Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczkka022

Pytanie do mądrych z kafe. Co proponujecie do jedzenia zamiast mięsa ??

Polecane posty

Gość aneczkka022

Dodam ,ze aktywnie uprawiam sport ,co tu duzo mowic musze mieć silę i mięsnie ( nie jestem kulturystką) , probowalam przejsc na diete wege no i skonczylo sie niefajnie, byłam ciagle zmęczona ,zaczęlam tracic na wadze co u mnie jest niewskazane , jest niby bialko sojowe - ale nienawidze produktow sojowych , białko w proszku jest drogie. Co proponujecie ? albo co ma np zrobic facet kulturysta? jesc owoce ?

Gość kolara09
Tuńczyk z puszki makrela chuda twaróg jogurt naturalny dorzuc do niego np. kiwi

Gość no ty chyba zartujesz...
j.w u kulturystów NIE DA sie zbudowac i utrzymac masy miesniowej na diecie wegańskiej, to nierealne. Wejdz na forum SFD to ci to wytlumaczą. Są zamienniki bialek w proszkach ale sama wiesz,ze to nieoplacalne. Poza tym ja bym sie porzygala od ciaglego jedzenia izolatu bialka :O

jest wiele mozliwosci soja jajka pyszne zapiekanki warzywne ryby na wiele sposobów kotleciki lub nalesniki z kapustka pycha

Gość no ty chyba zartujesz...
aha i soja ma duzo fitoestrogenów, u kobiet ciagle jedzenie duzej ilosci soi moze zaburzac rownowage hormonalną. U facetow moze skonczyc sie to tragicznie : ginekomastia, impotencja, zaokrąglenie bioder, depresja, zaburzenia nastroju. Musisz wyliczyc ilosc bialka i patrzec na tabelki na produktach. Od razu mowie ,ze na samych owocach i warzywach miesnie sie 'ulotnią'. To dobre dla tych ktorzy chcą byc chudzi.

Gość Miki Mouse 123
a jestem weganka od 7 miesiecy. W tym czasie przebieglam maraton, w ktorym pobilam swoj rekord zyciowy i wlasnie sie przygptpwuje do kolejnego. Czuje sie dobrze. Byc moze dlatego ze nigdy nie przepadalam za miesem i nie brakuje mi go obecnie. Faktem jest jednak ze moja dieta ulegla calkowitej przemianie. Nagle na stole zaczely sie pojawiac kasze, rosliny straczkowe. Musze przyznac ze przygotowywanie posilkow zajmuje mi obecnie wiecej czasu, poniewaz nie moge liczyc na gotowe dania w restauracji w pracy Ale przynajmniej mam pewnosc ze w moich ciastach, pasztetach, kotletach sojowych jest tyle cukru ile sama wsypalam, soli tyle ile ja zadecyduje no i 0 konserwantow! Na pewno trzeba samemu szukac i wyprobowowywac przepisy (polecam puszka.pl). POniewaz moja rodzina (miesozerna) martwi sie o mnie, zrobilam sobie badania wczoraj. Wyniki juz w poniedzialek! Wiec dowiem sie czy wszystko jest w porzadku

Gość mieszkam tuz przy granicy
myslalam ze weegetarianie nie jedza ryb

Gość Miki Mouse 123
napisala grzybinka w innym temacie