Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gorsza 75

czuje sie gorsza bo nie jestem doskonala jak inni

Polecane posty

Gość Gorsza 75

Caly czas sie ze wszystkimi porownuje. Zazwyczaj z tymi wokol mnie ktorzy sa ode mnie lepsi w pracy, w zyciu, jako ludzie czy jako profesjonalisci. Strasznie sie z tym czuje. zadreczam sie 20 h na dobe tym ze do niczego sie nie nadaje. Mam straszne mysli. Jak przestac sie porownywac z innymi?

Gość powinnas...
...pojsc do psychologa. tak, zeby pogadac. musisz podniesc swoja wartosc. skad sie to wzielo?

Musisz dostrzec swoje atuty, a z pewnością jest ich wiele ;) pozwól innym je zauważyć, gdy ty ich nie widzisz to jak inni mają to zrobić? jesteś super, tylko musisz w to uwierzyć ;). codziennie przed spaniem i jak wstaniesz mów sobie coś w stylu: O! super dziś wyglądam! Jestem świetna! ze wszystkim sobie poradzę! I będzie ok ;).

Gość Gorsza 75
No wlasnie nie wiem skad to sie wzielo. Moze z wychowania? Moja matka byla nadopiekuncza i zawsze chronila mnie przed trudnymi sytuacjami. Ale nad tym powinno sie pracowac w doroslym zyciu, a ja choc sie staram zawsze wypadam blado w porownaniu z innymi. W sytuacjach zawodowych jak ktos cos dobrze zrobi, trafnie zareaguje na stresujaca sytuacjie zawsze wyrzucam sobie ze topowinnam byc ja. Ale dziekuje za slowa pociechy. Postaram sie mowic sobie dobre slowa jak sie obudze rano. Dzieki.