Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zalamana_ciaza

Pomocyyyyyyyyyyy :((((((

Polecane posty

hey dziewczyny, mam normalnie schizy ze jestem w ciązy, błagam pocieszcie mnie, że sobie to wmawiam otóz moja sytuacja wygląda następująco: Okres dostałam około 7/8 lutego, gdy miałam już końcówkę okresu(praktycznie go nie było) czyli 15/16 kochałam się bez zabezpieczenia- stosunek przerywany. 26 zauważyłam brązowe upławy, później zmieniły się one na białe i przezroczyste. Dziś mnie zaczął boleć brzuch mniej więcej na wysokości pępka. Dodam że mój cykl trwa 30/32 dni. Jakie są szanse że to ciąża?

skoro Twój cykl trwa 30-32 dni, to następny okres powinnaś dostać jak dobrze liczę koło 8-10 marca. i jeżeli uprawiałaś seks bez zabezpieczenia 15/16 lutego to akurat zmieściłaś się przed samymi dniami płodnymi (oczywiście zakładając że owulacja się nie przesunęła ani nic nie wpłynęło na nią ) więc szansę niestety są. a co do brązowych upławów to może być to jakiś stan zapalny, grzybica, nadżerka. mogą też oznaczać plamienie implantacyjne. zrób test- wtedy będzie wszystko jasne. glówka do góry :)

myślę że też :) miałam tak z raz, albo dwa- na pewno nie więcej. zdziwiło mnie to bo nie mam takich plamień okołoowulacyjnych , ale matka natura płata takie figle czasami. ;>

a jeszcze pytanko jak wygląda śluz owulacyjny i ile owulacja zwykle trwa? Bo miałam taki śluz, ale teraz wszystko jest suchutkie ;p

Gość moik
śluz płodny jest przejrzysty i rozciągliwy jak białko jajka. sama owulacja trwa ok 24 godziny ale jajeczko jest zdolne do zapłodnienia tylko przez kilka godzin.

po dwóch tygodniach można zrobić już test, a najlepiej i najpewniejszy wynik będzie po becie. co do śluzu na początku cyklu jest biały, gęsty, nieprzejrzysty i lepki, a kiedy zbliża się owulacja staje się śliski i rozciągliwy, coś w stylu białka jajka kurzego. o owulacji świadczy też temperatura- ale to trzeba zajmować się obserwacją własnego ciała bardzo dokładnie, no i ból owulacyjny (ból podbrzusza, jajników) a owulacja zachodzi na 2 tyg. przed dniem spodziewanej miesiączki. czyli ten 26 to mógł być teoretycznie dzień owulacji. a przed okresem ja też mam zazwyczaj sucho. :)

ja bym chyba na prawdę dla swojego świętego spokoju zrobiła już ten test niż szaleć jeszcze z nerwów ponad tydzień. ;o