Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka991

pominięcie 4 tabletek w 2gim tygodniu

Polecane posty

Gość malinka991

Witajcie, wiem, że bywa tu mnóstwo pytań o pominięte tabletki ale mój problem jest nieco rozwinięty :). Zgubiłam opakowanie tabletek, skończyła mi się recepta, dziś mamy sobotę a ja nie wzięłam już tabletek z czwartku i piątku, chce poczekać do poniedziałku, żeby pójść po nową receptę ale to wiąże się z pominięciem 4 tabletek (wszystkie w 2gim tygodniu), domyślam się, że skuteczność będzie zmniejszona tylko, że przy pominięciu 1 tabletki w 2gim tygodniu nie musimy się martwić a co przy pominięciu ich aż 4? Ostatni stosunek miał miejsce w zeszłą sobotę czyli 7 dni temu, teraz stosować dodatkowe zabezpieczenie?

Gość ererere
ja pominęłam kiedyś 4 tabletki w pierwszym tyg. , a raz 3 w drugim i w ciąży nie byłam...ale jak się obawiasz, to stosujcie prezerwatywy..

Gość malinka991
Dzieki za szybko odpowiedz ;) dodatkowe zabezpieczenie w takim wypadku to zdecydowanie konieczność! chociaż wcześniej nie było stosunku więc nie mam o co się martwić, tylko zastanawiałam się czy robić przerwę bo przecież organizm może to tak odebrac, czy kontynuować. W pon i tak pójdę po nową receptę i wtedy opowiem ginekologowi co i jak, chciałam, żebyście mnie uspokoiły ;)