Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielka_róża

Kontakty ojca z dzieckiem i alimenty .

Polecane posty

Gość wielka_róża

Witam . Mam 23 lata i 1,5 roczną córkę . Mieszkałam z ojcem dziecka przez 3 lata , a byliśmy parą przez 4 lata . Marcin zostawił mnie w listopadzie . Nie byliśmy małżeństwem . On pracował , a ja opiekowałam się Natalką . Od listopada mieszkam u moich rodziców . Marcin daje mi pieniądze na Natalkę i chce spotykać sie z nią 3 razy w tyg . Ja chce ułozyć sobie życie na nowo i jestem w ciąży z moim nowym chłopakiem . Ja nie chce widywać się z Marcinem i utrudniam mu spotkania z córeczką . Ale on cały czas nalega na kontakt z dzieckiem . W lipcu mamy sprawę o alimenty dla Natalki . Ja chcę od Marcina 700 zł miesięcznie , ale czy sąd mi tyle przydzieli ? Marcin pracuje w małej firmie , jest tam kelnerem i zarabia najniższą krajową . Na ile alimentów mogę liczyć ? I czy sąd może przydzielić i jak często widywanie się Natalki z tatą ? Oraz czy Marcin będzie mógł zabierać Natalkę na weekendy do siebie ? Proszę o pomoc !!! Róża

Gość defrewdfg
na 700 nie licz, poza tym marne prowo

Gość sdfgh32456
700zł napewno nie dostaniesz jesli on zarabia najnizsza krajowa to mysle ze gora 400zł a jesli chodzi o kotnakty to napwno dosatnie mozliwosc zabiraia na weekendy i oprocz tego pewnie raz w tygodniu zwłaszcza ze on sam tego chce

Gość sdfgh32456
a tez mi sie wydaj z to prowo bo dziwne ze masz termin na lipiec jak mamy dopiero koniec lutego sady wysylaja wzwanie na rozprawe miesiac gora 2 wczesneij

Gość WsaqwaXZXAW
Spokojnie będzie mógł widywac dziecko raz w tygodniu jezeli sam sie tego domaga. Poza tym dojda wakacje, ferie itp. Dostaniesz 300 zł alimentów

Gość wielka_róża
400 zł ??? Tylko ? Ale mała potrzebuje pampersów , jedzenia , ubrań... Ale skoro Natalka jest jeszcze taka mała to będzie mógł ją zabrać na cały weekend ? Marcin chce kontaktów z małą bo dzwoni codziennie i pyta co u niej , ale ja nie chcę go znać po tym jak mnie zostawił .

Gość WsaqwaXZXAW
400 zł to w porywach dostaniesz tepa dzido.

Gość sdfgh32456
a ile myslalas ze dostaniesz? jesli teraz uwazasz ze poweinnas miec 700 to ile jak corka pojdzie do szkoly albo bidze miala 15 lat? poza tym on 400 i ty 400 to juz jest 800zł sorry ale nie powiesz mi z wydajesz na tak male dziecko wiecej niz 800zł

Gość wielka_róża
Naprawdę myślicie , że nie dostanę tych 700 zł ? Tylko 400 ? : // Czyli wychodzi na to , że musze się pogodzić z tym , że mała będzie widywać się z tatą . :/

Gość wielka_róża
Ale kupuję małej ubranka bo szybko rośnie , mała jest alergikiem ( uczulona na pyłki , kurz itp ) więc muszę kupować leki , pampersy też tanie nie są , jakies zupki , owoce , ogólnie jedzienie , proszek do prania dla alergików + mieszkam u rodziców a muszę robic pranię itp więc woda , gaz i inne opłaty też mam . Musze też jakąś część pieniędzy dawać rodzicom .

Gość jhgjhggg
Nie wiem czy wiesz, ale oboje rodzice są zobowiązani na łożenie na dzieci. Twój były chłopak da 400 a Ty ile dasz?

Gość malinowka
300 zl moze dostaniesz, zreszta zle to wyglada w oczach sądu ze od listopada nie jestes z ojcem dziecka a juz jestes w ciazy z innym, mnie to bardzo zastanawia :-(

Gość wielka_róża
Jestem w ciąży z innym bo... Ludzie po prostu tkwiłam przez tyle czasu z jednym facetem i nie zdążyłam się wyszaleć , byłam młoda wiążąc się z Marcinem : (( Nie ja też bym musiała 700 zł wydać , ale przecież mała mieszka ze mną więc ja nie musze równej sumy 700 zł płacić chyba .

Gość jhgjhggg
rozumiem że pracujesz?

Gość sdfgh32456
1,5 roczne dziecko uczulone na pyłki? marne prowo najpierw dowidzialabs sie ze dzieciom do 3 roku zycia nie robi sie testow na allergie male dziecko moze byc uczulone na mleko moze miec skaze białkowa nietolerancje laktozy ale na pylki? wez sie kobieto ocknij

Gość o żesz dziadu jeden!!!
hahaha ale sie uśmiałam beznadziejne provo:) a jesli to prawda,to jestes głupia jak but z lewej nogi mamy 29 lutego a ty juz dostałas wezwanie na lipiec w/s alimentów??? bujac to las a nie Nas w lipcu bedziesz już b.wysoko w ciąży i co powiesz,ze czyje to dziecko? Bedzie jeszcze tak,ze Tobie ograniczą prawa rodzicielskie,dziecko dadzą ojcu i Ty bedziesz płaciła alimenty:) NA więcej niż GÓRA 400 zł to Ty nie licz,bo sie przeliczysz he he he

Gość wielka_róża
Skoro cały czas ma czerwone oczka i katarek jak jest przy mnie jak sprzątam , albo jak jestesmy na spacerku to na pewno jest uczulona na te pyłki i kurz ? Od czego by te obiawy miała ? : ( Cały czas też jest przeziębiona : ( Tak pracuję . Zaczęłam nie dawno prace w knajpie , jestem kelnerką po kilka godz dziennie .

Gość sdfgh32456
tak tak to powiedz jakie te leki jej dajesz na ktore wydajesz tyle kasy

a kim ty kuzwa jestes,by stwierdzac jednoznacznie,ze dziecko ma alergie na pyłki ??? u lekarza byłas? kto ci kaze dawac dziecku te rzekome leki na alergie? sama od siebie podajesz? durna Ty oj durna

co powiesz w sadzie,jak sędzina/sędzia zapyta z kimPani jest w ciązy? hahaha z kominarzem??? chyba,ze w lipcu brzuch zostawisz w domu

Gość sdfgh32456
czekajcie bo prowokatorka szuka na necie jaki sa leki na alergie :-)

Gość wielka_róża
Chodziło mi tylko , żebyście odpowiedzieli na temat alimentów i spotkań z dzieckiem a nie mnie osądzali . :/ Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam .

Gość sdfgh32456
nie znalazła nie wie co wymyslic wiec odchodzi zegnamy wymysl cos lepszego

Jak chce sie widywac z dzieckiem to pozwol mu na to, nie jest winą malej ze wam sie nieułozyło,wiem co mowie z wlasnego doswiadczenia lepiej dogadajcie sie we dwoje niz macie sie scierac w sadzie