Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

ulotna chwila

ZLE OKO - zabobon, czy nie?

Polecane posty

Tak sie zastanawiam, czy wierzycie w ten zabobon? Nasluchalam sie od swoich klientek jak to po wizycie sasiadki paprotka sie osypala, albo jak storczyk pozrzucal kwiaty itp itd. Zawsze tego typu opowiesci traktowalam z przymruzeniem oka, zawsze. do czasu....no wlasnie do czasu kiedy to zjawisko zaczelam obserwowac pod swoim dachem... od pol roku mam nowa sasiadke, mloda osoba, czasami do mnie wpada pozyczyc sitko lub inna pierdole, czasami zapraszam ja na herbate, dodam, ze te wizyty nie sa czeste jednak zawsze po jej wizycie moje kwiaty diabli biora za pierwszym razem po jej wizycie, w dwa dni moj miniaturowy storczyk pozrzucal wszystkie kwiaty, wtedy pomyslalam-przypadek( u mojejm Mamy taki sam storczyk kupiony w tym samym czasie z tego samego zrodla kwitl jeszcze przez 2 miesiace) po jakims czasie znowu mnie odwiedzila, tym razem na parapecie mialam phalenopsisa z nowym pedem kwiatowym-jeszcze dwa dni i kwiaty by mi rozkwitly, ped gruby, z duza iloscia duzych pakow, jak latwo sie domyslic nie doczekkalam sie, znowu w kilka dni wszystko sie posypalo, pomyslalam-szkoda, bo tak dlugo czekalam na kwiaty, ale nie pomyslalam, ze to jej zasluga,wtedy nie przyszlo mi to jeszcze do glowy. minelo znowu troche czasu i znowu wpadla do mnie sasiadka na komodzie w szkle stalo cymbidium, cymbidium przecudnej wrecz urody, mialo dwa piekne wielkie kwiatostany, mialo tez kolejne dwa pedy kwiatowe w fazie wzrostu, jak myslicie co sie stalo z moim cymbidium? trzy dni i bylo po ptakach:-( wszystkie kwiaty mi zzolkly, osypaly sie, a pedy kwiatowe uschly na wior, nowe pedy tez pousychaly i zostaly mi same liscie...po tym wszystkim pomyslalam-teraz to na pewno jej zasluga 馃槧 ( w tym samym czasie dalam swojej siostrez indentycznego kwiata i u niej kwitnie do tej pory) kolejna ofiara stal sie skrzydlokwiat, dwa tygodnie temu przenioslam go do kuchni( kto sie nie orientuje to powiem, ze ten kwiat jest nie do zabicia, wytrzyma wszystko) przyszla sasiadka, byla chwile w mojej kuchni i sobie poszla, kwiat mi zaczal zolknac i polowe lisci musialam wyciac I co Wy na to? Dodam, ze ona nigdy, ale to przenigdy nie powiedziala, ze mam ladne kwiaty w domu, choc widzialam ze caly czas wodzi po nich oczami. I zeby nie bylo-wiem jak sie obchodzic z kwiatami, nie przelalam ich, nie przesuszylam, nie przewialam zimnym powietrzem, slowem nie bylo zadnych racjonalnych czynnikow , ktore mogly spowodowac zmarnowanie sie kwiatow. Ona sama reki do kwiatow nie ma, juz kilka razy przynosila mi swoje kwiaty na odratowanie. Ja wiem, ze mamy XXI wiek, a ja cofam sie do czasu czarownic,no, ale chyba jednak z niej jest heksa skoro moje kwiaty tak marnie koncza

