Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kichaaaaa

nerki czy co???

Polecane posty

Go艣膰 kichaaaaa

zauwazylam, ze czasami boli mnie na wysokosci nerek, szczegolnie jak sie zegne najczesciej dzieje sie tak jak zjem 'po偶ywnego' jedzenia, czyli sporo bia艂ka, czy t艂u艣ciej czesto tez wstaje opuchnieta, co kilka dni jest porazka, bo chodze opuchnieta jak bania, g艂owa boli, spodnie ciasniejsze, prawie nie sikam wtedy najczesciej prawie nic nie jem, albo jakies warzywko, owocki i przechodzi, tylko mam malo energii do pracy:o nie wiem co myslec, jakis czas temu mocz bada艂am, wszystko bylo ok, morfologia tez

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kichaaaaa
co wy z t膮 candid膮 tu wszedzie kazdy wmawia grzyba:o a ja plu艂am do tej szklanki i to dzis, i nie bylo zadnych ztrzepk贸w, ani innych rewelacji mam wrazenie., ze co kilka dni sie 'zapycham' nie wiem moj uklad trawienny/wydalniczy nie wyrabia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 felixxxxxxx
Do najcz臋艣ciej wyst臋puj膮cych objaw贸w zaka偶e艅 grzybiczych organizmu nale偶膮 zaburzenia: o艣rodkowy uk艂ad nerwowy: zaburzenia pami臋ci, stan chronicznego zm臋czenia, ospa艂o艣膰, brak energii, trudno艣ci w przyswajaniu wiedzy i w nauce, dezorientacja, zaburzenia r贸wnowagi, senno艣膰, obni偶ony nastr贸j, krytykanctwo, napady l臋ku, nadpobudliwo艣膰 psychoruchowa, nerwowo艣膰, wybuchowo艣膰, niecierpliwo艣膰, uporczywe stany depresyjne, depresja maniakalna, b贸le i zawroty g艂owy, niepok贸j i roztargnienie, przewlek艂a irytacja, zmienno艣膰 nastroju, napady paniki, p艂aczu, brak koncentracji, trudno艣ci w skupieniu uwagi, trudno艣ci w zapami臋tywaniu, zaburzenia snu i bezsenno艣膰, chronicznie z艂y humor, autyzm, choroby psychiczne (w tym schizofrenia), mikroskopijne rozsiane uszkodzenia m贸zgu, ucisk ponad i za uszami, uczucie opuchni臋cia g艂owy, nadwra偶liwo艣膰 na kosmetyki, substancje chemiczne, dym tytoniowy, perfumy. narz膮d ruchu: os艂abienie i b贸le mi臋艣ni, skurcze, mrowienie w ko艅czynach, obrz臋k 艣ci臋gien, uczucie sztywno艣ci i b贸le staw贸w, reumatoidalne zapalenie staw贸w (RZS), obrz臋ki staw贸w. przew贸d pokarmowy: niedowaga lub nadwaga, sp臋kane usta i bia艂y nalot na j臋zyku, zapalenie czerwieni wargowej, ci膮g艂e odchrz膮kiwanie, sucho艣膰 w ustach i gardle, wrzodziej膮ce zapalenie jelita grubego, zesp贸艂 jelita nadwra偶liwego, zaparcia lub biegunki, metaliczny smak w ustach, nieokre艣lone b贸le brzucha, burczenie, przelewanie, gazy jelitowe, zaburzenia trawienia, zgaga, sw臋dzenie i pieczenie w okolicy odbytu, czemu towarzysz膮 艣luzowate stolce, 偶ylaki odbytu, mokry odbyt (s膮czenie wydzieliny), nadwra偶liwo艣膰 i nietolerancja na spo偶ywanie mleka, glutenu - pszenicy i 偶yta, rozdra偶nienie z r贸wnoczesn膮 ch臋ci膮 jedzenia s艂odkich rzeczy, uk艂ad moczowo-p艂ciowy: nawracaj膮ce niebakteryjne zapalenia p臋cherza moczowego i dr贸g moczowych, parcie na p臋cherz moczowy i cz臋ste oddawanie moczu, uczucie pieczenia i sw臋dzenia w czasie oddawania moczu, powi臋kszenie i zapalenie prostaty, niep艂odno艣膰 u m臋偶czyzn i kobiet, niech臋膰 do kontakt贸w seksualnych impotencja, zanik pop臋du p艂ciowego, zapalenie b艂ony 艣luzowej macicy, kurcze i b贸le w okresie miesi膮czkowania, napi臋cie przedmiesi膮czkowe. sucha, 艂uszcz膮ca si臋 sk贸ra, obrz臋k sk贸ry twarzy (najcz臋艣ciej poranny), zimne r臋ce i stopy, obni偶ona poni偶ej 36,6 C temperatura cia艂a, kruche i zabr膮zowione paznokcie, pokrzywka, pseudo艂uszczyca, nawracaj膮ce grzybice sk贸ry, utrata