Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w 6 mies ciąży

Mama chce mnie wyrzucic z domu

Polecane posty

Witajcie. przepraszam ze powielam.. Wczoraj mama powiedziała mi, że mam wyprowadzić się z domu. Już ostatnio coś było nie tak, nie chciała mnie zawieźć parę razy do lekarza itp. Powiedziała, że w moim wieku pracowała i całą wypłatę oddawała mamie, co jest nieprawdą bo ja byłam już na świecie. Wiem, że wyrzucić mnie nie może, tak powiedział prawnik. Są miejsca w domach samotnej matki. Bo muszę napisać, że mam też brata, 10-letniego który potrafi (poważnie) wyzywać mnie od puszczalskich a dziecko od tępych bachorów. Bardzo się tu stresuję. W domu samotnej matki w Tarnowie mają wolne miejsce, musze miec tylko srodki czystosci swoje i moge tam byc do pol roku, uczą też opieki nad dzieckiem po porodzie. Myslalam tez o Krakowie ale tu jest blizej. Muszę do jutra się zdecydować. Jak myślicie, jak powinnam się zachować?

Gość cynamonowe lulu
ile masz lat?

Gość wzruszyla mnie twoja historia
wyprowadz sie,a mamusia za jakis czas przyjdzie po ciebie na kolanach, nie wiem jak mozna tak postepowac wzgledem wlasnego dziecka..

21 w pazdzierniku skoncze... juz sie prawie zdecydowalam ale nie wiem czy to dobre wyjscie

Gość kluczowe pytanie
ile masz lat? czy skonczylas juz nauke? I dlaczego twoja matka traktuje cie w taki sposob?? Bardzo mi przykro, z powodu twojej sytuacji

ja czesto w domu gotuje, sprzatam, w sob caly dom na blysk, w niedziele rano jeszcze podlogi mylam... a ona tak sie zachowuje

21 niepełne. dawniej bylo ok a teraz jej odbilo cos

Gość a gdzie tatus
przyszlego dziecka:O

aha, studiuje

z tata dziecka sie tak pozarlam ze nie mamy kontaktu od stycznia jakos. wczesniej sie interesowal przyjezdzal i mowil ze je kocha. Nie chce z nim sie w tej sprawie kontaktowa bo boje sie czy nie wykorzysta tego przeciwko mnie potem jak sie dowie jaka mam w domu sytuacje

śmieszne... jak jestes taka madra to mam nadzieje ze i do ciebie sie los w ten sposob "usmiechnie" 🖐️

Autorko bardzo ci wspolczuje. to rzeczywsicie z mama cos jest nie tak. moze bedziesz miala tam lepiej spokoj cisza i wogole. ale co pozniej?

Gość tak sobie pisze
jak planujesz rozwiazac ta sytuacje skoro w domu samotnej matki mozesz byc tylko pol roku?

Gość tak sobie pisze
a nie moglabys mieszkac u babci?

Gość Trinnnny
A do babci nie mozesz isc?

Gość Trinnnny
to powiedz babci, ze nie masz wyjscia, musisz isc do tego osrodka bo w domu byc nie mozesz. Moze babcia sie zlituuje.

Gość tak sobie pisze
a moze twoja babacia porozmawia z mama i troche wplynie na jej zachowanie i bedzie lepiej a jesli nie to porozmawiaj z babcia zebys mogla u niej mieszkac

Ja cię rozumiem.Też nie mam różowo w domu.Jestem w 23 tyg ciąży.Mam bardzo nerwową atmosfere w domu.Ojciec jest alkoholikiem (od czego w głownej mierze nabawilam sie nerwicy.) Nie raz juz tez slyszalm ze mam sie wyniesc z domu.traktuje mnie jak najwiekszego wroga.Nie mam gdzie sire podziac.Mam dosc tego piekła.Zamiast cieszyc sie ciaza to ja mam nerwy,starch i smutki.W dodatku z facetem niezbyt nam sie uklada,Jestem totalnie zalamana,;(

Gość tak sobie pisze
aha rozumiem a co twoj ojciec na to ze jestes w ciazy moze on ci jakos pomoze

Gość jeesooosienkoo
Pewnie sie matka dowiedziala ile prywatnych fot i info na necie rozmieszczalas..

Gość jarikryszna
Dlaczego nie zapytasz matki wprost w czym problem ze sie jej tak odmienilo???