Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gooothka

Przygotowania do sezonu kwiatowego :)

Polecane posty

Go艣膰 gooothka

Coraz cieplej si臋 robi i ju偶 mnie kusi perspektywa ukwieconego balkonu i ogrodu. Oczywi艣cie, chcia艂abym, 偶eby oby艂o si臋 bez strat w kwiatach i ludziach a to pierwszy sezon, w kt贸rym b臋d臋 bawi膰 si臋 samodzielnie w takie rzeczy. Bez pomocy w postaci ogromnej wiedzy mojej babci troch臋 ci臋偶ko mi b臋dzie samej to ogarn膮膰, dlatego prosz臋 o pomoc. Balkon - mamy na zach贸d, bardzo ciep艂o, s艂onecznie, bardzo zanieczyszczone powietrze (niedaleko du偶a trasa). Mam skrzynk臋 oko艂o metra, wi臋c my艣l臋 o 4 sadzonkach kwiat贸w. I nie wiem, na jakie kwiaty si臋 zdecydowa膰. Lubi臋 ma艂y misz - masz, chcia艂abym ka偶d膮 sadzonk臋 innych kwiat贸w, ale kt贸re kwiaty si臋 'lubi膮' a kt贸re nie b臋d膮 ros艂y ze sob膮? Prosz臋 o pomoc w dobraniu czego艣 do tych warunk贸w, i艣膰 w stron臋 pelargonii, surfinii, begoniii, lobeli? Ogr贸d - na lubelszczy藕nie, wi臋c niewykluczone zimne noce, ma艂o os艂oni臋ty, wi臋c od 10 do ok. 19 w lecie stoi w pe艂nym s艂o艅cu. Ziemia chyba ok, do tej pory ros艂y tam r贸偶ne kwiaty (lilie, inne cebulowe, nawet nie znam nazw :) poziomki itd), teraz chcia艂abym go przekopa膰 i p贸j艣膰 bardziej w wysiewane kwiaty, chcia艂abym mie膰 kolorowy, pachn膮cy g膮szcz. A, i niestety, ale kwiaty musz膮 by膰 'samodzielne' bo nie ma kto ich tam podlewa膰 codziennie, do lipca b臋d膮 musia艂y si臋 oby膰 same, w wakacje dopiero b臋dziemy tam mieszka膰 i b臋dzie mo偶liwe podlewanie. Na balkonie sobie poradz臋 ale w ogrodzie bardzo zale偶y mi na wysiewanych kwiatach (koniecznie musi by膰 troch臋 miejsca dla maciejki mojej ukochanej) bo sama w zaawansowanej ci膮偶y nie wysadz臋 nawet tych 4 metr贸w kwadratowych a m臋偶owi wol臋 tego nie zleca膰, nie ma ch艂opina r臋ki do kwiat贸w. Mam nadziej臋, 偶e doradzicie mi co艣 odpowiedniego do podanych warunk贸w i urozmaiconego a niegryz膮cego si臋. O ile 'gotowymi' kwiatami umiem si臋 zaj膮膰 i zadba膰, tak niestety, ale je艣li chodzi o dob贸r ro艣lin kompletnie si臋 nie orientuj臋. Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach