Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adaedaeesdad

jedwab do włosów

Polecane posty

Gość adaedaeesdad

używacie? jak często i jakiej firmy? czy daje to trwały efekt zdrowych włosów?

Gość lenka_31
najlepszy jest olej kokosowy i nic wiecej nie trzeba.

Gość adaedaeesdad
ale ten olej to specjalnie do włosów? to jakiś olejek rozumiem jest

Gość lenka_31
Olejek kokosowy do włosów Intensywnie działająca odżywka, która sprawi, że włosy staną się zdrowe i lśniące. Stosowany regularnie zapobiega łupieżowi, zwiększa ukrwienie głowy, stymuluje porost włosów i zapobiega ich wypadaniu. Doskonały do nawilżania końcówek. Masaż skóry głowy przy użyciu olejku kokosowego uwalnia od stresu i napięć. Olej kokosowy w swoim czystym i naturalnym stanie ma w temperaturze pokojowej konsystencję stałą. Po lekkim ogrzaniu jest zupełnie płynny. Buteleczkę z Vatiką należy zostawić na chwilę w gorącej wodzie, a olejek staje się całkowicie płynny. Poza naturalnym olejem kokosowym w skład Vatiki wchodzą ekstrakty z wyjątkowych ziół: henny, amli i cytryny. Ta unikalna formuła sprawia, że możliwa jest głęboka penetracja olejkiem w głąb włosa, dzięki temu daje on kompletne odżywienie od środka. STOSOWANIE: Olejek doskonale sprawdza się na końcówki włosów. Kilka kropelek wtartych w wilgotne włosy jest wystarczające, aby zapewnić ochronę i nawilżenie. Można go stosować jako odzywkę - wmasować delikatnie w skórę głowy po umyciu włosów, pozostawić na 15 min lub dłużej jeśli włosy są bardzo zniszczone. Następnie spłukać. Niektóre osoby preferują pozostawienie olejku na godzinę, dwie lub na całą noc, a następnie myją włosy.

Gość gfgfgfggfgf
efekt zdrowych włosów, to daje ..posiadanie zdrowych włosów. jedwabie to silikonowe odzywki więc w jakiś tam sposób poprawiają, ale tylko wizualnie stan włosów. przestań szkodzić włosom prasowaniem, tanimi farbami czy czym tam je zniszczyłaś, to wrócą do formy

Gość dla mnie olej kokosowy jest
za ciężki i powodował wypadanie włosów. Za to polecam jeszcze lepszy olejek sesa! po nim włosy błyszczą jak na reklamie, szybciej rosną, przestają wypadać. Dosłownie cudo!!! Jedyny minus to zapach, niezbyt przyjemny ale dla takiego efektu warto sie poświęcić

Gość dla mnie olej kokosowy jest
a jedwab tylko powierzchniowo sprawia że włosy wydają się zdrowsze, na dłuższą metę bardzo wysusza i szkodzi włosom

Gość ewikkks
Ale sesa to też olej kokosowy, tyle, że z dodatkiem oleju sezamowego i ziół ;)

Gość asiasrasia
jakich ziół? bo ja mam amlę i to jest głównie parafina .. co do sesy jest na mojej wishliście dość długo....

Gość wystarczy przeczytać skład
odżywki z jedwabiem najczęściej są z alkoholem niby pokrywają wygładzającą warstwą włos ale pod nią włos jest wysuszony i po jakimś czasie włosy są jeszcze w gorszej kondycji niż przed jedwabiem to samo z odżywkami z silikonami, po jakmiś czasie używania włosy stają się przesuszone, sianowate i chropowate

Gość ewikkks
Skład sesy: Skład: * Bhrungraj (Eclipta alba) 3% * Trifala 3% w/v * Brahmi (Saraswathi) (Centella asiatica) 1% w/v * Chameli Pan(Chetika) (Jasminum officinale) 1% w/v * Chanothi (Krishnala) (Abrus precatorius) 0.5% w/v * Dhaturo(Mahamohi) (Datura metel) 2% w/v * Elaychi (Sukshma) (Elettaria cardamomum) 0.5% w/v * Gali pan (kalkeshi) (Indigofera tinctoria) 1.% w/v * Indravama (Gavakshi) (Citrullus colocynthis) 1.% w/v * Jatamansi (Tapasvini) (Nardostachys jatamansi) 0.5% w/v * Karanj Beej (Chirbilvak) (pongamia glabra) 0.5% w/v * Neem Beej (paribhadra) (Azadirachta Indica) 0.5% w/v * Mahendi Pan (Henna) (Lawsonia alba) 0.5% w/v * Mandur (Sinhan) (Ferri peroxi dumrubrum) 4% w/v * Rasvanthi (Rasgarbh) (Berberis aristala) 0.5% w/v * Akkal kara (Anacyclus pyrethrum) 0.5% w/v * Vaj (Jatila) (Aconus Calamus) 0.5% w/v * Yashti Madhu (Mulethi) (Glycyrrhiza glabra) 0.5 % w/v * Milk (Dugdha) 10% v/v * Wheat Germ Oil (Triticum aestivum) 1% Bogate w witaminę E, jako antyoksydant chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV. Zawiera proteiny z ziaren pszenicy. * Lemon Oil (Citrus medica) 1% Bogate źródło witaminy C i antyoksydantów. * Nilibhrungandi Oil 8% Wspomaga porost włosów * Til Oil (Sesamum indicum) 25% (olejek sezamowy) Wzmacnia włosy oraz likwiduje ich wypadanie * Sugandhit Dravya 2% * Coconut Oil olejek kokosowy jako baza

ja używam ale szczerze? nie zauważyłam, żeby moje włosy były jakoś szczególnie odmienione po tym, jak miałam suche końcówki tak samo mam po użyciu jedwabiu.

Gość adaedaeesdad
to może zmienie jedwab na ten olejek sesa, poszukam go