Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twooooja staaara

jak myslicie czy warto jeszcze iśc na studia?

Polecane posty

Gość twooooja staaara

od razu po technikum dostałam robote i nie chcialo mi sie iśc na studia bo po co sie meczyc, kasa na fajki i imprezy była :P a teraz mam 25 lat i straciłam prace. Warto jeszcze isc na studia? :)

Gość zapytanie prze wylotem
idź, zrób sobie studia w zawodzie w którym pracowałaś najlepiej,

Gość Marcin z Oławy
I co ci po tych studiach jak dzisiaj już nawet wyższe wykształcenie nie chroni przed bezrobociem - Będziesz kolejną osobą która będzie mówić , że jest po studiach i pracuje w Lidlu lub w Biedronce na kasie.............

chronić nie chroni przed bezrobociem, ale szansa wyższa na dobre zarobki, zwłaszcza jak ktoś ma techniczne wykształcenie i jak autorka tematu, pare lat doświadczenia.

Gość Marcin z Oławy
Dobre zarobki ??? - Czyli 1500 brutto/mies. Parę lat doświadczenia ??? - To nic !!!!

Gość bylem nie raz w angliiii
to zalezy jakie studia, jesli zaocznie + praca to ok

nie wiem jakie czy 1500zł czy 1600zł, czy 3000zł ale na pewno wyższe niż bez studiów

Gość Marcin z Oławy
zapytanie prze wylotem W jakim świecie ty żyjesz ??? - Dzisiaj liczy się to co potrafisz zrobić a według mnie ogólnie pojęta szkoła nie uczy umiejętności i za bardzo skupia się na teorii a praktyki traktuje jako zło konieczne

Możesz mieć własne zdanie jakie chcesz, fakty są takie, że ludzie po studiach więcej zarabiają, tak wynika z ogólnopolskich badań wynagrodzeń (oczywiście średnie zarobki wahają się w zależności od kierunków studiów ale tutaj mówimy o technicznych). Co nie oznacza, że ktoś z zasadniczym nie może lepiej zarabiać niż ktoś z doktoratem.