w艂os贸w, egzema (wypryski sk贸rne), tr膮dzik, tendencja do p臋kania naczy艅 i powstawania siniak贸w, nieprzyjemny zapach sk贸ry st贸p, mysi zapach sk贸ry, mimo cz臋stego mycia, nadmierna potliwo艣膰 sk贸ry (poty nocne). uk艂ad oddechowy: problemy z zatokami szcz臋kowymi oraz czo艂owymi, poranny obrz臋k 艣luz贸wki nosa, zapalenia uszu, uczucie zapchanego nosa z ci膮g艂ym wyciekaniem g臋stej wydzieliny, 艣wi膮d w nosie, chrypa, pogorszenie g艂osu, przewlek艂y suchy kaszel z tendencj膮 do zaostrzania si臋 w zale偶no艣ci od warunk贸w atmosferycznych, poranne wykrztuszanie g臋stej, lepkiej wydzieliny, zabarwionej na szaro i br膮zowo, b贸le gard艂a i podra偶nienia krtani, sztywno艣膰 i uczucie napi臋cia w klatce piersiowej, cz臋ste infekcje bakteryjne i wirusowe, p艂ytki oddech, uczucie braku powietrza, dychawica oskrzelowa (astma), sapanie przy oddychaniu, narz膮d wzroku: pieczenie i 艂zawienie spoj贸wek, ciemnie plamki przed oczami (mroczki), zaburzenia widzenia pod postaci膮 rozmazywania si臋 obrazu. uk艂ad hormonalny: zaburzenia wydzielania hormon贸w tarczycy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka_31
Masz typowe tego objawy niestety :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka_31
woda zatrzymuje ci sie w organzimie bo zjadasz za duzo soli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka_31
Nerki, nerki. Za du偶o soli zdecyowanie w twojej diecie. Opuchni臋ca s膮 wynikiem zatrzymywania sie wody w organzimie. Zniana diety i po k艂opocie. Nerki 艣wietnie oczyszcza sok z pietruszki i innych warzywek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kichaaaaa
lenka_31 nie jem duzo soli:/ nawet kieys sie ba艂am jak ognia, ale wyczytalam ze to moze doprowadzic do odwodnienia organizmu i w efekcie organizm tez moze zaczac magazynowac wode:( nie wiem juz o co chodzi, moze powinnam jechac na jakiejs mega lekkiej diecie???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kichaaaaa
lenka_31 nie jem duzo soli:/ nawet kieys sie ba艂am jak ognia, ale wyczytalam ze to moze doprowadzic do odwodnienia organizmu i w efekcie organizm tez moze zaczac magazynowac wode:( nie wiem juz o co chodzi, moze powinnam jechac na jakiejs mega lekkiej diecie???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka_31
R贸wnie偶 m.in nadmiar sodu powoduje zatrzymanie wody w organi藕mie. Woda destylowana, podobnie jak i przegotowana wyp艂ukuje s贸d z organizmu. Podobnie jak picie wody o ma艂ej zawarto艣ci sodu. Osoby, kt贸re du偶o 膰wicz膮 albo poc膮 sie z powodu upa艂贸w,r贸wnie偶 trac膮 wiele sodu. Dlatego u tych os贸b wzrasta zapotrzebowanie na s贸l.Pami臋tajmy ze s贸l jest odpowiedzialna za gospodarke elekrolitow膮 w organi藕mie. Generalnie jest jej mniej kiedy traci sie p艂yny z organizmu uwaga na d艂ugotrwa艂e biegunki) He he ale gdy tej soli bedzie za ma艂o nasz organizm sie o ni膮 upomni.Po prostu poczujemy ochote aby zje艣膰 cos s艂onego. Inne objawy to wzmo偶one pragnienie, brak apetytu, omdlenia. Co zrobic kiedy jest jej za du偶o ?...Ograniczyc spozycie Pamieta膰,ze wiele produkt贸w konserwowanych jest np. benzoesanem sodu. Mn贸stwo jej jest w serach z贸艂tych, ple艣niowych, topionych, konserwach, w臋dlinach, szynkach...d艂ugo by wymienia膰.No i opr贸cz zjadania 偶ywno艣ci przetworzonej konserwowanej sol膮, ca艂kiem sporo solimy. Zwyk艂a s贸l mozna zast膮pi膰 sola niskosodow膮. Oczywiscie nie nale偶y popada膰 w przesad臋 Spr贸buj, mnie np.na diecie wszystkie wedliny wydaja sie za s艂one a jogurty za