I też nikt nie przeżywał. Ale co kraj, to obyczaj, tyle, że trochę też i od nas zależy, czy poddamy się jakimś durnym zwyczajom.

Gość starsza i starszy to
mój mąz był świadkiem umojej siostry a swaidkowa byla jej szwagirka

przesadzasz...godzine w kosciele nie wytrzymasz?przeciez bedzie msza,nie musisz z nikim rozmaiac,a potem juz normalnie bedziesz z nia bawil.nie rozumiem o co afera.jak ja bylam swiadkowa to nawet sie faceta nie pytalam o zdanie,swiadek byl wolny,ale jakie to ma znaczenie?

Gość nudna prowokacja
dylemant na miarę rozhisteryzowanej panienki no tak, czego się spodziewać po facecie piszącym na babskim forum ?

Na ilu weselach ty byłeś? Bo mam wrażenie, że na żadnym. Nie wytrzymasz godziny w kościele bez swojej połówki obok? Myslisz, że co? Że wszyscy będą cię wytykac palcami, że siedzisz bez niej? Kompletnie nie rozumiem gdzie leży twój problem. A jeśli jestes aż tak zazdrosny to powiem ci, że to bardzo niedobrze i gdybyś był moim chłopakiem to bym zwiała, bo Pan Bóg jeden wie co zrobisz jak będą jakieś poważne sytuacje wymagające twojej wyrozumiałości, niż świadkowanie dziewczyny

Gość Eeerrr...
Czytam i nie wierze, ze ludzie maja takie problemy?!? Albo to jakis zart, albo masz powazne problemy emocjonalne, zeby nie powiedziec psychiczne! I do tego jeszcze Twoje stwierdzenie, ze chyba "pozwolisz" byc Twojej lasce swiadkowa na slubie!? haha No ja pierdole!

Gość niepewny111
Tak, świat jest dziwny:P, a każdy człowiek inny. Normalnie strach o coś pytać;). Dzięki za wszystkie odpowiedzi szczególnie a właściwie tylko te do tematu;) To tyle. Pozdro