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 w sumie kto wie
Ja tam wierz臋, 偶e ludzka zazdro艣膰 potrafi zrobi膰 wiele z艂ego, dlatego nigdy nie afiszuj臋 si臋, kiedy co艣 mi si臋 uda, co艣 z m臋偶em osi膮gniemy, co艣 kupimy, gdzie艣 pojedziemy. W艂a艣nie kupili艣my nowe du偶e mieszkanie, wysoki standard i p贸ki co praktycznie nikt si臋 nie dowiedzia艂. Jednej kole偶ance si臋 wygada艂am i od razu po偶a艂owa艂am - ju偶 co艣 ani nie dzwoni ani nie pisze. Zawsze si臋 boj臋 takich sytuacji, 偶e zazdrosna osoba co艣 mi jak to si臋 m贸wi "zada". Kolejny przyk艂ad: po naszym weselu, kt贸re by艂o naprawd臋 fajne, dopracowane i na kt贸rym nie oszcz臋dzali艣my spotka艂am si臋 z zazdro艣ci膮 kilku kobiet, dowiedzia艂am si臋 ze 藕r贸de艂 postronnych, 偶e rozpowiada艂y to i owo, min. 偶e 偶ycie jest niesprawiedliwe, 偶e mi si臋 tak powodzi, 偶e taki m膮偶 taka impreza itp. Po weselu spotka艂a mnie dos艂ownie seria wypadk贸w, a to si臋 potkne艂am, a to zala艂am wrz膮tkiem, a to zachorowa艂am i 偶adne leki nie pomaga艂y itp. Dosz艂o do tego, 偶e ba艂am si臋 wsta膰 z 艂贸偶ka :o Potem pojechali艣my w podr贸偶 po艣lubn膮: jakie by艂o moje zdziwienie, gdy po dotarciu na miejsce okaza艂o si臋, 偶e mam ca艂e plecy w paskudnej wysypce! Nawet nie zd膮偶y艂am przebra膰 si臋 w kostium, nie m贸wi膮c o k膮pieli, wyj艣ciu na s艂o艅ce czy czymkolwiek co mog艂oby j膮 spowodowa膰. Odwiedzi艂am kilku lekarzy dermatolog贸w i 呕ADEN nie wiedzia艂 co to jest, m贸wili otwarcie, 偶e nie widzieli nigdy czego艣 podobnego. Jak wiadomo, zepsu艂o mi to troch臋 wczasy, nie mog艂am czego艣 takiego pokaza膰 wi臋c chodzi艂am ca艂a zakryta. Wszyscy dziwili si臋 tym bardziej, 偶e nie mia艂am nigdy 偶adnych problem贸w ze sk贸r膮. Jak 艂atwo si臋 domy艣le膰, wysypka znikne艂a w dniu powrotu do domu :o Przed wyjazdem od tych fa艂szywych kole偶anek s艂ysza艂am ci膮gle - "Tobie to dobrze, takie wczasy" albo " Ty to sobie po偶yjesz" Co艣 mi si臋 wydaje, 偶e z t膮 wysypk膮 by艂o tak jak z Twoimi kwiatami :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moi rodzice mieli kiedys
gospodark臋 i do mojej mamy przysz艂a taka plotkawa kole偶anka, zazdro艣ci艂a wszystkiego i kiedy艣 wesz艂a do stodo艂y gdzie by艂a 艣winia i m贸wi艂a ze 艂adna i nie mog艂a si臋 nadziwi膰 ze ta 艣winia je 艂upiny z ziemniak贸w, dos艂ownie tego samego dnia jak 艣winia jad艂a 艂upiny z ziemniak贸w i z innych warzyw tak wtedy ju偶 nie tkn臋艂a, w dodatku zachorowa艂a nast臋pnego dnia i trzeba by艂o j膮 zabi膰. Poza tym ta sama "kole偶anka" mamy wesz艂a kiedy艣 do ogr贸dka, gdzie ros艂y dorodne pomidory, wida膰 by艂o 偶e zazdro艣ci ale jako 偶e by艂a fa艂szywa to oczywi艣cie chwali艂a i co? pomidory po 2-3 dniach wszystkie dosta艂y zarazy, zrobi艂y sie czarne i po pomidorach... moze faktycznie co艣 w tym jest...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 venge.
a ja w takie pierdo艂y nie wierz臋 nikt u mnie nie by艂 , storczyki cudownie kwit艂y i nagle...kwiaty spad艂y, li艣cie opad艂y i ...co na kogo zwali膰? czasem samo przestawienie kwiat贸w powoduje ich choroby wysypka - od stresu zwi膮zanego z podr贸偶膮 lub z potu..

