Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleonoraaaaa

pytanie dla obytych

Polecane posty

Gość eleonoraaaaa

jaka to piosenka leci jakos tak "a kiedy przyjdzie wiosna i wiatr cos tam cos tam ty tylko mnie nie caluj"

Gość eleonoraaaaa
prosze Was to chyba stara piosenka,..

Gość eleonoraaaaa
nikt nie wie?? naprawde??

Gość Donnałk
Dopisz parę wersów

Gość przeczytałam
"odbytych" i pomyślałam, że to znowu o analu będzie...:D

Gość eleonoraaaaa
nie dopisze bo nie pamietam;p to stara piosenka, ale nie wiem jak bardzo.

Gość Skaldowie to są może
Skaldowie Nie całuj mnie pierwsza Trochę mi brak, trochę mi brak, babci Ludwiki Przed każdym zawałem stawiała kabałę słuchała poważnej muzyki Była cnotliwa, była wstydliwa, ach jakże, ach jakże jej brak Dziadek mój czekał wiosnę, lato, jesień, zimę Wiosnę, lato, nim powiedziała tak. On czekał, on czekał i widział ją we snach A Ty jesteś, a Ty jesteś, taka nowoczesna Nie całuj mnie pierwsza, nie całuj mnie, czasami powiedz coś do wiersza Nie będę śmiał się nie, nie patrz mi w oczy tak odważnie Ja ci to mówię najpoważniej: będzie źle Nie całuj mnie pierwsza, nie całuj mnie Bądź tylko wierniejsza, pokocham cię Pokocham cię... A tak to mi brak, trochę mi brak, babci Ludwiki Chodziła co wtorek na podwieczorek i miała do kolan buciki Była cnotliwa, była wstydliwa, ach jakże, ach jakże jej brak Dziadek mój czekał wiosnę, lato, jesień, zimę Wiosnę, lato, nim powiedziała tak. On czekał, on czekał i widział ją we snach A Ty jesteś, a Ty jesteś, taka nowoczesna Nie całuj mnie pierwsza, nie całuj mnie, czasami powiedz coś do wiersza Nie będę śmiał się nie, nie patrz mi w oczy tak odważnie Ja ci to mówię najpoważniej: będzie źle Nie całuj mnie pierwsza, nie całuj mnie Bądź tylko wierniejsza, pokocham cię Pokocham cię...

Gość eleonoraaaaa
to ma byc piesn partyzancka tytul chyba "A kiedy przyjdzie wiosna" To wiersz jakieggos poety. Nie moge jednak znalezc nigdzie

http://www.bibliotekapiosenki.pl/Slowianska_ziemia A kiedy przyjdzie wiosna, To róży daj mi liść, Tylko mi nie żałuj I nie broń mi, już nie. Boś ty mi w serce wrosła, Karabin w ramię wrósł, Ja ciebie z karabinem Do końca będę niósł. Wymarsz i uderzenie, I bój, i bój, i bój! Poranek jest słoneczny, Piosenka nasza brzmi. Słowiańska ziemia lekko Poniesie nas na bój. Imperiał nie powstanie, To dzięki naszej krwi. A kiedy przyjdzie lato, To żyta daj mi kłos, Promienny i dojrzały, A jasny jak twój włos. A choćbyś mi nie dała, Powrócę do cię znów, Poniosę z twoim kłosem Słowiański zapach róż. A kiedy przyjdzie jesień, To kalin liść mi daj I tylko mi nie żałuj Do walki iść za kraj. Boś ty mi w serce wrosła, Karabin w ramię wrósł, Ja ciebie z karabinem Do końca będę niósł.

Gość eleonoraaaaa
dziekuje tez to widzialam. Ale czytalas ta notke na dole? Ze slowa zmienione? I bardzo zalezy mi na pliku muzycznym bo to piekna piosenka

Gość chujogrom
A kiedy przyjdzie wiosna, To róży daj mi liść, Tylko mi nie żałuj I nie broń mi, już nie. Boś ty mi w serce wrosła, Karabin w ramię wrósł, Ja ciebie z karabinem Do końca będę niósł. Wymarsz i uderzenie, I bój, i bój, i bój! Poranek jest słoneczny, Piosenka nasza brzmi. Słowiańska ziemia lekko Poniesie nas na bój. Imperiał nie powstanie, To dzięki naszej krwi. A kiedy przyjdzie lato, To żyta daj mi kłos, Promienny i dojrzały, A jasny jak twój włos. A choćbyś mi nie dała, Powrócę do cię znów, Poniosę z twoim kłosem Słowiański zapach róż. A kiedy przyjdzie jesień, To kalin liść mi daj I tylko mi nie żałuj Do walki iść za kraj. Boś ty mi w serce wrosła, Karabin w ramię wrósł, Ja ciebie z karabinem Do końca będę niósł.

Ale to ten tekst co szukasz czy nie??

Gość eleonoraaaaa
mam slowa:) WYMARSZ UDERZENIA A jeśli bzy już będą, to bzów mi przynieś kiść I tylko mnie nie całuj, i nie broń, nie broń iść. Bo choć mi wrosłaś w serce, karabin w ramię wrósł i ciebie z karabinem do końca będę niósł. To wymarsz Uderzenia i mój (i mój, i mój) W ten ranek tak słoneczny piosenka nasza brzmi. Słowiańska ziemia miękka poniesie nas na bój Imperium gdy powstanie, to tylko z naszej krwi. A jeśli będzie lato, to przynieś żyta kłos - dojrzały i gorący, i złoty, jak twój włos - i choćby śmierć nie dała, bym wrócił kiedy żyw, poniosę z twoim kłosem słowiański zapach żniw. To wymarsz Uderzenia... A jeśli będzie jesień, to kalin pęk mi daj I tylko mnie nie całuj, i nie broń iść za kraj. Bo choć mi wrosłaś w serce, Karabin w ramię wrósł I ciebie z karabinem Do końca będę niósł. To wymarsz Uderzenia... Poniosę nad granicę, kalinę, kłosy, bzy - To z nich granice będą - z miłości, a nie z krwi. Granicę mieć z miłości w żołnierskich sercach „U Nasz kraj tam gdzieś się kończy, gdzie w piersiach braknie tchu. To wymarsz Uderzenia...

Gość eleonoraaaaa
o dziekuje Wam:** teraz bede szukac piosenki

Gość eleonoraaaaa
piekna piosenka

Gość rtetrete
hryry

Gość eleonoraaaaa
no nie?:p