Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yaspylion

Studium

Polecane posty

chciała bym prosić o pomoc a mianowicie jestem przekonana że nie zdam matury z matematyki jednak po liceum chce sie dalej uczyc i pójść na jakieś studium jednakże oszukałam się dziś pól dnia i nie mogłam znalezć wielu kierunków , czy ktos z was zna może jakies fajne kierunki?? i moglby mi przybliżyć co mozna po nich robic?? :)

Gość ssssa
technik elektroradiolog technik farmacji technik usług kosmetycznych technik organizacji usług gastronomicznych technik dentystyczny zależy co lubisz i co chcesz w życiu robić

myslałam nad technikiem uslug kosmetycznych ale nie wiem jak potem z praca i czy da sie za to wyzyc;/

Gość ssssa
po TUK jest mnóstwooo pracy! na to zawsze będzie popyt. W miastach na każdej ulicy są po 2-3 salony kosmetyczne i wszystkie dobrze prosperują. Zarobki 1200-3000zł tak mniej więcej. Jeśli chcesz więcej to poprawiaj maturkę i jak zrobisz TUK to idź na zaoczne Zdrowie Publiczne albo najlepiej Kosmetologię. A jakie przedmioty lubisz ? Chemia?Biola?

zacznijmy od tego ze nie kazde studium przyjmie cie bez matury. zanim zdecydujesz sie do ktoregos isc to sie dowiedz, czy bedziesz mogla bez matury. a po drugie to dlaczego zakladasz, ze nie zdasz?

jak bym miala wybierac miedzy chemia i biologia to zdecydowanie biologia:) a wiem ze nie zdam z tego powodu ze mam straszne zaległosci a nie nadrobie ich z nauczycielem ktory nas uczy on tylko trzyma sie programu nauczania nie robi powtorek ani nic w tym stylu tylko leci z materiałem mam matematyke podstawowa a on robi sprawdziany z rozszerzenia nastawia wiekszosci klasy jedynek i sie nami nie przejmuje;/

Gość ssssa
moim skromnym zdaniem warto byłoby zainwesować kilka stówek w korki i próbować!!! Matma podstawowa nie jest trudna!

Zeby przysiasc i sie uczyc trzeba bynajmniej troche rozumiec matematyke i znac podstawy a materialu z LO nie nauczy sie nik samemu bez pomocy w ciagu jednego wieczoru:)

widze, ze nie tylko z matma ale i z polskim masz problemy :) popros kolege/kolezanke z klasy czy ze szkoly o pomoc. na pewno jest ktos, kto to umie i bedzie w stanie wytlumaczyc.

Nie interesuj się moimi problemami bo jak widzisz temat jest o czym innym mianowicie o kierunkach jeżeli nie masz nic konkretnego do powiedzenia na ten temat to proszę nie udzielaj się:)

farmacja masaż administracja dentysta co do kosmetyki to w mojej okolicy duo ich sie narobilo nie wiem jak z praca ale podejrzewam ze ciezko bo na studiach teraz jest takzekosmetologia wiec pewnie one zajma miejsca kosmetyczek