Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problem - czy ktos mial taki?

Przedplaty Zepter - brak splat. Co teraz? ;-)

Polecane posty

Witam! Poltora roku temu wzielam sobie na przedplaty kilka rzeczy w Zepter - wstyd - oglupili mnie na amen na pokazie :-(, w ciazy bylam - dalam sie nabrac... Umowa opiewa na chyba 5100. Na poczatku zaplacilam 500 zl (poltora roku temu) - potem najzupelniej o tym zapomnialam plus - wiadomo - finansow brak :P! Wg umowy powinnam sie z nimi rozliczyc do czerwca br. - wtedy dostane sprzet. To nie "na raty" to jest na "przeplate". Po przeanalizowaniu tego w domu - wolalabym stracic owe 500 zl wplacone wczesniej niz doplacic brakujace 4600. Dla mnie - te produkty nie sa tego warte... Szczerze - to nie chce mi sie dzwonic do dystrybutorki - bedzie mnie napastowac, moze i grozic...nie wiem. Czy ktos wie, co moze mi "grozic" (poza oczywiscie strata 500 zl - trudno za glupote trzeba placic :-( )ze strony Zepter jezeli sie z nimi nie rozlicze? Chodzi oczywiscie o konsekwencje prawne... Pozdrawiam i zgory dziekuje za odp.

Gość Dziwnaaa jestes
Ja kupiłam 6 lat temu największy komplet z Zeptera, chodzi o garnki oczywiście i jestem mega zadowolona. Nie wiem co masz do ich produktów. Rok później kupiłam też Lampę Bioptropn i też jest super. Dziwnie, że dałaś tyle kasy, nie miałaś na nie, a teraz jeszcze narzekasz. Co do Twojego problemu to nie wie, bo płaciłam gotówką.

Gość Dziwnaaa jestes
Napisz, że nie masz kasy, a nie, że ich produkty nie są warte tej ceny, bo ja wiem, że są, moja mama wie, że są, moja teściowa wie, że są i mogę tak wymieniać długo. Ty ich nie masz, więc skąd wiesz, że nie są? Poza tym głupota to raz kupować jak się kasy nie ma, a dwa robić a później myśleć....

Teee, kolezanka, ja zadalam pytanie, a nie prosze o analize czy mnie stac, czy nie stac, czy cokolwiek innego. Naucz sie czytac, pani Bogaczko! Z gory dziekuje za KONKRETNE ODPOWIEDZI na zadane pytanie ;-)! A jak koniecznie chcesz wiedziec, Wtracajaca sie Panno: * zamowilam szybkowar - pokrywa+gar+sitko, dostalam na imieniny inny - za 1/3 tej kwoty - jest genialn * Micsy - mam nowego Zelmera, za 200 a nie za 1000 pln. Funkcji ma wiecej niz cudo Zepter. * naczynie krolewskie. Dostalam od Mamy komplet Philipiaka, patelnia - podobna, minimalnie mniejsza - jest w komplecie. Mama zaplacila 3997, a nie blisko 7000 - za dokladnie to samo. Wiec, tak, szkoda mi teraz kasy na podwojny osprzet. Pozdrawiam i bede wdzieczna za skupienie sie PYTANIU :P!

Co do Twojego problemu to nie wie, bo płaciłam gotówką. Cytat to z Pani powyzej - tej Bogatej. Jako wzor - za takie odpowiedzi nie wnoszace nic do tematu - SLICZNIE DZIEKUJE ;)!

Gość mam sugestie ....
wydaje mie sie, ze nic nie grozi ci ze strony prawnej. :) jak beda mili, to oddadza ci nawet te 500zl. a jak nie, to zatrzymaja :o ale neistety musisz ta sprawe poruszyc z dystrybutorka. pewnie, ze bedzie nagabywac, ale nie przejmuj sie, badz uprzejma i stanowcza. nie daj po sobie poznac, ze watpisz lub sie boisz ;) ale masz nauczke - nie wdawac sie w takie domokrazne konszachty ;) rozumiem jednak, bo latwo sie dac zlapac, w koncu to profesjonalisci ;) osobiscie nie bede sie wypowiadac o tej firmie, bo jej nie wyprobowalam, ale uwazam, ze zadne garnki nie sa warte takiej ceny. za duzo mniej mozna kupic rewelacyjne garnki ze stali nierdzewnej lub zeliwa pokrytego emalia bardzo dobrych firm. no ale nie o tym ;) nie badz tez autorko nimila do tamtej pani powyzej, bo jej uwagi byly jednak kolo tematu ;)

Mam sugestie....dzieki! Skoro ja zadaje pytanie o 'strone prawna" - a Pani powyzej opowiada, ze ja stac, tesciow stac i mame tez stac i placila gotowka wiec nic mi nie powie - to gdzie tu "kolo tematu" ;)

Gość umowa
Odpowiedzi na twoje pytania powinny być zawarte w umowie, którą podpisałaś. Czytałaś umowę?

