Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hustatatattat

wino w ciąży ??? czy to nie przesda?

Polecane posty

Gość hustatatattat

czesc.mam pytanie odnoscnie picia wina w ciazy.ostatnio w sobote robilam z mezem mala imprezske na ktora wpadl jego kumpel ze swoja dziewczyna ktora jest w 9 tyg.ciazy.zapytalam co pije?? bo o reszte pytac nie musialam wiadomo.ona na moje pytanie mowi - mozesz mi polac wina tez.troche mnie i mojego meza to zniesmaczylo.wypila z 2 lampki tego wina!! niewiem zy przesadzamy ale obaj mielismy podobne zdanie na ten temat zwlaszcza ze sami staramy sie o dziecko i wiem ze w tym stanie bym wina sie nawet nie napila.kolega mojego meza nawet nie zwrocil uwagi a co najlepsze o druga lampke sam ja zapytal czy jej dolac :/ dla mnie bylo to zenujace.czy wedlug Was przesadzam?

Gość Donnałk
Picie w ciąży to przesada.

Gość xiphoid process
przesadą jest Twoja reakcja, bo jesteś staraczką. Prawdopodobnie. To przewrażliwia. ;)

Gość nie dziw się tak bo teraz
pokolenie alkoholików wyrosło i każdy hleje kiedy tylko może. Aż dziw, że tylko dwie lampki wypiła. A potem będzie się dziwić czemu ma przygłupie dziecko i wina nauczycieli będzie że same lufy w szkole... :( Cóż, to jej życie i jej dziecko

przepraszam, gdzieś mi c w słowie chleje zniknęło :)

Gość hustatatattat
xiphoid process ale4 ja na nic nie zareagowalam wiec zadnej reakcji9 z mojej strony nie bylo.a to co pomyslalam sobie w glowie sama to obmowilam z mezem i on tez mial takie zdanie ze przesadzila.nie jestem jakas tam oburzona i nie zrobilam sceny bo do konca imprezy bylam soba i nie odnosilam sie do niej jakos chamsko .poprostu pomyslalam swoje i nie wydawalo mi sie normalne ze przy takiej imprezce lajtopwej musiala te wino pic.bo to ani jakas szcegolna okazja ...poprostu domówka przy filmie

Gość xiphoid process
to co napisałaś ewidentnie wskazuje na Twoją reakcję ;) Zawsze jest jakaś reakcja. Nie przejmuj się takimi rzeczami, bo to cudza ciąża, dziecko, życie. Ludzkie zachowanie czasami boli, ale co zrobić.. Mnie w ciąży odrzuciło kompletnie od alkoholu i papierosów i właściwie po tym się zorientowałam. Zemdliło mnie po dwóch kieliszkach wina, późnej okazało się, że jestem w 8 tygodniu ciąży. I co zrobić? Czy to była przesada, jeżeli nie wiedziałam o ciąży? Świadomie, to co innego, ale to indywidualna sprawa..

Gość jijio
pokolenie alkoholików wyrosło i każdy hleje kiedy tylko moż twoja matka pewnie nie pila, a lufy w szkole na bank mialas z ortografii:O We francji i krajach srodziemnomorskich to normalne, to w Polsce panuje straszna schiza ciazowa

Gość xiphoid process
We Francji relacja ciężarna-wino, jest jak u nas ciężarna-kawa. Mało która całkowicie z tego rezygnuje. ;)

do - jijio Jeśli już kogoś krytykujesz, to przeczytaj też, że natychmiast przeprosiłam, że mi "c" gdzieś się zapodziało... :( Ale pokolenie alkoholików jest takie, że nie doczyta do końca i daje "z liścia" tak na wszelki wypadek..

w Portugalii raczej pija wino w ciazy, malym dzieciom tez wino dawaja, ludzie sa tak do wina przyzwyczajeni ze np jak my zabielamy zupe smietanka tak oni wlewaja sobie szklanke czerwonego wina do zupy.. ja osobiscie nie jestem za zadnym trunkiem w czasie ciazy

Gość oposo
bylem we wloszech kobiet w ciazy co prawda nie widzialem ale chlopczyka 5 letniego z kieliszkiem i owszem i nic sie mu nie stalo... ludzie nie popadajmy w histerię od kieliszka nikt jkeszcze nie umarl