Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b1eata

7tygodni i nie spi

Polecane posty

Gość b1eata

syn mojej siostry ma 7tygodni odkad skonczyl tydzien toczy z dzieckiem walke maly nie chce w dzien spac a jak spi to ok 30min w nocy tez wrzeszczy. dziecko jest na piersi jest dokarmiane mm bo lekarz twierdzil ze moze byc glodny a on wszystko zjada ale nie spi tylko poplakuje. niewiem czy to kolka bo moje dzieci nie przechozily ale jemu burczy w brzuszku i najlepiej to by jadl non stop bo wtedy jest spokojny. ten urwis zjada 2cyce plus 90mililitrow sztuczniaka i glodny to niemozliwe

Gość cgvhjui
Możliwe. Niech mu da jeść, ile zechce i zobaczy, co się będzie działo.

Gość niech go sprobuje dokarmic
modyfikowanym.

Gość narbutia
tez tak mialam z coreczka... caly czas wisiala mi na cycu i w ogole nie spala... niczym jej nie dokarmialam. nauczylam ja ssac smoczka i jej dawalam jak wiedzialam ze jest najedzona a plakala. poprostu piersc uzywala tez jako smoczka i dlatego tak czesto przy nim siedziala :) teraz ma 3 msc i je co 2 godz w dzien, a spi po pol godz gdzies, ale za to spi po kapaniu 8-9h. poprostu to trzeba przezyc i czekac :)

Gość fjfjfjfjfjjfj
Po pierwsze smoczek na uspokojenie.. Po drugie-widocznie malo mleka w piersiach i jest glodny..czyli zwiekszyc porcje mm.

Gość b1eata
on smoczka ciagnie od pierwszego dnia zycia i potrafi trzymajac go w buzi tak sie zaniesc placzem ze buzka mu sie robi fioletowa noszenie bujanie nie pomaga jak dostanie jesc to jest spokojny z 15minut. szalu mozna z nim dostac

Gość narbutia
moze poprostu taki jego urok, mi tez bylo ciezko na poczatku... moze niech sprobuje go karmic samym mm w wiekszej porcji

Gość no tak,,,,,,,,,,,
dziecko mm mozna przekarmic i wtedy placze bo boli brzuch

Gość narbutia
ale nie chodzi o karmienie na sile... niech da troche wiecej. a na spacerach tez placze? bo moja na spacerach i w samochodzie byla spokojna hehe

Gość b1eata
niestety tez budzi go najmniejszy dzwiek

Gość b1eata
czyl co sprobowac samym mm lub wcale go niepodawac bo mozezaduzo zjada i mu ciezko

Gość najlepiej zglosic
sie do poradni laktacyjnej, doradza jak karmic,zeby pokarmu mamy bylo wystarczajaco lub, jesli trzeba, jak dokarmiac,zeby nie przekarmic

Gość mmmmmaakkii
Może zrób tak jak ja, ściągaj laktatorem swoje mleko i dawaj je przez butelkę i przejdź na mm, tak żeby widzieć ile dziecko naprawdę zjada. Mój też bardzo krzyczał, dopiero położna mi powiedziała, że to głód akurat w tym przypadku. Robiłam mleka do 150 ml, jadł ile chciał, dodatkowo moje i po 2 tyg wreszcie się unormowało. Skończył się płacz, dziecko jadło normalnie, a nie pożerało na zapas. Może zjadać 2 cyce, ale może tam nie być mleka. Ja miałam śladowe ilości pokarmu jak się okazało. Synek ssał przez godzinę i wydawało mi się że jest mojego pokarmu dużo skoro ssie. Jak mu burczy w brzuszku to głód. Niech dziecko zjada tyle ile samo uzna za słuszne. Nie ograniczjecie mu jedzenia.