Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blogg-er

Chora służba zdrowia

Polecane posty

Gość blogg-er

Witam, chciałam się podzielić z swoją historią jaka mnie spotkała pod koniec lutego. Chciałam się zapsiać na zabiegi fizjoterapii. Był luty a ja musiałam w przeciągu max dwóch miesięcy odbyc rehabilitację chorego kolana Dzwonię do przychodni: INTRUZ: „Dzień dobry. Mam skierowanie od ortopedy. Chciałam się zapisać na fizjoterapię. PANI DMP: „Trzeba przyjechać ze skierowaniem. Zapisy na miejscu ( z intonacji głosu wynika, że Pani chce już odkładać słuchawkę) INTRUZ: „W jakich godzinach? wyrywam się z szybkim pytaniem PANI DMP: Od 7.00 do 18.00 Koniec rozmowy. Więc z obolałym kolanem, gdzie każdy ruch sprawia mi ogromne trudności. Bowiem przy takich dolegliwościach nie mogę w pełni prostować i zginać kolana. Wstaję z łóżka i wybieram się do przychodni. Czekam na przystanku, w autobusie ścisk w końcu docieram do DMP na ulicy Mełgiewskiej. Udaję się do rejestracji (parter). Po wystaniu 5 minut w kolejce dowiaduję się że rejestracja na fizjoterapię jest na II piętrze. Wchodzę po schodach z trudem (kolano uniemożliwia sprawne wchodzenie i schodzenie po schodach) odnajduję rejestrację. Podchodzę, podaję skierowanie. Pani w recepcji zerka na skierowanie i po dwóch sekundach oznajmia: „ale, termin mamy dopiero w listopadzie Czy przychodnia DMP na ulicy Mełgiewskiej pracuje w czasach PRL? Czy nie można tego było powiedzieć podczas rozmowy telefonicznej? Moje pieniądze płacone co miesiąc na NFZ idą nie tylko na finansowanie medycznych sprzętów. Idą również na pensję dla pani z recepcji fizjoterapii w przychodni DMP w Lublinie. Ręcę opadają, czy Wy również macie podobne doświadczenia?? Więcej szczegółów opisałam na stronie http://pacjentczyintruz.blogspot.com/ Jak macie podobne doświadczenia napiszcie. Czy służba zdrowia wszędzie jest taka chora?

Gość lekarze to
oj chora i to poarzadnie.

Gość Nazwa jest myląca
to nie jest żadna SŁUŻBA zdrowia tylko urzędasy w białych fartuchach - sprzedawcy usług medycznych i farmaceutycznych.