Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agababajaganamiotlelata

technik dentystyczny

Polecane posty

Gość KtośKtośKtośKtośajaahajahaj
Jeśli nie masz kogoś w tej branży to ciężko... Niewątpliwie umiejętności manualne są podstawą. Jestem po studiach artystyczny, ale też po tym pracy nie ma. Zaczęłam technika dentystycznego, mam trochę ułatwioną sprawę, bo bliska mi osoba ma swoją przychodnie stomatologiczną i jest lekarzem stomatologii...

Gość wybij sobie z głowy że
nie będziesz musiała się przekwalifikowywać. Nie ma takiego zawodu (no chyba że ksiądz) - do 67 roku życia mogą się sto razy zmienić warunki, koniunktura i sto razy możesz stracić pracę. Smutne, ale tak jest.

Gość technik protetyk
TAK TO CIEZKI KAWALEK CHLEBA TRZEBA SIE NA WSZYSTKIM ZNAC NA GIPSIE MODELOWANIU ODLEWANIU SZLIFOWAMIU POLEROWANIU ,PRACA ARTYSTYCZNA A KLIJECI PACJECI WYMAGAJACY

Gość majka8999
Technik dentystyczny to świetny zawód. Obecnie na rynku jest duże zapotrzebowanie na specjalistów w tej branży. Trzeba jednak ukończyć dobrą szkołę, która zagwarantuje nam doskonały start w przyszłość. Policealne Szkoły OMEGA mają nieskazitelną opinie o poziomie kształcenia. Tu jest opis kierunku http://www.omega.szkola.pl/kierunki/technik-dentystyczny/

Gość gość
Witam! Nie polecam Szkół Omega, to jest sieciówka i tam dla nich nie liczy się uczeń. Tylko kasa. A poza tym mają więcej teorii, niż praktyki. Moim zdaniem powinno być na odwrót, więcej zajęć praktycznych niż teorii. I tak jest na Wydziale Techniki Dentystycznej w Zgierzu. Mają pozytywna opinię. Pozdrawiam

Gość uczennica14
witajcie! Możecie mówić co chcecie, ja wybrałam szkołę o tym kierunku i nie żałuję wyboru, dzisiaj byłam na rozpoczęciu roku szkolnego i jestem tak podekscytowana, nie mogę się już doczekać zajęć. Wybrałam szkołę techniki dentystyczne w Zgierzu, jako jedyna ze wszystkich szkół mają dodatkowe szkolenia z UE, jak szukałam na necie to żadna inna szkoła tego nie ma.

Gość technik dentystyczny
do: agababajaganamiotlelata Witaj, jestem ratownikiem medycznym, ale to różnie bywa z pracą. Poszłam do szkoły i 2 lata minęło jak ukończyłam technika dentystycznego i aktualnie, do dnia dzisiejszego pracuję w pracowni protetycznej. Wiele jest opinii na temat tego zawodu, ale tak teraz patrzę z perspektywy czasu, że ludzie mówią, że nie ma w tym zawodzie pracy, a co róż otwiera się jakaś nowa pracownia protetyczna, czyli jest zapotrzebowanie. Ostatnio czytałam informację, że Polacy za młodu nie dbają o uzębienie. Będąc uczennicą w szkole chodziliśmy do pracowni na praktyki, po ukończeniu szkoły, czyli zdobyciu kwalifikacji, wielu osobom pracodawca zaproponował ofertę pracy. W tym zawodzie trzeba być cierpliwym, dokładnym, sumiennym, pracowitym, ale w sumie to również dotyczy każdej pracy.

Gość gość
Witajcie! Mam jeszcze jedno pytanie, do osób które, skończyły, są w trakcie lub przymierzają się do zostania technikiem dentystycznym. Zdaje sobie sprawę z tego, że nikt nie rodzi się mistrzem i każdy ,,talent,, trzeba doszlifować, odkryć itp. Czy pójście przed zapisaniem się do takiej szkoły na miesiąc lub dwa na jakieś zajęcia rozwijające twoją manualność ma sens? Jakiego typu zajęcia są najlepsze? Lepienie z gliny? czy co?

Gość gość
technik dentysta dużo zarabia. Ale jego praca jest bardzo trudna, wymagająca ciągłej koncentracji i poświecenia. Technik dentysta powinien pracować na najlepszym wyposażeniu i odpowiednich materiałach dentystycznych i sprzęcie stomatologicznym. Wszystko dostępne jest w hurtowni stomatologicznej http://www.donau.com.pl/ w Warszawie. Oni oferują wysokiej jakości towar w konkurencyjne cenie.

