Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

wyleczył sie ktos z fobii

Polecane posty

spolecznej?chodzi mi glownie o trzesienie sie rąk w pewnych sytuacjach jesli tak to jak wam sie to udalo?

Gość koloroweklapki
jak masz taki problem to może powinnaś się wybrać do specjalisty?? Bo nie wiem w jaki sposób mogę ci pomoc

oc\ekuje odpowiedzi osob, ktore to przezwyciezyly. jesli ktos na to nie cierpial to pewnie ze mi nic tu nie pomoze

Gość wannika1
ja mialam ten sam problem

Gość wannika1
zawsze zaczynaly mi sie trzasc rece przed innym ,jak np. cos jadlam i sie ktos na mnie patrzyl itd. katastrofa nie chcialo mi sie zyc

Gość wannika1
wiem co to za gowno ,masakra, a najgorsze bylo to ,ze w pracy zawsze mi sie patrza na rece i wtedy,jak ktos to zaowazyl to sie pytal ,dlaczego mi sie tak rece trzesly i wtedy mi sie jeszcze bardziej trzesly :( do pracy chodzilam z bolem nrzuch, mialam atak paniki

Gość wannika1
a wiec najbardziej mi pomogly kulki homeopatyczne "Kalium bromatum D6" bierzesz je tak dlugo az obiawy znikny

Gość wannika1
juz od roku ich nie bire i moge sie tym pochwalic ,ze jestem wyleczona,ale strach przed powrotem choroby zawsze ci zostanie , zawsze zaowazysz to jak ktos ci sie na rece bedzie patrzyl ,juz nigdy nie bedziesz wyluzowana np. malowac komus paznokcie, moze i nie beda ci sie rece trzasc, bo mi sie juz nie trzesa,ale !!!zawsze bedziesz o tym myslec ,ze moglyby sie zaczac trzasc :)

ale mialas tylko drzenie rak czy wogle jakies leki np przed wystapieniem publicnym.podaniem komus kawy w filizance na tacy ,podpisanie w urzedzie itp itd. mi wtedy zaczyna szybciej walic serce. to dziala na zasadzie bodziec-reakcja. tylko ze ta reakcja jest nieadekwatna do bodzca. a gdzie ten lek kupilas?

widze ze kalium bromatum d6 jest chyba w polsce niedostepne:-(

Gość a polski zamiennik
tego leku? jaki?

Gość wannika1
smutnaaa-no jasne ,ze mialam takie leki jak np. podac komus kawe, myslalam ze umre jak ta osoba to zauwazy, pare razy mialam taka panike ,ze w ogole serce zacvzynalo bic, jakalam sie ,trzeslam sie na calym ciele. Kiedys mialam taka sytuacje,ze musialam przed dziewczynami z klasy cos tam zrobic i one mi sie w tej czynnosci na rece musialy patrzec, i wtedy myslalam ze umre ,bo one to zauwazyly i sie tak pytaly czego sie boje, i ja naturalnie jeszcze bardziej sie balam. Bywaly chile co nie chcialam zyc

Gość na taka terapie trzeba
miec kase i trzeba tez miec kase na dojazdy

wydaje mi się, że w takiej sytuacji bardzo może pomóc wizyta u psychologa, powoli pomogłoby to może oswajac się z tym, przełamywac swój strach. Poczytaj jakieś książki motywacyjne na ten temat, na pewno można zwalczyć takie rzeczy.