Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onegra

Odchudzanie brzucha

Polecane posty

Witam . Chciałabym podzielić się swoim problemem i jednocześnie prosić o radę. Otóż, trzy miesiące temu postanowiłam pozbyć się zbędnych kilogramów, mianowicie przeszłam na dietę i wykonywałam regularne ćwiczenia. Tym sposobem straciłąm ok.15kg. Moim zdaniem jest to tempo umiarkowane a z pewnością bezpieczne dla organizmu , jednakże nie jestem w pełni usatysfakcjonowana. Problem tkwi w tym , że najwolniej tkanka tłuszczowa spala się na brzuch, gdzie jest jej najwięcej. Owszem stosuje ćwiczenia, przy których pracuje głównie brzuch. Moje nogi natomiast stały się już dość smukłe i chciałabym aby takie pozostały. Czy istnieje jakiś sposób aby spalanie odbywało się głównie w partii brzusznej ? Czy tzw. pasy odchudzające i tego typu sprzęty, plastry bądż inne preparaty rzeczywiście dają pożądane efekty? Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki jak pozbyć się uporczywego "tłuszczyku" . Z góry bardzo dziękuję.

Z tego co mi wiadomo wszelkiego rodzaju plastry, pasy i tego typu specyfiki skierowane na spalanie tluszczu z brzucha to sciema. Tluszcz przy cwiczeniach i diecie nie spala sie rownomiernie ze wszystkich parii ciala. Musisz cwiczyc dalej i zdrowo sie odzywiac, zapewniam Cie, ze i z brzucha bedzie schodzic tluszcz. O nogi sie nie martw, jak nie sa juz obtluszczone, to nie beda bardziej chudnac.

A czy są jakieś ćwiczenia które mogą przysieszyć spalanie tkanki tłuszczowej z brzucha ?

Jak pisalem tluszcz spala ie nieregularnie na calym ciele, wiec nawet robienie samych brzuszkow nie sprawi ze bedzie Ci sie spalal tluszcz tylko na brzuchu. Proponuje bieganie i cwiczenia na brzch, zeby wzmocnic miesnie brzuca, bo wtey zdecydowanie bedzie lepiej uksztaltowany brzuch i co tu duzo mowic, bedzie ladniej wygladal ;) jako cwiczenia na wzmocnienie miesni proponuje (poza bieganiem) abs lub 6 weidera

S jeszcze specyfiki przyspieszajace spalanie tluszczow, ale dzialajace tylko przy regularnych cwiczeniach. Na tego typu rzeczach malo sie znam, ale mozesz poczytac o np o HMB

Gość karioka_123
A ja ostatnio natrafiłam na artykuł o fukoksantynie. Że przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej szczególnie w okolicach brzucha, a badania przeprowadzali Japończycy. Tutaj więcej o tym dla zainteresowanych: http://www.nuvialab.pl/blog/xanthadrene-skuteczne-odchudzanie-brzucha/. Polecam jako wstęp, a potem można szukać odniesień do wyników badań, itp.

Gość gość
Mnie pomaga 6 weidera i zdrowa dieta.Robię tez dużo różnych brzuszków. Chciałam spróbować jakie efekty da mi kriolipoliza i zrobiłam ją w Q Institute w Warszawie. Po około 2 tygodniach ubyły mi 4 centymetry w pasie no i w końcu założyłam ulubione spodnie sprzed lat. Skóra zrobiła się gładsza i jędrniejsza.Teraz muszę popracować trochę nad udami, gdybyście mogli polecić mi jakieś fajne ćwiczenia będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam

Gość gość
Do likwidacji tkanki na brzuchu spróbuj zabiegów miejscowych na odchudzanie ja sobie robiłam lipo shock w studio estetica i widać efekty, to taki nieinwazyjny bezpieczny zabieg i działa też na cellulit.

Gość issskaag20
Hmmmm, wiele jest środków na odchudzanie, ale które są skuteczne? Nieliczne z nich. W miarę wiarygodny ranking działąjących można zobaczyć tutaj: http://moczdrowia.pl/chudnij/

Gość gość
Ja bardzo dużo ćwiczyłam, żeby mieć płaski brzuszek. Wspomogłam się tabletkami Be Slim 3 i oczywiście zmieniłam dietę :)

Gość pingjj
W AmlaSlimMax masz synefrynę, czyli jeden z najmocniejszych naturalnych termogeników spotykanych na rynku w dużym stężeniu. Jak chcesz większe osiągi na treningu bez skutków ubocznych to idealna sprawa. No i przy okazji w tym suplemencie jest amla na regulowanie poziomu cukru we krwi. Moim zdaniem teraz najlepsze połączenie, czyli amla i gorzka pomarańcza. Chodzę po tych tabletkach naładowany do wieczora. Lepiej się wysypiam. Ekstrakt z pomarańczy dopiero wchodzi na rynek polski. Pobudza średnio – intensywnie. Jak jesteś endomorfikiem to idealne rozwiązanie moim zdaniem.