Gość mam sugestie ....
autorko, jej chyba bardziej chodzilo nie tyle, ze stac, tylko, ze chwala sobie te garnki i uwazaja, ze sa warte swej ceny ;) naprawde zycze ci powodzenia w zalatwieniu tej sprawy, bo wyobrazam sobie, jak musi ci to wisiec nad glowa .... no i wlasnie, przeczytaj dokladnie umowe. nie wierze, ze moze ci grozic cokolwiek wiecej niz utrata tych 500 zl (w ostatecznosci) :)

Zaczelam oczywiscie od przeczytania umowy. Nic tam nie ma "w razie wu" - nie zakladaja widocznie, ze sie ktos rozmysli :P! Standardowo - ze mozna wypowiedziec w ciagu 10 dni...nic wiecej potem nie ma...u mnie 10 dni minelo jak nic ;)! Doszlam do wniosku, ze pogadam z Babka, moze - nawet i w tej cenie, moze w mniejszej, wezme cos innego - w koncu tez im pewnie chodzi o to, zeby zarobic jak najwiecej. Zadzwonie w poniedzialek! Podjelam bohaterska decyzje ;)!

Gość mam sugestie ....
swietny pomysl :) zaproponuj babce, ze wezmiesz cos w tej kwocie 500zl. wtedy firma nie straci podjetych juz od ciebie pieniedzy, a ty tez nie zostaniesz na lodzie. tylko pamietaj - badz stanowcza ;) powodzenia!

Nawet mi nie chodzilo o kwote 500, tylko owe 5030 - chociaz wolalabym w mniejszej, bo niekoniecznie pale sie do tego, zeby wydawac ;) Zastanawiam sie nad Therapy Air iOn, bo u nas wszyscy kaszlacy i alergiczni ;). Ostrzalke ceramiczna maja niezla. Mam Tupperware, moze czas na zmiane. Top Up life na mnie nie dziala, w zaden sposob sie nie czuje zdrowsza - a juz na pewno nie mam wiecej energii, od Nowego Roku zuzylam dwa opakowania - i nico :(. Krem do rak maja swietny - ten z drobinkami zlota. Innych kosmetykow nie znam... Scierko-rekawiczek moge wziac z 5 :D! Cen sie boje. Do tej pory bralam od dystrybutorow on-line, maja taniej niz normalnie. Dobrac - dobiore. Qrde, najpierw musze sie tam przedreptac :D!

I - sliczne dzieki za zyczenia powodzenia! Jak ja nie cierpie takich rzeczy zalatwiac :-(!

Gość mam sugestie ....
:D lomatko, ja tez nie cierpie :D ale zalatwisz. najpierw jej zaproponuj, czy mozesz wziac cos w tej kwocie 500, po co bedziesz wydawac wiecej kasy na sile, a noz widelec sie zgodzi?

Oni te "magiczne rekawice" maja po 50 zl firmowo chyba. To wezme 10, ja nimi jade praktycznie wszystko, mam dwie, to o wiele za malo ;). Nie sadze, zeby poszla na te 500, bo ja je przeciez "utopilam", ale - jakbym stanela na jakiejs 2000-2500 - to juz kobitka ma zarobek. Nie wiem, ile stoi ten Air iOn - no nic, nie pojde sie nie dowiem. Moze juz w piatek to zalatwie! Brrr...ale, moze im szybciej tym lepiej ;)! Dam znak :P! Jeszcze raz dzieki za rade!

Gość nnnnnnnnnnnnnn
A podobno w polsce bida..... a tu garki za kilka tysiakow, a co one same gotuja???

Gość venge.
moja sąsiadka z dużą dupą , a jeszcze większą gębą..wzięła jakaś kołdre.. w domu nie spasowało, zrobiła taki jarmark,ze facet zabrał kołdrę, oddał część kasy i...aż podobno ja przepraszał tam jest coś odnośnie wycofania się z umowy

Gość venge.
nnnnnnnnnnnnnn "A podobno w polsce bida..... a tu garki za kilka tysiakow, a co one same gotuja???" ...to się nazywa cud nad Wisłą @ ja nie gotuje w garach! piekę mięso w foli bez tłuszczu, jest kruchutkie, pyszne z sosem...folie wyrzucam i garków myć nie muszę

nie chce Cie martwic ale najprawdopodobniej masz tez umowe z bankim na splaty rat wiec nie wiem czy ci to tak latwo pojdzie. Moja tesciowa wziela sobie garnki za 5000zl i splaca raty przez bank tylko splata trwa przez 3 lata i z tego tytulu musi zaplacic 8000zl.

Gość sdfghjkl
o kurcze w coś Ty sie wplatała w dodatku 1,5 roku czekac na gary.Te gary i inne ich bzdety nie sa warte nawet połowe tej ceny.Byłam na urlopie u kolezanki posiadaczki tychn cudów i pekałam ze smiechu jak gotowałysmy w tych gównach obiad a ona płakała ze dała sie tak nabrac.Ta sa cwaniaki i wątpie zebys mogła sie wymiksowac z tego.Ale jakby sie udało to kup sobie komplet garów emalii olkusz i bedziesz zadowolona.Zycze powodzenia i napisz jak poszło.

Gość gość
Witam, pracowalam w zepterze wiele lat, nie wiem czy juz sobie poradzilas z ta sprawa bo widze, ze post byl jakis rok temu ale jak nic jeszcze nie zalatwilas to niczego sie nie obawiaj. Nie zwroca Tobie juz wplaconych pieniedzy ale nie musisz nic wiecej wplacac ani nic brac w zamian. Nic nie moga zrobic. Jak przedstawiciel bedzie cie straszyl to nie obawiaj sie to tylko proba utrzymania klienta. Sorki ale nie mam polskich znakow. Powodzenia i naprawde nie ma sie czego bac.

Gość gość
Czy mozna karac za nie splacanie przedplat.