Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninko

Ile kasy na Toskanie (podróż poślubna)

Polecane posty

Gość ninko

2 osoby, 10 dni zwiedzania wypożyczonym autem, noclegi w agroturystyce albo małych hotelikach poza duzymi miastami (najlepiej poza miastami). Początek maja. Wpisujcie.

Gość dqwqd
nie to forum

Gość ninko
na tamtym śpią

Gość Eeerrr...
Wlochy to dosc drogie miejsce, a nocleg w malych tradycyjnie wloskich hotelach poza miastem najczesciej kosztuje wiecej niz nocleg w tych bardziej "masowych" w centrum. Bedziesz musiala poszukac stron internetowych, na ktorych mozesz porownac ceny wynajmu samochodu tylko wczesniej najlepiej zaplanowac gdzie bedziesz zaczynac wycieczke i gdzie konczyc. Toskania to idealne miejsce na jazde na rowerach, wiec to tez moze warto rozpatrzec jako dodatkowa atrakcje. Zalezy tez gdzie macie zamiar sie stolowac, czy w "lepszych" restauracjach, czy bedziecie jesc pizze przez caly czas trwania podrozy...

Gość ninko
Myślimy o wynajmie auta (np. jakieś Punto) w Forli/Bolonia. Tam zaczynamy i tam konczymy przed wylotem. Co do stołownaia się, to chcielibysmy noclegi z e sniadaniami (dlatego chcemy agroturystykę B&B), a potem co się trafi (czasem pizza, czasem knajpa gdzies na wsi po drodze. Pomijam jadanie w sienie i florencji - za drogo. :)))))))))))))))))))) Co do spania w hotelach -trochę mamy pietra przed wjeżdzaniem do miast :( A tak kwotowo jak myslisz? Myślę o wakacjach na normalnym poziomie (bez ściubienia na wszystko).

Gość Eeerrr...
Naprawde nie wiem ile za to wszystko moze w sumie wyjsc. Moge przeslac Ci linki do stron, ktore moga byc pomocne w oszacowaniu przyblizonego budzetu, ale sa to strony anglojezyczne, a podane ceny w euro i funtach brytyjskich (mieszkam za granica, wiec zawsze jezdze z UK).

Gość ninko
Angielski nie stanowi problemu. Z góry dziękuje za linki :)

Gość Eeerrr...
Tutaj link do strony porownujacej ceny wynajmu samochodu: http://www.carrentals.co.uk/car-hire/italy.html Strony z zakwaterowaniem, glownie B&B's i hostele, ale z prywatnymi pokojami z lazienkami: www.hostelworld.com www.hostelbookers.com Czesto korzystam tez z forum na stronie www.tripadvisor.co.uk, podaje link do forum "toskanskiego":) http://www.tripadvisor.co.uk/ShowForum-g187893-i67-Tuscany.html Mam nadzieje, ze linki beda dzialac, bo szczerze mowiac nigdy wczesniej zadnych tu nie wklejalam. Nawet jesli nie skorzystasz z tych stron, to przynajmniej bedziesz miala wizje ile kasy podroz poslubna moze kosztowac. Swoja droga wybraliscie super miejsce i chyba najlepszy miesiac na zwiedzanie Toskanii. No i jeszcze raz goraco polecam calodniowa wycieczke rowerowa do winnic (darmowa degustacja wina:) duuuzo wina haha):)

Gość ninko
Dzięki ;) Właśnie zależało nam na tym, by nie było jeszcze upalnie. Chcemy zobaczyc jak najwięcej a nie umierac z gorąca :)

Gość Eeerrr...
Bawcie sie super:)

Gość ninko
Dzięki :)

Gość ninko
podnosze

Gość ninko
up

Gość lkhjjhjj
oddaj biednym na chleb, kraj katolicki a biednych ma gdzieś

Gość kasia 198000
my wydalismy około 8000 zł na tydzien pobytu. dojazd własny, bo chcielismy na miejscy pojezdzic i pozwiedzac. mieszkalismy w fajnej agroturystyce z basenem i stadnina koni, a w knajpach i sklepach nie załowalismy sobie na nic. Mysle ,zze mozna taki pobyt spedzic za sporo mniejsze pieniadze, ale my chcielismy sobie "dogodzic" i poszalec :D

Gość ninko
Dzięki za pomocne linki, ale ja je już znam. Moje pytanie dotczy raczej Waszych wakacji - chcę porównać, czy nie przesadzam w żadną stronę :)

Gość ninko
up