Udost臋pnij ten post

To co? Robimy polowanie na czarownice? >>>W艂a艣nie kupili艣my nowe du偶e mieszkanie, wysoki standard i p贸ki co praktycznie nikt si臋 nie dowiedzia艂 Na parapet贸w臋 by艂o szkoda :P Tak mi sie przypomnia艂o po obejrzeniu Alternatyw :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co艣 w tym jest
Nas艂ucha艂am si臋 takich historii mn贸stwo. Mog艂abym pisa膰 ca艂膮 noc o chorych zwierz臋tach, zdech艂ych krowach, wyschni臋tych kwiatach. Ale jedno widzia艂am na w艂asne oczy. Moja siostra odwiedzi艂a mnie z c贸reczk膮. 艢liczna dziewczynka, pi臋kne d艂ugie w艂osy. Posz艂y艣my na spacer i spotka艂y艣my moj膮 s膮siadk臋- taka typowa 'stara baba'. Unikam jej bo 藕le czuj臋 si臋 w jej towarzystwie. Baba popatrzy艂a na ma艂膮 i przejecha艂a jej r臋k膮 po w艂osach. Dziwne to by艂o. Przysz艂y艣my do domu i zacz臋艂o si臋- ma艂a zacz臋艂a wymiotowa膰, zblad艂a a najgorsze z w艂osami- po prostu zwin臋艂y si臋 w jeden ko艂tun! Jak gniazdo nad karkiem! Nie mog艂y艣my tego rozczesa膰. Ci臋偶ko by艂o nawet w艂o偶y膰 w ten splot grzebie艅. Nie uwierzy艂abym gdybym nie widzia艂a. Nic nie pomog艂o, nawet mycie g艂owy. Na nast臋pny dzie艅 pojecha艂y艣my dzieckiem do fryzjerki. Sko艅czy艂o si臋 na obci臋ciu w艂os贸w. Szok.

