Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Slodka40

Cukrzyca typu1

Polecane posty

Gość gość
Cały czas trzeba się kontrolować. Wiadomo, że zdarzają się małe grzeszki ale cukrzyca to poważna choroba i staram się jej nie lekceważyć. Od niedawna chodzę regularnie do diabetologa żeby mieć wszystko pod jak największą kontrolą i żałuję, że nie zaczęłam wcześniej. Jeśli ktoś potrzebuje namiarów na dobrego diabetologa (Bydgoszcz) to służę pomocą: www.awimed.pl

Gość gość
Pamiętajcie o opaskach. Opaska na ręce z zapisaną chorobą pacjenta, w przypadku zasłabnięcia często ratuje życie. Moja apteka zaopatruje się w opaski u www.medipak.pl. Są bardzo dobrej jakości i w bardzo ładnej kolorystyce. Pacjenci bardzo chętnie je kupują. Polecam innym tego dostawcę.

Gość gość
Jak rozpoznać u siebie cukrzycę? Najważniejszym objawem cukrzycy jest wysoki poziom glukozy we krwi, ale niestety, nie jest on widoczny "gołym okiem". Jeśli nie masz nawyku regularnego wykonywania tego badania, pozostaje ci zachować czujność i zwracać uwagę na to, czy nie nie odczuwasz poniższych objawów: - duże pragnienie i częste oddawanie moczu, - spory apetyt i utrata wagi, - ogólne osłabienie, senność, - zamazane lub podwójne widzenie, - łatwe powstawanie siniaków i wolniejsze gojenie się ran. Więcej informacji uzyskasz na: http://www.stopacukrzycowa.org.pl/

Gość Tadeusz77
Ja choruje już od 13 lat, ogólnie to da się żyć bo teraz mam pompę insulinową wcześniej to pamiętam jakie były problemy jak byłem na penach. Dobrze, że żyjemy w takich czasach że można wszystko zamówić w internecie. Tak na przykład wszystkie wkłucia i akcesoria sobie zamawiam na infusion.pl, po insuline tylko do apteki na osiedlu chodzę.

Gość gość
Witam. Mam na sprzedaż glukometr w zestawie z paskami i igła no pobierania krwi plus dodatkowe 1 op paskow do niego. Nowe nieużywane. Sprzedam tanio, możliwa wysyłka. Telefon 722016855

Gość sajhania
Witam, jestem mamą małej 17-miesięcznej dziewczynki u której m-c temu zdiagnozowano cukrzycę typu I- jesteśmy na pompie. Poszukuję rodziców dzieci z tą przypadłością w podobnym wieku proszę o kontakt .

Gość Ewelina1984

Ja to już choruje od 2006 i mam spore powikłania czyli oczy, nerki, miażdżyce kończyn dolnych neuropatia 

Mój krewny choruje na cukrzyce typu 1 od kilku lat. Jego stan jest tragiczny. Jest bardzo szczupły, dostał paraliżu nóg przez co nie może ich zginąć przy chodzeniu. Ma przewlekłe biegunki. Nie chce się leczyć,  nie przyjmuje Insuliny. Znacie jakiś ośrodek który mógłby go wyprowadzić na prosta bądź lekarza ? Proszę pomóżcie