Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurzyłam się wczoraj

Ceny w Biedronce oszalały!!!!!!!!

Polecane posty

Mieszkam w UK fakt tu też ceny trochę podskoczyły, ale ja nie odczuwam wzrostu cen. Kasę wydaje na prawo i lewo. W sumie mogę wam tylko współczuć, bo Polskie zarobki są śmieszne do zachodu, a u nas ceny praktycznie zrównywają się z zachodem. Skoro wy już narzekacie na Biedronkę, to gdzie teraz kupować? Moja znajoma mówi, że owoce tańsze są już w innych marketach niż w Biedronce.

Gość owioewi
ja się wkurzałam wzostem cen w biedronce, ale jak poszłam do innego sklepu- bo robie zakupy głównie w Biedronice, to dopiero zobaczyłam ceny... Jogurty małe po prawie 2 zł, zupki w proszku tez 2 zł nawet 2.20, itp

Gość dobrze prawisz
szczerze mówiąc jakoś nie zauważyłam...tzn. niektóre produkty podrożały o 10-20 gr (jak wszędzie), ale żeby aż takie różnice to nie sądzę

Gość ja też oblalam
a ja dzisiaj byłam w biedrze przy okazji.rzeczywiście spozywka drozsza,ale jest akcja tematyczna dla kobiet i np balsam z pompką eveline kosztuje około 11 zł. za 400 lub 500 mililitrów,jest szampon z odzywką nivea za 10 zł -komplet 2 razy 250 ml

Gość ja też oblalam
nivea szampon i odżywka miało być.ja kiedyś jeżdziłam co tydzień do biedry na zakupy,ale teraz spasowałam .łażę do tesco ,mam pod blokiem.ceny porównywalne.w tesco większe zaopatrzenie no i nie płacę za paliwo.

Gość dobrze prawisz
a co sądzicie o lidlu? bo jest chyba droższy od biedry ja tam sobie ciągle biedronkę chwalę

Co do cen, to powiem wam tak. Miałem sklep zoo... i musiałem zamknąć. Dlaczego ? bo nie było to opłacalne w dużym mieście. Gdzie ceny puszki dla kota były tańsze w markecie niż w hurtowni!!!! to gdzie tu sprzedawać to nie ma sensu. W UK nie ma takiej dużej ilości marketów jak w PL. To powoduje że małe sklepy nie mają racji bytu, a to powoduje, że podatki kto ma płacić?? markety są zwolnione bo nasz ukochany rząd tak rządzi!!!!! to tylko nóż otwiera się w kieszeni.

Gość qrqrq
konkurencja jak widać nie śpi :classic_cool:

Gość ewelinabnm,.
Lidl uwielbiam!:) pod Niemcow robiony wiec jakos lepsza...a o "brzebaku"to juz nie wspomne!od ubran...po maszyny do szycia...naprawde b lubie ten sklep... a!i jeszcze "perfumy"maja podobne do Chanell,tylko za ..18 zl chyba;)

Gość Księgowa+++
Jeszcze jajka, 10 szt, średnie (M). Kosztowały 3,99, a teraz 4,99. Jak dla mnie wzrost ceny o 25% to jest masakra.

Prawda. Sok Vitalinea wielowocowy kosztował 1.99, a kosztuje 2.49 !Podwyżka 25 % Sok pomidorowy kosztował 1.77, a kosztuje 2.17! Podwyżka 23% Reklamówka skoczyła z 7 do 8 gr - Podwyżka 14% A tak się zachwalali, że u nich tanio. Przestałam tam kupować soki.

Gość to jest chore wszystko
sa szlafroki teraz z biedronie?

