Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mam przedszkolaków

DO ilu PRZEDSZKOLI w swoim mieście składacie PODANIA?

Polecane posty

Gość do mam przedszkolaków

j.w.

Gość Marantha
Składałam do 3.

Gość i spoko? można do 3?
mamy jak to jest, wypowiedzcie się

Ja mieszkam na wsi i składałam do przedszkola w swojej miejscowości, w miejscowości obok i w najbliższym mieście czyli razem 3 podania ale w 2 pierwszych przedszkolach ma niemal zerowe szanse na dostanie się bo jest mało miejsc i przez to mają dużo warunków do spełnienia by się dostać. A to przedszkole w mieście jest prywatne.

Gość a gdzie mieszkacie?
ilu mieszkańców liczą miejscowości, z których pochodzicie? obowiązuje u Was rejonizacja?

Sosnowiec - coś około 230 tys mieszkanców składałam w zeszlym roku do 4 przedszkoli. nigdzie sie nie dostała :D

Ja zapisalam dziecko do prywatnego żłobka, gdzie wystarczy być pierwszym i zapłacić :) chociaż niezupełnie, pierwszeństwo mają rodzice którzy mieli już w tym żłobku dziecko kiedyś, albo mają obecnie, ale nie ma wielu takich dzieci więc bez problemów moje dziecko zostało przyjęte.

u mnie jest rekrutacja elektroniczna, wypelniam wniosek na necie, drukuje go, dołaczam zaswiadczenia o naszym zatrudnieniu i zanosze do przedszkola pierwszego wyboru, na karcie sa zaznaczone jeszcze 2 przedszkola kolejnych wyborów które pani dyrektor osrodka wprowadzi do bazy danych przyjmujac nasze podanie;-) ja w tym roku jestem ostro nastawiona, bede sie odwoływała az do skutku, drazni mnie ze dzieci nierobów sa w przedszkolu a ja musze ciezko pracowac i 3/4 pensji placic w prywatnym klubiku...

Przecież nie musisz pracować :) mozesz sobie też posiedzieć w domu :p Twój wybór

Gość Lisabet mów za siebie ok?
jeśli ktoś pracuje to dlatego, że albo musi albo uważa to za stosowne i Tobie nic do tego wiec bądź łaskawa nie narzucać komuś swojej woli w kwestii pracy:O

Gość bajkowa mama co masz na myśli
określając innych rodziców NIEROBAMI?

No właśnie nie narzucam :) tylko dla mnie zawsze głupie było to że o przyjęciu do przedszkola ma decydować cokolwiek innego niż kolejność zgłoszeń. Przecież nikogo nie powinno obchodzić co robią rodzice dziecka kiedy ono jest w przedszkolu.

Gość a niby dlaczego kolejność
zgłoszeń miałaby być kryterium decydującym? to też jak dla mnie jest bez sensu, bo co? znowu mamy stać nocą pod przedszkolem by rano zapisać dziecko tak jak kiedyś stało się w kolejce po meble czy inne sprzęty domowe?:) uważam, że wszystkie dzieci, których rodzice uznają za stosowne by chodziły do przedszkola powinny się do niego dostać i to też bez względu na wszystko przecież tu chodzi o rozwój dziecka pod wieloma względami i o ile jeszcze do 3-go roku życia, spoko, może takie dziecko siedzieć z mamą w domu tak mniej więcej od tego wieku powinno się również uspołeczniać no ale co tam moje wywody... to państwo jest tak pozytywnie nastawione do nas - matek i naszych dzieci, że szkoda gadać:O pozamykali przedszkola, żłobki - mądrzy w tym chorym kraju i teraz aby dziecko dostało się graniczy z cudem:O pomijam już fakt, że te przedszkola są tak DARMOWE jak ja ŚWIĘTA:O więc to już w ogóle śmiech na sali, że jest taki problem by dziecko się dostało... w końcu takie przedszkole KOSZTUJE tak czy siak i to nie tak mało znowu:O

Oczywiście że każde dziecko powinno mieć możliwość chodzenia do przedszkola, ale jakoś nie mogę wymyślić sprawiedliwszego kryterium niż kolejność zapisów, no chyba że jeszcze losowanie :p

Ja też uważam, że każdy 3-latek powinien mieć możliwość pójścia do przedszkola. U mnie w miejscowości - dużej, gminnej jest kilka miejsc bo pięciolatki jeszcze zostają(no za rok będzie więcej miejsc), bo małe przedszkole itp a w miejscowości obok syn jest 14 na liście a pani mi powiedziała że i tak tylu dzieci nie są w stanie przyjąć! Porażka

Gość the best qualityt
meaaa, twoje dziecko sie nigdzie nie dostalo bo takich tępych bachorow nigdzie nie przyjmują

Gość trop
Moje dziecko u mnie w miejscowości w ogóle nie ma szans dostania się do przedszkola, ponieważ ma normalną rodzinę z ojcem i matką, którzy zarabiają na utrzymanie swojej rodziny. Cytat z karteczki otrzymanej z przedszkola: 2. W pierwszej kolejności do przedszkola przyjmowane są: a) dzieci 5- letnie odbywające roczne przygotowanie przedszkolne, b) dzieci matek lub ojców samotnie je wychowujących; c) dzieci matek lub ojców , wobec których orzeczono znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności, bądź całkowitą niezdolność do pracy oraz niezdolność do samodzielnej egzystencji na podstawie odrębnych przepisów, d) dzieci umieszczone w rodzinach zastępczych. Zatem byliśmy zmuszeni oddać dziecko do prywatnego przedszkola.

Gość a co to znaczy dzieci nierobow
piszesz o nie pracujacych matkach? mi juz drugi rok nie przyjeli dziecka do przedszkola bo nie pracuje, a pracy znalezc nie moge bo mam dziecko i kolo sie zamyka. pracodawca jak szuka to od razu a nie ze w lutym mi da zaswiadczenie o pracy zebym mogla zlozyc wniosek i od wrzesnia zaczela pracowac. Chcialabym zeby w moich przedszkolach przyjmowali dzieci 'nierobow" 🖐️

Gość mama trojki
Do bajkowa mama! A ja mam trojke dzieci i jestem z nimi w domu. Dwojka ma 2 lata bo to blizniaki, a starszy 4latek powinien dla wlasnego dobra i rozwoju pojsc do przedszkola. I nazwiesz mnie nierobem, bo pracy nie moge znalezc? I co, z czego mam mu dac na prywatne? Uwazasz sie za lepsza? Zamiast nazwac sie bajkowa mama nazwij sie lepiej Mama Hipokrytka.