Udost臋pnij ten post

Moja mama opowiada艂a podobna histori臋, chocia偶 nie w a偶 tak hardcorowej wersji, po prostu te偶 usech艂 jej kwiatek chwalony przez znajom膮. Wniosek? Strze偶 si臋 zawistnych ludzi! Jak nie zaurocz膮, to chocia偶 obgadaj膮 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cfgvffghjgddryhjkjgfdsdfbjjftf
Podbijam :-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahah nie ma
to jak kafeteria z rana. Im d艂u偶ej tu przebywam, tym bardziej utwierdzam si臋 w przekonaniu o prawdziwo艣ci stwierdzenia Lema, ze p贸ki nie bylo internetu, nie wiedzial, 偶e na 艣wieci jest tylu idiot贸w. :D Pewnie wszystkie pochodzicie ze wschodu, bo tylko tam wierz膮 w takie idiotyzmy. Przypnijcie sobie na kwiatkach czerwone wst膮偶eczki, to odgoni膮 "z艂e oczy"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apaulina
tez w takie brednie nie wierzy艂am ale neisty przekona艂am sie na w艂asnej sk贸rze kilkakrotnie spotka艂y mnie takie sytuacje 偶e logicznie tego sie nie da wyt艂umaczy膰. Czasem zastanaiwam sie jak osoba wierz膮ca dlaczego Pan Bog daje niekt贸rym ludziom takie w艂asnei nie iwem jak to nazwac tak膮 si艂e ze jak on mi np. 藕le 偶yczy to to sie spe艂nie, lub 藕le spojrzy i tak jest. 1 przyk艂膮d z kwiatkiem by艂o ot 13 lat temu mia艂am na kwietniku duzo 艂adnych kwiatk贸w by艂am w ci偶y przyjecha艂a kuzynk i m贸wi jakie 艂膮dne wezme sobie zaszczepke no to we藕 co mi tam za twa dni pojecha艂am do spzitala wracam po d贸wch tygodniach i nie ma 偶adnego kwiatka wszystko usch艂o doszczetnie wiec ja na m臋za ze na pewno nie podlewa艂 偶e faceta na pare dni nie mozan zostawic itd. m膮偶 przysiega艂 ze podlewa艂 i za jakis czas ta sama kuzynka powiedzia艂a sama sie przyzna艂a ze ona ma niestety tak膮 r臋ke do kwiatk贸w ze jak gdzies we藕mie to gin膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apaulina
3 przyklad by艂am w ciazy wraca艂am z wizyty u lekarza wszystko ok spotka艂m sie tym samym dniu zkilkoma osobami jak wr贸ci艂am do domu dosta艂am niesamowitych b贸li zaden lek nie pomaga艂 pojecha艂a do innego lekarza ktory stwierdzi艂 ze nie mozlwie bo wszystko jest dobrze a ja chdozic zb贸lu nei mog艂am leki nei pomaga艂y dopeiro po 5 dniach jakos mi przesz艂o i nikt nei widzia艂 przyczyny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 apaulina
i jeszcze jeden przyk艂ad nie z mojje rodziny ale znajomych pewna pani mia艂a dwoje ma艂ych dizeci pok艂贸ci艂a sie z s膮siadka i tamta czyli sasiadka powiedzia艂a jej w z艂osci 偶ebys wnuk贸w nie doczeka艂a! lata lecia艂y dzieci mojej znajomej sie usamodzilni艂y po偶eni艂y ale ani dziewczyna ani syn nie mieli dzieci dopiero po smeirci ich matki w bardzo p贸藕nym ich wieku doczekali sie potomstwa ale babcia rzeczywisice wnuk贸w nie doczeka艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdaaa88aa
Ja na takie historie reaguje z przymrozeniem oka;) Moja 艣wi臋tej pami臋ci babcia zawsze opowiada艂a w艂a艣nie takie historie o kwiatkach lub o tym ze ktos moze kogos urzekn膮膰. Babcia m贸wi艂a ze to z艂e oko czyjejs osoby i czasami ta osoba moze nawet sobie nie zdawa膰 sprawy z tego co robi. Wiem ze chyba na odczynienie uroku trzeba potrzec czo艂o koszul膮 od spodu :D ale to tyczy sie ludzi a nie kwiatkow:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w sumie kto wie
Z tymi "zeby艣 sie wnukow nie doczeka艂a" tez s艂ysza艂am podobn膮 histori臋, u mojej mamy w pracy ( jest nauczycielk膮) poklocily sie dwie baby i jedna drugiej tak powiedzia艂a. Jej corka d艂uuuugo nie mog艂a zaj艣膰 w ci膮偶e, w ko艅cu si臋 uda艂o ale dziewczynka umar艂a pare dni po porodzie :( Druga sprawa, s膮siadk臋 te艣ciowej zdradza艂 m膮偶, w ko艅cu kochanka zasz艂a w ci膮偶e. U s膮siadki nie by艂o dnia, 偶eby nie jecha艂a na to dziecko, wyzywa艂a je od najgorszych i oczywi艣cie tekst " zeby zdech艂 b臋kart pieprzony" i inne by艂y norm膮, Dziecko urodzi艂o si臋 z cie偶kim pora偶eniem m贸zgowym, jest niemal "ro艣link膮". S艂ysz膮c takie historie chce my艣le膰, 偶e to przypadek ale i tak dostaje g臋siej sk贸rki. Niekt贸rych rzeczy nigdy nie powinno si臋 nawet pomy艣le膰, a co dopiero wym贸wi膰 na g艂os :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowiutkaa
kupili艣mie pi臋kne du偶e mieszkanie przysz艂a siostra i zachwyca艂a si臋 nim a potem rzuci艂a si臋 na 艂贸偶ko w sypialni . - zacz膮艂 si臋 koszmar 偶adne z nas nie mog艂o tam spa膰 r贸偶ne rzeczy robili艣my 偶eby odczyni膰 z艂臋 i gdy postawili艣my krzy偶 pasyjke w pokoju min臋艂o , odwiedzi艂a nas moja kole偶anka wiedzia艂am 偶e wszystkiego wszystkim zazdro艣ci chocia偶 sama ma wi臋cej ni偶 my zachwyca艂a si臋 mieszkaniem i nie uwierzycie zapalam 艣wiat艂o w sypialni a tu trzask i po 艣wietle w ca艂ym domu a ona m贸wi 偶e ona nie zazdro艣ci 偶e jej si臋 naprawd臋 podoba co Wy na to?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 venge.
