Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka ze szwem

dziewczyny co mam zrobic własnie znalazłam szew po cesarce 3 lata po porodzie

Polecane posty

Gość matka ze szwem

nie da sie go wyciagnac.Poradzcie cos bo zaczyna m panikowac

Gość jak to szew znalazłaś?
szew to inaczej blizna :( Co najwyżej nić chirurgiczną znalazłaś :) A swoją drogą nieźle musisz dbać o higienę skoro do tej pory jej nie widziałaś. No chyba że masz brzuch jak hipopotam :)

Gość jak to szew znalazłaś?
i jeśli to nie ściema, to idź do pielęgniarki do przychodni albo jakiegoś chirurga i to usunie

Gość matka ze szwem
no niestety ta nic była pod skora ja nawet blizny po cesarce nie mam

Gość matka ze szwem
patrze i ciagne myslałam ze to potowka

Gość no ja na rece po zabiegu
mialam zostawiona nitke taki kawalezek ale w tym miesjcu nie chcialo sie zabliznic tylko ciagle byl strupek tka czarna kropka we wglebieniu.pogrzebalam igla a tam pod strupkiem niebieska nitka wygrzebalam i momentalnie wszystko sie zabliznilo.

Gość Niewidoczny dla innych
Z tego co się orientuję to od kilku lat jak nie kilkunastu stosuje się nici, które rozpuszczają sie po pewnym czasie, wiec nie wiem czym oni cię szyli, dratwą ? Ja miałam szyte krocze po porodzie i też mi jakić czas kawałek niebieskiej nitki wystawal, ale lekarz powiedzial, że się rozpuści i też tak się stało. Jestem ponad pół roku po porodzie.

Gość do Niewidoczny
Kilkanaście lat temu szyli niebieską żyłką :P Mam na pamiątkę :D

Gość Kooraliczekk
Po cesarce szyją zwykłą nie rozpuszczalną niebieską nicią - rodziłam 5 miśc temu.

Gość wrzuć fotkę
może to nie nić?

Gość szklandka soku
jak cie to pocieszy moja suka po sterylce tez ma wciaz kawalek nitki pod skórą ;) od 4 lat ;)

nie mow za wszystkie szpitala ze po cc nie uzywaja rozpuszczalnych. Ja mialam cc i szyli mnie rozpuszczalnymi nicmi i jestem zadowolona:) . A do autkorki skoro cie to niepokoi idz do lekarza

jak po cc można nie mieć blizny ? jak można pomylić nic z potówką brak higieny czy jak :O nie wszystkie szpitale używają rozpuszczalnych ja rodziłam prawi 5 lat temu i szyli czarną nazwę to żyłką

Gość agggggggggggggggagahahahaha
Rozpuszczalne nici moga sie nie rozpuscić. U mnie w rodzinie kilka osób ma taki feler między nimi ja. Po cholecystektomii laparoskopowej rany zagoiły się dośc szybko, ale po jakimś miesiącu zaczeły ropieć już zagojone, bolało piekło i swędziało, jedna z ran rozdrapałam przez sen i jak sie obudziłam to wystawały z niej te niby rozpuszczalne nici, one smierdziały jak zgnilizna, wydusiłam to, zdezynfekowałami zagoiło sie na nowo, ale blizna już gorsza, z Pozostałymi rana szytymi było tak samo, po jakims czasie rana sie otwiera i nitka wyłaziła na wierzch. Mojej mamie po operacji macicy nitki wylazły do jamy macicy i po jakimś czasie dostała bóli i skurczy i wyszły jej przez pochwę- jak przy porodzie. Ja prz porodzie powiedziałam, że mam problemy z rozpuszczalnoscią nici, lekarka mnie olała i w efekcie rana sie rozlazla i byłam szyta powtórnie po 3 tygodniach- masakrycznie bolało po zabiegu, w czasie pikus bo było znieczulenie miejscowe.

Gość nie zawsze się stosuje
Do tej co myśli że istnieją tylko rozpuszczalne nici: ja miałam szytą ranę po sn , a za tydzień jechałam na zdjęcie tych szwów. Położna mi powiedziała, że to są lepsze nici silikonowe jakieś bo nie pękają, a przy rozpuszczalnych zdarza się że szew puszcza.

Gość nie zawsze się stosuje
a do autorki : idź do lekarza, usuną ci to chyba, bo jeszcze zahaczysz to przypadkiem i krzywdę sobie zrobisz. Ale nie panikuj, skoro to miałaś 3 lata i nic się nie działo, to nic się nie stanie jak pójdziesz z tym po weekendzie

Gość fwfwfwefw
A u z kolei mojego psa nić obudowała się kulką skóry. Można było nie wiedzieć co to za kulka. Organizm potrafi też takiej nitki w końcu się pozbyć. Mogło więc się zdarzyć że nić była, potem przestała być widoczna jako nić, a potem ciało ją wypchnęło na zewnątrz. (Co do rozpuszczalności czy nie, to też miałam nierozpuszczalnymi nićmi szyte cięcie cesarskie.)