Gość olkaa909
jajka droższe, byłam w szoku jqak wczoraj z mezem poszlismy na zakupy. jajka klM kosztowaly 3,89 teraz 4,99. a kl.L kosztowały 4,89 teraz 5,99. szok. tansze są ze wsi od kobiet które chodza po osiedlu i sprzedaja. ;)

Gość i jakosc poszła w dół
zawsze kupowałam buraczki wiórki były bardzo dobre słoik zmienili na troszke nizszy ,etykieta ta sama a buraczki smakuja jak pomyje nie da sie ich jesc

Gość asiulaaaaaaaaaaa
Ceny podrożały, to fakt, ale i tak sa bardziej atrakcyjne, niż w innych marketach, o sklepach osiedlowych nie wspominając, gdzie za mleko płacę 3 zł, a jajka M - 7 zł. A podatki od chipsów, jeżeli takowe nałożyli, to jakiś chory pomysł, jeżeli ktoś kupuje to i tak kupi, to tak jak z papierosami, ludzie palili jak kosztowały 5 zł i teraz jak kosztują 12 zł też palą, także to nie jest metoda. Ja mimo wszystko dalej będę kupować w biedronce, bo mam sprawdzone produkty, a np. pójdę do lidla, to nie wiem co dobre a co nie, zresztą jakbym miała latać np. po mleko do tesco, pa jajka do lidla a po coś tam innego do reala np. to więcej wydałabym na paliwo, niż zaoszczędziła na tych promocjach

Gość trzeba dać nauczkę............
i przestać kupować w biedrze te produkty które zdrożały i tyle jak nie poczują spadku sprzedaży to nie przestaną podwyższać cen ot i tyle

Gość ratatuj olaboga
Mąka babuni była poniżej 1 zł, teraz- 1.49. To 50% więcej !!! :( Warzywa są tańsze w delikatesach!! W życiu tak nie było...:O

macie rację, rzadko bywam w Biedronce, bo nie mam w poblizu - wczoraj tam weszłam, była po trasie i przezyłam niemiły szok... ryby droższe niż w osiedlowym sklepie (pamietałam cene tołpygi - i w sklepie jest bez skóry) cukier droższy niż tesco, mleko też ..... robią błąd. Więcej nie zatrzymam się koło Biedronki, bo i po co

Gość ten tego bblleee
a propos zmniejszenia gramatury w opakowaniach- mleko nie 1 l tylko 0,9 l, śm ietana było najpierw 500 g, potem 400 g a teraz jest 330 g, wszystko za tą samą a niekiedy wyższą cenę... A najśmieszniejsze to chusteczki higieniczne- już jest ich 9 sztuk w paczce a nie 10!! Żałośni złodzeje!

Gość lord stront+
Babunia też chce zarobić :classic_cool:

Czy Wy jesteście małymi dziećmi? Przecież ceny towarów w całej Polsce podrożały, to Biedronka ma sprzedawać za mniej niż kupuje?

Gość ratatuj olaboga
Hahaha! Taaak. 25-70% od razu?? Żałosne...:O Za te reklamy w tv, trójwymiarową biedronkę i za sponsorowanie Euro każą nam tak słono płacić...To błąd, wieeeeelki błąd :p

Gość metaloplastyka ona
Oni już dobrze zarabiają, nawet w rodzimym kraju z którego biedronka pochodzi nie mają takich zarobków jak w PL Sery ok 20 zł za kg to jest tanio? Wędliny nawet ok 30 zl za kg... Masakra tanio to to nie jest Ja jednak i tak tam kupuje bo mam blisko Makaron kosztował 1,09 a teraz jest 10 czy 20 gr droższy, to samo z groszkiem w puszce...

Gość ratatuj olaboga
Może chcą przerobić swoje sklepy na luksusowe centra handlowe?? :D

Gość not log
Aż dziw bierze ile ludzie chce żreć góooowno i jeszcze się tym chwalić podczas gdy prezes Jeronimo delektuje się plasterkiem pysznej oryginalnej włoskiej szynki:O

Gość rfgwgwrgwrwe
Weźcie pod uwagę rosnącą cene paliw, to też się odbija na cenach. :classic_cool: Podziękujcie Doniemu. :D

Gość komunizm dalej trwa w polsce
zapomnieliście ze prąd podrożał a to też ma wpływ na ceny nikt ręcznie nie pakuje i produkuje towar tylko maszyny to robią a to chodzi na prąd

Gość gość34tt4
Każdy z nas specjalizuje się w tym, co robi najlepiej. My też nie jesteśmy ekspertami we wszystkich dziedzinach, ale na pewno jesteśmy Profesjonalistami w budowie domów. Zadzwoń!! http://roslandomdesign.pl/