Gość mela ; ) Napisano Marzec 1, 2012 Cześć jestem Amelia mam 14 lat w ubiegłym roku niestety też dopadła mnie ta choroba. Najpierw bolało kolano później ból pojawił się w pachwinie aż w końcu zaczęłam utykać. I zaczęło się szukanie przyczyny. Najpierw trafiłam do chirurga dziecięcego, który stwierdził skręcenie kolana przepisał maść i 10 zabiegów magnetoterapii, które absolutnie nic nie pomogły. Ból się nasilał i poszliśmy jeszcze raz do tego samego lekarza, który stwierdził, że on tu nic nie widzi i ewentualnie jak mnie boli to nogę można uciąć zażartował. Stwierdziłyśmy z mamą, że on na pewno już mi nie pomoże. Więc szukaliśmy pomocy u innego znanego ortopedy dr M. Falisa, który rozpoznał się od razu. Miałam złuszczenie pierwszego stopnia na drugi lewej nogi. Kazał mi od razu chodzić o kulach już przed operacją. Operacje miałam 15 listopada 2011r. założyli mi 3 druty w szpitalu leżałam 4 dni. O kulach chodziłam 4 miesiące. Teraz mnie nic nie boli. W sierpniu będę miała usuwane druty. Operacja naprawdę nic nie boli ja też byłam przerażona i nie potrzebnie strach ma duże oczy. Życzę wszystkim zdrowia i pogody ducha! Ta choroba to nie koniec świata i całkowicie można się z niej wyleczyć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach