Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mionzabiama

Hej ktorego grzechu Bog nie wybacza

Polecane posty

Gość mionzabiama

slyszalam o grzechu ktorego Bog nie wybacza, wiecei ktory to?

Gość mionzabiama
up up

Gość nikola*
Bóg jest miłosierny-wybacza wszystkie grzechy

Gość a to ten trzeci z bogów
blużnierstwa przeciwko Duchowi Świętemu?

nietety , mylisz sie . (31) Dlatego powiadam wam: Każdy grzech i bluźnierstwo będą odpuszczone ludziom, ale bluźnierstwo przeciwko Duchowi nie będzie odpuszczone. (32) Jeśli ktoś powie słowo przeciw Synowi Człowieczemu, będzie mu odpuszczone, lecz jeśli powie przeciw Duchowi Świętemu, nie będzie mu odpuszczone ani w tym wieku, ani w przyszłym. (Ew. Mateusza 12:30-32, Biblia Tysiąclecia)

Gość rfdfghjukyuii
Bóg może wybaczyć każdy grzech. Problem jest tylko wtedy gdy ktoś nie chce Bożego przebaczenia, odrzuca Boga i zbawienie, które on chce ofiarować człowiekowi przez Ducha Świętego. To jest jak już ktoś napisał wyżej bluźnierstwo przeciwko Duchowi Świętemu. Dodam jeszcze że ono nie polega na ubliżeniu Duchowi Świętemu ale na tyl co wyżej napisałem.

Bluźnierstwo przeciwko Duchowi Świętemu czyli grzeszenie z premedytacją, brak nawrócenia po znaku od Boga czyli zesłaniu Ducha Świętego. Kto Mu zbluźni nie będzie mu wybaczone w tym ani w nastepnym życiu. "Jeśli Mnie wybieracie i pragniecie iść za Mną, jesteście zbawieni. Jeśli jednak unikacie rozpoznania Mnie z powodu waszej zatwardziałości, upadniecie. Tam, dokąd idziecie, będzie męka bez końca. Muszę was wszystkich ostrzec: nie dlatego, że to nie zostało powiedziane wcześniej, ale dlatego, że jeśli ktokolwiek zbluźni przeciw Duchowi Świętemu, nigdy nie dostąpi przebaczenia. Takie jest Moje Prawo"

Gość przetwornik
ja tam nie potrzebuje boga i jego wybaczenia...

Gość Bóg nie wybacza grzechu
zaniechania, tzn, ma ktoś babę w łóżku i jej nie przerucha, tylko trzepie kapucyna.

Grzech przeciw Duchowi Świętemu, to znaczy kiedy sami odrzucamy zbawienie to On tego nie wybacza, za to się idzie do piekła, jeśli sami tego chcemy i to się nazywa grzech przeciw Duchowi Świętemu.

Gość adaaaaaxD
a co z samobójstwem?

Bóg jest taki dobry że jak powiesz Mu na koniec życia, jakie by nie było "Panie, zbaw Mnie" a On Ci wybaczy bo taki jest dobry a jeśli ktoś wyprze się Boga i nawet na łożu śmierci nie uwierzy choć już nie ma nic do stracenia to potępiony będzie. Oczywiście zbawiona dusza będzie musiała odpokutować swoje grzechy w czyśćcu a podobno to nie jest przyjemne i trwa długo. Więc lepiej wierzyć i jak najmniej grzeszyć

Bóg jest miłością zbawieniem darzy i kocha także mnie dziecię swe:D

Gość hthtr
up

Blużnierstwem przeciwko Duchowi ś jest mówienie ,ze do boga można dojść inaczej niz tylko przez Jezusa i wielu ludzi tak mówi a nawet niektóre koscioły , które stosują tzw . ekumenizm .