Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksara picassa

Co na wypadanie włosów - błagam pomóźcie.

Polecane posty

Gość ksara picassa

Od jakiegoś czasu zaczęły lecieć mi włosy przy myciu jest ich dużo, i na codzień tak raczej średnio. Zrobiłam badania : rozszerzoną morfologię, ob,crp, próby wątrobowe, hormonalne ( tsh,ft3 i 4, prolaktyne, testosteron,progesteron, estradiol), wszystko mam w normie. Usg tarczycy nic nie wykazało, badanie moczu ok. Włosy myję w szamponie dzięciębym jonhsonn z baby, używam raz w tygodniu maski wax z l'biotica, po myciu pryskam włosy mgiełką wzmacniającą radical, raz w tygodniu wcieram ampułki wzmacniające z skrzypu i rozmarynu (joanna z apteczki babuni) i łykam merz special. Opciełam włosy z długości za łopatki na takie do ramion. Ale to nic nie dało. Pomóżcie.

Gość no to powiem tak, że
kup se susz pokrzywy i skrzypu, pij napary, ale systematycznie. mozesz też nim plukać włosy.

Gość jak wypadaja wlosy,to nie wart
o ich trzymac dlugich.bo sie oslabiaja.nie uzywaj suszarek,prostownic jedz warzywa owoce,i tak jak ktos napisal pij regularnie skrzyp i pokrzywe.

Gość Dagusiasiagag:)
TYLKO I WYŁĄCZNIE MASECZKA Z ŻÓŁTEk JAJKA! Szczerze polecam. Też mi leciały a teraz mam mocne wlosy i nie wypadają. Zero chemii

faktycznie jajka to dobry pomysl, moja teściowa tak ratowała włosy i działało.

Gość ksara picassa
próbowałam już kiedyś maseczki z zółtka i nic mi nie dała, a od pokrzywy i skrzypu boli mnie żołądęk więc nie moge tego pić, ani tabletekz dużą ilością skrzypu lub pokrzywy jeść. Obciełam włosy mam takie do ramion ( krótszych nie chce bo tragicznie wyglądam w krótkich włosach i źle się w nich czuję). Po vitapilu i silice mdliło mnie codzień więc przestałam je brać.

tabletki są nic nie warte, tylko chemia. naturalne zioła najlepiej dzialaja tylko wiadomo przy regularnym stosowaniu. to samo z tą odżywką, nie mysl, że pare razy zastosujesz i nagle wlosy sie naprawią, potrzeba troche czasu

Gość ksara picassa
myszka a co to jest?

Gość wredna czarnulaaaa
cukier badalas?

no masz za dużo witamin skoro i od wewnątrz szprycujesz się witaminami i od zewnątrz może odpuść

Gość ksara picassa
tak cukier mam ok, robiłam test obciążenia glukozą i wszystko mam w normie.

Gość wredna czarnulaaaa
to moze byc tez somatyczne, mialas ostatnio jakies wieksze kryzysy?

Gość ksara picassa
to raczej suplement diety jest te marz special a ja mam diete dość ubogą w witaminy :(

Gość ksara picassa
ostatnio miałam stres z powodu egzaminu na prawo jazdy, który oblałam :(

Gość wredna czarnulaaaa
suplementy to ostatni syf, staraja sie jesc zdrowiej - duzo warzyw i owocow swiezych, ryb..

Gość wredna czarnulaaaa
a nerwice wykluczylas?

Gość ksara picassa
nerwicy nie mam, przeważnie nie mam stresów jedynie ostatnio na tym prawku się zestresowałam

Gość wredna czarnulaaaa
jesli u lekarza nie bylas to nie mozesz tego wiedziec.. jak twoje zywienie wyglada ostatnio? sen?

Gość jak wypadaja wlosy,to nie wart
,,od pokrzywy i skrzypu boli mnie żołądek więc nie moge tego pić,,,pierdolisz jak potluczona.nigdy od ziol nien bedzie cie bolal zoladek!moze nazarlas sie jakiejs starej pizzy czy innego gowna na wynos

Gość ksara picassa
śpię dobrze ok 8 godzin dziennie, w weekendy dłużej :), moje żywienie z mięs jem jedynie drób, chude wędliny, ryby, jem dużo serów, serków, dżemy, twarożki, owoce typu brzoskwinie, jabłka, pomarańcze, banany. Słodycze też jem jakieś zbożowe batoniki przeważnie. Dodam że mam 165 cm wzrostu i waże 53 kg

Gość ksara picassa
do jak wypadają włosy to codzień by mnie bolał żołądek, a zaraz po zaprzestaniu picia ziół przestał jak ręka odjął? Nie jem fast foodów

Gość jak wypadają włosy to nie wart
ale jakim cudem boli Cie zoladek po ziolach?moze masz cos z zoladkiem?jakos tego nie moge pojac!!!!

Gość fdvwrtbrtb
a co sie dzieje ze skora glowy?

Gość fdvwrtbrtb
aha i napisz mi, w ktorym miejscu one wypadaja, czy na calej glowie rownomiernie, czy raczej na czubku badz przy cczole, czy raczje po bokach? nie swedzi cie skora glowy, nie robia sie wysypki itp?

Poczytaj o oleju kokosowym i o olejkach i szamponach Amla. Polecam z czystym sumieniem.

wlosy mieraja" duzo wczesniej niz zaczynaja wypadac. To co ma wypasc i tak wypadnie jedynie mozesz teraz zapobiegac wypadaniu kolejnych za wczasu. Idzie wiosna - wtedy wlosy zaczynaja wypadac jak i wtedy kiedy nadchodzi jesien. tego nie unikniesz.

Gość ksara picassa
ze skórą głowy jest ok, nic nie swędzi, nie ma łupieżu, żadnych podrażnień czy wysypek. Włosy wypadają równomiernie na całej głowie tak samo. Z żołądkiem mam wszystko w porządku, miałam badania robione. Nawet lekarz powiedział, że to może być od skrzypu i pokrzywy bo codzień bolał mnie żołądek po nich przez 3 tygodnie, a jak przestałam pić, przeszedł ból.