nie wierze w takie pierdo艂y, jak m贸wi臋, w dodatku jestem katoliczk膮 ale do艣wiadczam toksycznych ludzi, nie wiem czemu? mog膮 by膰 mili, towarzyscy, mnie odpychaj膮, m臋czy ich towarzystwo, obecno艣膰 nic to nie ma z zabobonem,jedynie nadajemy na innych falach..osoba do mnie przychodzi, a ja robi臋 wszystko,偶eby nigdy wiecej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przecie偶 jemy li艣cie
czyli mo偶臋 by膰 te偶 dobre oko :) znaczy 偶yczliwe my艣li i pochwa艂y bez zazdro艣ci sprawiaj膮, 偶e kwiatki rosn膮 bez nawoz贸w, a nieszcz臋scia nas omijaj膮?:) widzicie, dziewczyny jakie macie pole do popisu, by uczyni膰 艣wiat lepszym miejscem?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w sumie kto wie
Za艂ama艂a艣 mnie z tym mieszkaniem i 艂贸偶kiem :( Siostra okropnie tego mieszkania zazdro艣ci a ju偶 si臋 szykuj臋 na wizyte, nawet moja mama powiedzia艂a, 偶ebym sobie przed tym wzie艂a ze 2 relanium :o Rozmawia z ni膮 i widzi co si臋 dzieje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przecie偶 jemy li艣cie
opowiem Wam jedno - g艂upio robicie, ze si臋 przejmujecie zawi艣ci膮 innych ludzi. Szkoda na to czasu i energii. Lepiej skupi膰 si臋 na osobach 偶yczliwych, kt贸re autentycznie Was lubi膮 i kochaj膮. Reszt臋 - skoro czaruj膮 Wam 艂贸zka , powoduj膮 wysypk臋, niszcz膮 elektryczno艣膰 i kwiaty - odpu艣ci膰. Generalnie - czy wierzy si臋 w z艂e czy dobre oko - higiena 偶ycia psychicznego wymaga, by dba膰 o swoje dobre emocje. dlatego albo unikajcie toksycznych, albo nauczcie si臋 tym nie przejmowa膰. bo je艣li si臋 przejmujecie - te偶 stajecie si臋 "zatrute" zazdrosne i zgorzknia艂e. A wtedy same zaczyniacie z艂e uroki na innych. Przemy艣lcie to - zawsze warto nad sob膮 pracowa膰 i walczy膰 o sw贸j komfort psychiczny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w sumie kto wie
Zgadzam sie z Tob膮, ci ludzie to osoby toksyczne, ju偶 zreszt膮 postara艂am si臋 o ograniczenie kontakt贸w do minimum ale gorzej, je艣li tak膮 osob臋 ma si臋 w rodzinie, a rodziny ju偶 si臋 niestety nie wybiera. Z艂e oko czy dobre oko, mniejsza z tym, przykro jednak si臋 robi, kiedy jeste艣 szcz臋艣liwa, chcesz si臋 tym szcz臋艣ciem podzieli膰 z innymi ( 艣luby, parapet贸wki itp) a inni tylko mur偶膮 oczy i wida膰, 偶e ich zazdro艣膰 z偶era :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u nas by艂o tak.....
Stali艣my w polu, na kt贸rym sadzimy ziemniaki. Ka偶dego roku mamy pi臋kne zbiory. Przyjecha艂 s膮siad z koniem. Drog膮 sz艂a taka stara baba, zawsze co艣 gada pod nosem. Przesz艂a obok nas, popatrzy艂a i dos艂ownie po kilku minutach ko艅 pad艂. Zdech艂. S膮siad zacz膮艂 przezywa膰, pobieg艂 w jej stron臋 z krzykiem i tak upad艂 偶e z艂ama艂 nog臋. Przeklina艂 na ni膮 ci臋偶ko, zreszt膮 wszyscy j膮 omijaj膮. Ma艂o kiedy wychodzi z domu ale jak wyjdzie to zawsze co艣 si臋 dzieje. S膮siadce po jej wizycie pad艂y trzy krowy. Tego samego dnia. Chodz膮ce nieszcz臋艣cie. Latem ludzie widzieli jak chodzi艂a naoko艂o stodo艂y innej s膮siadki. Stodo艂a pe艂na,przygotowane na zim臋. Wieczorem piorun trzasn膮艂 w stodo艂臋 i wszystko sp艂on臋艂o. Przypadki? Nie wierz臋. Nie jeste艣my zacofani ale widzia艂am ju偶 za du偶o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja nie musze daleko szuka膰
Z艂e oko ma m贸j by艂y m膮偶.Nigdy w takie rzeczy nie wierzy艂am,ale jak nieszcz臋艣cie goni艂o nast臋pne nieszcz臋艣cie,kuzynka spyta艂a s艂uchaj no,zastan贸w si臋 kto u ciebie by艂 jako pierwszy w Nowy Rok? Ona szczerze wierzy,偶e je艣li w Nowy Rok przylezie jaki艣 zawistny ,chciwy cz艂owiek,to ca艂y rok b臋dzie marnie艅ki lub wr臋cz potworny.Po przeanalizowaniu,wysz艂o na to,偶e w 1997 r.przyszed艂 w odwiedziny do dziecka m贸j b.m膮偶 i nied艂ugo potem zmar艂a mama,dalej uwa偶a艂am,偶e to przes膮d,w 1998r.przyszed艂 jako pierwszy m贸j b.m膮偶 - spali艂a nam si臋 stodo艂a i gara偶e,ju偶 zacz臋艂am si臋 zastanawia膰 czy to aby nie jest co艣 na rzeczy.Nast臋pnego roku ju偶 go nie wpu艣ci艂am jako pierwszego,tylko podst臋pem zwabi艂am koleg臋 syna i by艂o spoko,ale m贸j stary poszed艂 do kuzynki,u kt贸rej spodziewa艂 si臋 mnie zasta膰 i u niej nied艂ugo pad艂y krowy i cielaki,wtedy uwierzy艂am.Powiedzie膰 mu 偶e jest taki pecha przynosz膮cy Jonasz,to na z艂o艣膰 b臋dzie przychodzi艂,bo zawistna menda z niego.Od tej pory kombinuj臋,k艂ami臋 go,偶e nas nie b臋dzie,byle tylko zyska膰 na czasie i sprowadzi膰 偶yczliw膮 osob臋 jako pierwsz膮.Wiem mo偶e to wyda si臋 艣mieszne i zalatuj膮ce ciemnot膮,ale jak si臋 zdarzy tyle nieszcz臋艣膰 to cz艂owiek zaczyna panikowa膰:(

