Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_barbie_

łańcuszek na wózek dla niemowlaka

Polecane posty

mam pytanko w maju rodzę moje maleństwo i mam pytanko czy mogę dla nowo narodzonego maluszka zamontować na wózek taki łańcuszek z plastikowymi misiami które grzechoczą słyszałam, że takie coś mogę zamontować jak dziecko już ma parę miesięcy więc dlatego pytam czy macie takie informacje od kiedy mozna takie coś wiszącego na wózeczku mieć :)

Gość jasne ze mozesz
Tylko noworodek niewiele z tego bedzie wiedział a tobie będzie niewygodnie wyjmowac i wkładać bobaska. Lepiej poczekac jak bedzie mialo choć te 2 miesiace i zacznie się rozglądać dookoła wyciągać rączki do różnych rzeczy.

Gość szklanka soku+ wodka
przeciez to wiocha jest :O lepiej palak kup

Gość malajamalutka
ale czemu okolo 3 miesiaca? Oczywiscie ze możesz zamontować, przeciez Twoje malenstwo nie bedzie sie ruszac, a przy odrobinie szczescia Twoja zabawka nie ożyje i nie skrzywdzi Twojego dziecka :/ pisze pewnie ze od 3 mies bo dopiero wtedy ma to jakikolwiek sens, ale nie wydaje mi sie, zeby byly jakies zdrowotne przeszkody do wieszania czegos takiego wczesniej... Ale moze sie nie znam ;P

aha czyli mozna odrazu, bo inni mi mówili że dziecko zeza dostanie, wolałabym od początku połąk ? jaki pałąk ?

Gość jasne ze mozesz
Nie trzy miesiace tylko obserwuj dziecko i jak zobaczysz ze reaguje na zabawki z karuzelki, na grzechotanie grzechotek itd to mu zawieś. Jak przeoczysz moment to mozesz sobie misie do kosza wsadzić bo to na cienkiej gumce jest i dziecko starsze pociagnie za to zeby do buzi wsadzić i się to urwie. Tylko do pewnego etapu radze tego używac bo nie ejst to do konca madra zabawka.

Gość Ganta
A wieszasz to dla siebie czy dla dziecka? Bo jak dla dziecka, to w wieku 3 miesięcy się wiesza i koniec. Jak tak ci się podoba, to zamontuj sobie ten łańcuszek nad własnym łóżkiem :O

Gość jasne ze mozesz
zeza nie dostanie co najwyzej bedzie to stymulowalo wzrok jesli bedzie w odpowiednich kolorach. Zresztą noworodki i mlodsze niemowlaki czasem zezują nie przejmuj się tym bo to normalne i nie daj sobie wmówić ze to dlatego ze zabawkę mu pokazalaś. Przejdzie z czasem jak bedzie dziecko rosło.

Gość jasne ze mozesz
zeza nie dostanie co najwyzej bedzie to stymulowalo wzrok jesli bedzie w odpowiednich kolorach. Zresztą noworodki i mlodsze niemowlaki czasem zezują nie przejmuj się tym bo to normalne i nie daj sobie wmówić ze to dlatego ze zabawkę mu pokazalaś. Przejdzie z czasem jak bedzie dziecko rosło.