Gość gość
Każda praca wymaga koncentracji, skupienia. To prawda ludzie nie dbają o uzębienie, technik dentystyczny będzie miał zapewnioną pracę. Już mozna zdobyć uprawnienia do wykonywania zawodu po 2, 5 roku nauki. Niby lekarzy i specjalistów jest dużo na rynku, ale jak potrzebujemy dobrego fachowca to nie ma.

Gość gość
Oczywiście, że trzeba mieć do tego pasję, ale czy się ją ma trzeba się najpierw przekonać i chodzić na zajęcia. Po pierwszym semestrze już na pewno będzie się wiedziało, czy to jest to:) Poniżej link do zdjęć z zajęć jednej ze szkół policealnych w Krakowie - Sukces Edukacji:) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.962844707134983.1073741836.833420036744118&type=3 niewiarygodne, że już po niecałych 5 miesiącach nauki można coś takiego tworzyć bez wcześniejszego przygotowania :)

Gość gość
a broń Cie PANIE BOŻE harówa,za marny grosz,wdychanie pyłów,i całej tej chemii,fochy lekarzy i pacjentów,a zarobki wołają o pomstę do nieba sprzęt,żeby cokolwiek robić sarabucko drogi,trzeba potem latami hakować po dniach i nocach,zeby to odrobić,do tego trzeba mieć zmysł artystyczny,wysokie umiejętności manualne i końskie zdrowie,jeśli juz to zawód dla mężczyzn

Gość gość
Prawdę pisze (gosć) chcesz stracic zdrowie i zostać niewolnikiem za drobne stomatologa to warto ,lecz ja po 20 latach tyrania po15 godzin dziennie już mam dosyć i radzę od serca zdala od tego zawodu porażka naprawdę. Koledzy po fachu są już slepi,garbaci,astmatycy i biedni . Pozdrawiam tech dentyst

Gość gość
Gdybym nie został tech dentystycznym to miałbym czas i był bogaty ,atak to nie mam go wcale i tyram a kasa u bidaków stomatologów w portwelu.Kiedys zapłacą ale kiedy.Zostań technikiem za parę lat wspomnisz moje słowa z daleka od tego zawodu jeżeli już to stomatologia ma sens jakikolwiek.Dobry technik dentystyczny pozdrawiam

Gość gość technik
Praca technika dentystycznego nie wygląda tak źle jak piszą inni. Mało tego, mam wrażenie że z roku na rok jest coraz lepiej, a i pensja zaczyna rosnąć, zwłaszcza w niektórych regionach Polski. Oczywiście są i minusy. Jeśli naprawdę chcecie poznać ten zawód najlepiej korzystajcie z fachowych forów czy portali branżowych. Np. a propos zarobków: http://technikdentystyczny.info/mlody-technik/89-ile-zarabia-technik-dentystyczny

Gość gość
Technik dentystyczny to dobry, pożyteczny zawód. Zapotrzebowanie na nich na rynku jest duże. Sam ostatnio poszukiwałem do swojego zespołu kolejną osobę. Ponieważ miałem z tym mały problem, zgłosiłem się do firmy IRS Poland. Tam bardzo profesjonalnie została przeprowadzona rekrutacja techników dentystycznych i wybrano dla mnie naprawdę świetną osobę. Także każdemu kto zastanawia się, czy warto wybrać ten zawód..tak warto. Praca dla was na pewno się znajdzie

Gość gość
Ja znalazłem pracę w zawodzie technik dentystyczny za pośrednictwem firmy IRS Poland. Wysłałem CV i dostałem pracę, bez żadnego problemu - właśnie tak działa ta firma, polecam!

Gość gość
Up

Gość gość
Technik dentystyczny to kiepski zawód praca niewolnicza dla dentysty lub właściciela tzw laboratorium (kołchozy pracy)za kiepskie stawki.Kto chciałby dowiedzieć się prawdy o zawodzie proponuje odwiedzić co najmniej parę pracowni spytać o opinie.Sam jako technik odradzam szkoda życia i zdrowia.

Gość gość
Do jakiego technikum warto się wybrać? Czy się kierować w wyborze?

Gość pracownie protetyczne

Sprzedam lub inne propozycje

Pracownie protetyczne 2 x 25 stanowisk ( biurka protetyczne z wyciągami) wraz z wyposażeniem technicznym.

Używane – sprawne technicznie.

Cena do uzgodnienia. 

Kontakt: eurohandel2@wp.pl

Gość jolawisnia

ja w tym roku wybieram się na Techniki dentystyczne na WSEiT w Poznaniu, słyszałam bardzo dobre opinie więc jestem ciekawa co to będzie 😉 

Gość Apolonia

Studia na WSEiT są bardzo fajne. Wspominam te lata świetnie i dały mu dużo wiedzy. Fajni wykładowcy i zajęcia są prowadzone bardzo ciekawie, więc gorąco poleca.