Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mezczyzna3000

Niedosmazony nalesnik w ciazy

Polecane posty

Gość mezczyzna3000

moj ojciec robil nalesniki gdy mnie nie bylo a zona z grzecznosci zjadla jeden ktory podobno byl niedosmazony w srodku, dopiero sie wprowadzila a jest w 8 miesiacu ciazy i nie czuje sie jeszcze jak u siebie, troche sie wstydzi, jak myslicie to szkodzi zjedzenie czegos takiego takiego? dodam ze jutro bedzie miala pobierana krew i mocz jak co miesiac.

Gość mezczyzna3000
i ze pije duzo wody mineralnej.Prosze o rade.

Gość Jo-------anna
Nie, raczej nic jej nie powinno być. Ja ostatnio zjadłam niedosmażone frytki ;)

Gość noua
a tam najwyżej zaboli ją żołądek a z tą wodą to o co chodzi?

Gość duomox to własciwy antybiotyk
no chyba żartujesz> ? To nie jest przecież surowe mieso -bo tego powinna sie wystrzegac .Nic jej nie bedzie !!!!

Gość Jo-------anna
No mięso nie,ale za to jajka. Jednak bardzo mała szansa na cokolwiek złego, nie martw się.

Gość mezczyzna3000
z woda bo woda niby pomaga usuwac z organizmu toksyny i bakterie,dzieki za pomoc:) a jak myslicie jesli ona jest w 34 tygodniu ciazy, lub 32 tygodniu bo to sie liczy podobno na 2 sposoby, to mozemy uprawiac seks? czy to juz nie wolno do porodu?

Gość mezczyzna3000
powtarzam pytanie

Gość obssesia
liczy sie na jeden sposob a nie na dwa wiec jest albo w 32 albo w 34... Mozecie-chyba, ze lekarz zabronil :) a z nalesnikiem no bez przesady nic jej nie bedzie....

Gość noua
jeżeli gin nie zakazał to można uprawiać seks. wiek ciązy liczy sie zawsze od pierwszego dnia okresu, chyba że zaszło opóźnienie owulacji. zresztą wiek ciązy jest podany w karcie ciążowej i tego co tam jest się trzymaj.

Gość obssesia
a z tym seksem to jeszcze nie tylko od zgody lekarza zalezy, ale tez od checi zony...ja nie mialam ochoty (czulam sie jak slon, wszytsko mnie bolalo, denerwoalo i skes byl ostatnio rzecza o jakiej myslalam)

Gość Jo-------anna
Wolno, ale lepiej w tak zaawansowanej ciazy kochać się w gumce. Podczas orgazmu, także męskiego, wydziela się oksytocyna, która może powodować skurcze, cos takiego ;)

Gość Jo-------anna
Co do liczenia na dwa sposoby - albo za 1 dzień ciązy uznaje siępierwszy dzieńostatniej miesiączki albo dzień zapłodnienia, czyli zwykle owulację,która jest około 14 - 16 dnia od 1 dnia miesiączki.

Gość mezczyzna3000
no wlasnie nie wiem jak tam jest, ale lekarz powiedzial ze od ostatniej miesiaczki to jest 34 tydzien, czyli od zaplodnienia 32 i zona wlasnie ma rozpietosc miedzy jednym terminem porodu od miesiaczki a drugim terminem z usg okolo 2 tygodni.acha no lekarz nie zakazywal, mimo tego podjelismy abstynencje bo myslellismy ze to juz nie mozna.

Gość mezczyzna3000
no tak, o tym ze w gumce to tez slyszalem,no zona mowi ze czuje sie wlasnie jak slon ale tylko troche zrobila sie pulchniejsza, mi to nie przeszkadza. A co do jej ochoty to nawet nie mam pojecia i nie wiem czemu nie pytam. Wiadomo wygibasow to teraz nie moze robic, no i widac i czuc ruchy dziecka.

Gość Jo-------anna
Ale na boczku można, całkiem miło jest, tak ciepło i intymnie.Także jak żona ma ochotę, to nic nie stoi na przeszkodzie, wręcz słyszałam, że niektórzy lekarze zalecają, gdy nie ma zagrożenia, bo później poród bywa łatwiejszy.

Gość mezczyzna3000
no a np to ze dziecko jest juz odwrocone glowka do dolu to nic sie nie dzieje podczas wspolzycia?

Gość mezczyzna3000
ponawiam pytanie

Gość mezczyzna3000
niech mi ktos powaznie odpowie na to i juz mnie tu nie ma....

Gość to nie koliber tylko
ty

Gość mezczyzna3000
podbijam

Gość noua
a co ma się stać? jeśli szyjka jest zamknięta i nieskrócona to obojętne czy dziecko jest pupą czy głową w dół. a swoją drogą to dlaczego nie pytacie lekarza na wizytach o to co was zastanawia?

Gość mezczyzna3000
dzieki wielkie, sam na to teraz wpadlem a nie na wizycie, bo mielismy dluzsza abstynencje z zona i nie zastanawialo mnie to.

Gość noua
najlepiej spisać sobie pytania na kartce bo tak to z wrażenia sie zapomina.

Gość incognito dziś
Joanna wybacz ale pleciesz jak potłuczona.... Jaka oksytocyna? Jeżeli już to w męskim nasieniu są prostaglandyny, ale szyjka jest na nie wrażliwa dopiero po 38 tc...

Gość Jo-------anna
Nie wiem, tak mi pielęgniarka mówiła - dlatego napisałam chyba :P