Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie wiemm

swędząca jedna

Polecane posty

Gość nic nie wiemm

warga sromowa wieksza. Miałam zakażenie, ale już jest Ok. A ta warga nadal mnie swedzi, zwłaszcza po myciu. I czasem nawet mogę ja rozdrapać. Ale zakażenia już nie ma, miałam wymaz, jest w porządku. Co to może być?

Gość nic nie wiemm
nikt nie wie :(

Gość nic nie wiemm
Nie. Z pochwy. Wyszła bakteria, wziełam antybiotyk. Znów wymaz, i ok. nie ma bakterii. Jednak ta warga dalej jakaś taka wrażliwa. Mniej, bo mniej, ale zwłaszcza pod koniec dnia, po kąpieli, mam ochotę się drapać

Idź do ginekologa, powiedz, że Cię swędzi, powinnaś dostać maść z antybiotykiem.

Gość może to grzybki?
a nie bakterie - też kiedyś miałam - i miałam ochotę drapać się do krwi!

Gość może to grzybki?
spróbuj Clotrimazol - krem możesz kupić bez recepty - to lekki antybiotyk i niszczy grzybki. Jeżeli masz faceta to niestety ale on również musi przejść kurację inaczej wszystko na nic.

Gość nic nie wiemm
pójdę pójdę do gina. tylko narazie mam dosć tego łażenia do niego. Gdzybki? No, na wymazie z pochwy wyszło, ze nie ma grama grzyba. To nie wiem, czy tu by wyszło że wszystko ok, a na wardze mogłoby sie jeszcze utrzymać jakieś zakażenie?

"To nie wiem, czy tu by wyszło że wszystko ok, a na wardze mogłoby sie jeszcze utrzymać jakieś zakażenie? " Tak.

Gość nic nie wiemm
no to mnie pocieszyłaś...

Gość nic nie wiemm
tym bardziej że jestem w zasadzie po leczeniu :(

Gość nic nie wiemm
A czy możliwe w takim razie by nic nie wyszło w wymazie z pochwy?

Przez długi czas męczyłam się ze swędzeniem, bo lekarz "nic nie widział". Najpierw zalecił Clotrimazol bez recepty-o kant dupy potłuc. Potem jakiś puder też bez recepty. Dopiero jak poszłam po tym jak się prawie do krwi podrapałam to dostałam maść z antybiotykiem, a w zasadzie trzema. A co do wymazu-grzybicę miałam (w pochwie, nie na wargach sromowych), a laboratorium nic nie wyhodowało. ;)

Gość nic nie wiemm
Czyli sytuacja podobna. Ja tez się moge podrapać do krwi... Napisz, prosze jeszcze jaką masć dostałaś i jak długo czekałaś na efekty. A skoro nie miałaś wymazy z warg, to skąd wiesz że to grzybica jednak. Miałaś jakieś inne objawy,oprocz swedzenia?

Triderm. Ulga była już po pierwszym użyciu, a po ok.3 dniach w ogóle nie odczuwałam swędzenia i cała "rana" po podrapaniu zniknęła. Jeśli chodzi o wargi to nie wiem czy to była grzybica, ale maść zawiera trzy antybiotyki i pod tym kątem jest uniwersalna, bo pomaga zarówno przy infekcjach grzybiczych jak i bakteryjnych. A wymaz robiłam przy grzybicy pochwy, to była zupełnie inna sytuacja. Chodziło mi jedynie o zwrócenie uwagi, że niestety te wyniki nie zawsze pokrywają się z prawdą, wiele zależy od laboratorium. Ale jeżeli robiłaś oba wymazy w jednym laboratorium to powinno być ok.

Gość nic nie wiemm
oba wymazy robiłam w tym samym laboratorium. No nic, widze że ta maść jest bez recepty. Kupie chyba i spróbuję

A gdzie znalazłaś bez recepty? Bo ja jestem na 99% pewna, że jest tylko na receptę.

Gość nic nie wiemm
sprawdzałam na necie i pojawia sie jest hasło że bez recepty

A gdzie sprawdzałaś? Ja sprawdzałam na doz.pl i na mojaapteka.pl i na obu stronach jest informacja, że jest to lek wydawany na receptę.

Gość nic nie wiemm
jednak chyba na receptę

Gość pestka28
staraj się nie drapać, wiem że może być to trudne, zanim pójdziesz do lekarza możesz spróbować posmarować się maścią lub provag żelem, takie środki są dostępne bez recepty, mi provag żel przynosi ulgę jak mam jakieś podrażnienia czy otarcia

Gość perwersjo czy tu jesteś
jak długo samrowałaś tridermem?

Gość agula8
jak swędzi i po antybiotyku to wygląda na grzybicę, a clitrimazol nie pomaga? ja na codzien jeszcze łagodząco stosuje provag żel, na różne podraznienia-np.po stosunku tez pomaga. A triderm raczej na receptę bo to chyba maść ze sterydem???

Mnie na swędzenie pieczenie pomaga provag żel, ma fajną konsystencję a dodatkowo mam wrażenie że również schładza miejsca intymne, mnie on bardzo odpowiada i ma go ze sobą wszędzie w podróży, na basenie itp.