s艂odkie hehe S膮 trzy g艂owne miejsca gdzie woda jest zatrzymywana w organizmie: -krew i uk艂ad naczyniowy -tkanka mi臋艣niowa -tkanka podsk贸rna. tobie pewnie chodzi o odk艂adanie si臋 wody w tkance podsk贸rnej - mo偶na wtedy zauwa偶yc zmniejszenie widoczno艣ci 'detali' cia艂a, ob艂y, lekko 'napuchni臋ty' kszta艂t cia艂a.. oczywiscie to s膮 minimalne r贸znice ;) pozbywac mozna sie tej wody przez spozywanie duzej ilo艣ci wody, saune, trening aerobowy i 艣rodki diuretyczne pocz膮wszy od pokrzywy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kichaaaaa
moze z t膮 sol膮 to tak, ze sie odzwyczailam i teraz jak sole normalnie to sie woda zatrzymuje??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka_31
S贸l jest tam nawet gdzie sie jej nie spodziewamy niestety, tak jak i cukier.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka_31
A co ty w og贸le zajadasz tak zwykle ? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kichaaaaa
i odczuwam ochote na s艂one czasem, ale jak zjem napije sie to czuje normalnie jak mi sie magazynuje:o nie wiem, gdzie ta woda sie odk艂ada, ale roznice wcale nie s膮 minimalne, g臋ba napuchni臋ta jak baniak, zanikaj膮 moje normalne rysy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kichaaaaa
co zjadam? sniadania/kolacje: jajecznica, twar贸g, kanapki, jogurt, p艂atki jakies, serki, do tego chleb/bu艂ka obiady: mieso czasem same czasem z jakims dodatkiem skrobiowym czasem kanapki jak nie mam czasu jak czuje ze jestem napuchnieta to herbatki, jab艂ko i basta:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka_31
To jest zdecydowanie wynik z艂ej diety i cho膰by艣 si臋 upiera艂a 偶e si臋 od偶ywiaasz dobrze to niestety wida膰 to jak na d艂oni. Przechodzi艂am to niestety i cos na ten temat wiem :( W tej chwili odzywiam sie zdrowe ale czasami jak sobie pozwole na jakies odstepstwo to rano budze sie jak banka, oczy jak 偶aba, twarz jak balon, bol膮 mnie kulki na klacie i czuje sie jak wrak cz艂owieka. OD pewnego czasu pije swieze soki i jem duzo warzyw i owoc贸w i problemu nie mam, jednak tak jak wpsomnia艂am wystarczy ze tylko czym s przeskrobie to wraca jak bumerang.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kichaaaaa
to co mam tylko owoce i warzywa jesc??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka_31
Noo a gdzie warzywka i owoce ? :( jedno jab艂uszko to male艅ko. Polecam ci t臋 ksi膮zk臋, jest tam na parwde wiele cennych informacji. Moze po za menu ktore podaje ta pani bo u nas nie jest to wszytsko zbyt takie ale reszta cennych infoamcji na pewno cie sie przyda. http://merlin.pl/Surowa-dieta-oczyszczajaca_Natalia-Rose/browse/product/1,769717.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka_31
Nie tylko warzywa i owoce no cos ty :) poprostu wporwadz ich wiecej do diety :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka_31
czasami take oczyszczanie tygodniowe na warzywach i owocach to da cia艂a najlepsza kuracja jak膮 mo偶esz mu zaproponiowa膰. Ja w kazdym miesiacu jeden tydzien na to powswiecam i czuje sie rwewlacyjnie. Zmykam i pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kichaaaaa
dzieki ja wlasnie rpbie oczyszczania na jab艂kach np, ale zjem ich 2-3 na dzien i nie dam rady taka zapchana jestem, po kilku dniach opuchlizna schodzi, wiec zaczynam jesc 'normalnie' hmmm wlasciwie widze, ze to nie normalnie hehe dzieki, zainteresuje sie w takim razie jak powinnam jesc

Udost臋pnij ten post