Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DSDDSDSDSD

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE.POMOCY

Polecane posty

Gość DSDDSDSDSD

Dzisiaj powinnam dostać okres. i mam pytanie do kobiet ktore zazywaja tabletki. jak to jest czy jak dostane okres mam zazyc tabletke ?? i takcaly okres + 21 dni?? czyli potrzebuje 2 paczki na 1 okres?? Dzieki za pomoc

Gość Serafina_90
Rozumiem, że dzisiaj bierzesz pierwszy raz? Nie to nie tak. W pierwszy dzień okresu zażywasz pierwszą tabletkę. Bierzesz te 21 i potem robisz 7-dniową przerwę. Wtedy występuje krwawienie i po przerwie kolejne opakowanie. Niestety przy braniu tabletek okresy są nieco częściej niż normalnie. Lekarz Ci nie wyjaśnił? Poza tym poczytaj dokładnie ulotkę.

Gość en contra del viento
Ale to Twoje pierwsze opakowanie? Jeśli tak, to bierzesz pierwszą tabletkę pierwszego dnia miesiaczki, od tego dnia codziennie jedną, a gdy skończy się opakowanie, robisz 7 dni przerwy i po tych siedmiu rozpoczynasz nowe opakowanie

Gość sssassa
ale jest 21 tabletek w opakowaniu.czyli jesli dzisiaj dostane okres to przez te 5dni okresu mam zazywac tabletki i nie przerwywac czyli bede miala wczesniej okres?

Gość punkt zapalny
tak, ogolnie przy tabletkach okres jest po okolo 23-24 dniach a nie po 28 jak normalnie

Gość sssassa
jak to nie po 21??

Gość sssassa
dlaczego mowia ze okres sie dostaje po 28 dniach :/ ejj dziewczyny jak sie czujecie po zazywaniu tabletek?

Ja np. mam tak, że dostaję okres na trzeci dzień po odstawieniu, czyli 21 dni tabletek + 3 dni przerwy = 24 dni

A po tabletkach czuję się dobrze, tak samo jak i bez nich :)

Gość punkt zapalny
mam tak jak en contra jak lykniesz 21 tabletek to nie dostajesz okresu od razu tylko w przeciagu 7 dni przerwy srednio w trzecim dniu przerwy. po tabletkach czuje sie normalnie tak jakbym ich nie brala,wczesniej mialam inne tabletki bardzo duzo jadlam, utylam... byly zle dobrane.

Gość sssassa
jakie macie? ja bede kontracept..slyszalyscie cos o nim > bo malo o nim mowia

Gość punkt zapalny
ja mam yasmin i mi odpowiadaja, wczesniej mialam mycrogynon czy jak to sie tak pisze i byla tragedia. nie ma co sie kierowac opiniami innych bo na kazdego inaczej dzialaja.wszystko zalezy od organizmu, jak poczujesz ze cos jest nie tak to do gina i zmienic na inne.

ja mam lesinelle

Gość sssassa
a np jesli po miesiacu stwierdze ze jednak nie chce zazywac czy moge tak przestac stosowac z nia nadzien ??

Gość sssassa
uppp

Gość kolorowa11
tak. z tabletek rezygnujesz kiedy chcesz.

Co Wy mówicie, że przy tabletkach ma się co 23 czy 24 dni krwawienie? Cykl trwa 21 tabletek + 7 dni przerwy = 28 dni Krwawienie ma się co 28 dni. 'Ja np. mam tak, że dostaję okres na trzeci dzień po odstawieniu, czyli 21 dni tabletek + 3 dni przerwy = 24 dni' - Ale po tych 3 dniach nie bierzesz tabletek, tylko masz jeszcze 4 dni przerwy. Tak więc 24 + 4 = 28. Nie wprowadzajcie dziewczyny w błąd, matematyczki i filozofki!