Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylkotutajuhd

chili con carne

Polecane posty

Gość tylkotutajuhd

cy ktos z was robił? jakie wrazenia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja mama to czasem gotuje, wszystkim smakuje, ale ja osobiście za tym nie przepadam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SIWO
PYCHA:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylkotutajuhd
opiszcie dokładnie jak jedliście, jak trawiliście i wreszcie WYDALALIŚCIE?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylkotutajuhd
kurcze no zastanawiam sie nad zrobieniem. a z czym jecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Z ryżem, moja mama jeszcze dodatkowo danie modyfikuje na swój gust, dodaje inne produkty, jest bardziej kolorowo. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Chilliowa
Ja mam sprawdzony przepis. :) Jem średnio 2-3 razy w miesiącu i przeważnie bez dodatków, bo ryżu nie jadam, ziemniakow też, a pieczywa unikam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SIWO
Podaję czasami na imprezach i wszyscy się zajadają. Podaję z pieczywkiem, czasami piekę malutkie białe bułeczki, ale jak mam dużo czasu. Tradycyjnie podaje się z tortillą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Będę robiła w sobotę, ale je troszeczkę modyfikuję. Smażę mielone mięso dodaję cebulki, pomidory z puszki, kukurydza, fasola. Doprawiam do smaku, na ostro. Tortille robię sama. Zawijam w to co wyżej zrobiłam, wkładam do żaroodpornego naczynia, polewam sosem meksykańskim, na to starty żółty ser. Po 15 min. gotowe. Jest to bardzo dobre danie........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robiłam raz i bardzo
mi smakowało , tylko przesadziłam z chili i było za ostre. Jak następnym razem będę robiła to zrobię bez chili, lub dosłownie szczyptą bo nie mogę jeść takich ostrych potraw. A i ja podałam z ryżem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robiłam raz i bardzo
polecam oprócz fasoli dodać jeszcze kukurydzę z puszki i paprykę czerwoną w kostkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SIWO
Paprykę czerwoną i zieloną również....daje miezły efekt wizualny, który jest również istotny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Chilliowa
Spróbujcie dodać KAKAO, ale to prawdziwe, niesłodzone. Wydobywa głębię smaku. Przetestowane, zawsze dodaję kakao :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Chilliowa
I prawdziwą papryczkę chilli, ja dodaję około 6 sztuk tych 20 centymetrowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×