Udost臋pnij ten post

otulona....jak milo Cie widziec:-D ! myslalam, ze juz tu nie bywasz widze, ze temat sie rozkreca:-) powiem Wam, ze ja tez w te czary mary nigdy nie wierzylam, ale po kwiatowym armagedonie:-D zaczelam sie nad tym zastanawiac:-P jak mialam malego dzidziula tez nie przyczepialam do wozka czerwonyk kokardek, choc 90 % wozkow mialo taki gadzet, troche mnie to smieszylo, kuzyna blizniaki podobno ciagle byly zauraczane i ciocia ciagle je odczyniala(oj wtedy to dla mnie byla komedia z tymi ich urokami) (chyba temat jest na czasie, bo wlasnie robilam dla klientki czerwona kokardke do przypiecia do wozka :-D )mowila, ze baby jej do wozka zagladaja i ona sie jakos nieswojo z tym czuje i musi cos czerwonego koniecznie przyczepic a ta moja sasiadka to faktycznie jest meczaca i taka antypatyczna (zeby nie powiedziec toksyczna) (to odczucia kilku osob, ktore przebywaly w jej towarzystwie) ja tam nigdy nikomu zle nie zycze, jak cos mi sie u kogos podoba, to zawsze powiem, pochwale, przeciez nic mi nie ubedzie, a komus bedzie milo-to mile :-) wszystko kolem sie toczy...

Udost臋pnij ten post

Ja wierz臋, nawet jako katoliczka :) ostatecznie spowiada膰 si臋, 偶e kto艣 przekl膮艂, wbrew pozorom nie oznacza, 偶e si臋 kle艂o jak szewc, ale w艂a艣nie, 偶e si臋 kogo艣 lub co艣 przekln臋艂o. A dla niewierz膮cych- energia kr膮偶y w kosmosie, jej jako艣膰 zale偶y od naszej woli.

Udost臋pnij ten post

ja wierz臋. Wiem, 偶e jet osoba, kt贸ra 藕le 偶yczy mojej rodzinie i ci膮gle dzieje si臋 co艣 strasznego. jak to "odczarowa膰"?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 venge.
w takich ludziach diabe艂 siedzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 peerrriii
Opowiada艂a mi kole偶anka,偶e po wizycie w domu kogo艣 nie偶yczliwego,zawistnego,k艂otnika czy fa艂szywca nale偶y zabra膰 miot艂臋 i wymie艣膰 przez pr贸g drzwi wej艣ciowych na zewn膮trz. Podobno wymiata si臋 z艂o,kt贸re przyni贸s艂 ze sob膮 go艣膰,ale...czy to prawda....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 podobno mo偶na te偶
okadzi膰 sza艂wi膮, a na nowe mieszkanie 偶eby zebra膰 z艂膮 energie trzeba umy膰 je wod膮 z odrobink膮 soli, ewentualnie wpu艣ci膰 kota (te偶 zbieraj膮 z艂膮 energi臋) Prawda, czy nie, je艣li kto艣 ma za sob膮 serie nieszcz臋艣膰/zepsu膰/zwi臋d艂ych kwiat贸w itp to mo偶e i warto, chocia偶by dla spokoju ducha, 偶e co艣 si臋 robi w tym kierunku 偶eby by艂o lepiej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 skazaniec energi
istnieje energia, wiec jest energia dobra i zla, ty masz do czynienia z z艂a tak w ogole to wiecie, ze po smierci bedziecie wlasnie ta energia, mysla w przestrzeni- nie ma nieba, boga czy piekla jest czysta energia

Udost臋pnij ten post