Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kominiareczka

Drzwi w sypialni

Polecane posty

Mam małe mieszkanie, planuję oddzielenie/wydzielenie sobie przestrzeni w której zorganizuję sypialnię. Myslicie że mogę oddzielić tą przestrzeń drzwiami przesuwanymi, tak żeby na co dzień był to nadal jeden duży pokój??

Myślę że tak. Aczkolwiek jeśli masz mało przestrzeni i cienkie ściany, bądź nie masz możliwość zastosować drzwi chowanych w ścianę możesz skorzystać z "nachodzących" na ścianę. Mam nadzieję, że da się coś zrozumieć z tego co napisałam :-)

Gość myślałam inaczej
Sądziłam, że po to wydziela się zamykaną przestrzeń sypialni, żeby na dzień "schować" łóżko, ja uwielbiam nie chować pościeli, wtedy nie jest pognieciona. Po co chcesz dodawać drzwi, żeby zamykac się na noc?

hmm... no właśnie, jak już będziesz miała część wydzieloną na sypialnię to na dzień będziesz mogła zamknąć to, żeby nie chować za każdym razem pościeli itp. - ja to tak widzę:) swoją drogą ciekawe rozwiązanie z tymi drzwiami suwanymi po ścianie, "nachodzącymi". U moich znajomych są takie drzwi, fajna sprawa, są po prostu częścią ściany i ekstra to wygląda:)

Ba! Na takie nasuwane drzwi, można coś namalować albo nakleić czy coś w tym stylu i to może być z jednej strony jakaś tablica przypomnień a z drugiej dzieło sztuki :-)

szczerze mówiąc właśnie po to żeby móc na noc drzwi zamykać:) po pierwsze bo taką mam jazde i lepiej mi się śpi, a po drugie czasem jak zostają u mnie znajomi dla lepszego komfortu przydałaby się "nowa" przestrzeń:) a i na marginesie - nie wyobrażam sobie nie pościelić łóżka:D:D

Gość gość
Od siebie mogę podpowiedzieć, http://artcorestudio.pl/drzwi Drzwi przesuwane to na prawde dobra opcja, są ciche, wygodne, nie zajmują miejsca przy otwieraniu.

Gość gość
A ja polecam jeszcze sprawdzić drzwi Porta. Wybór jest naprawdę bardzo duży więc jesli chodzi o najbardziej wymagające modele i kolory odnajdziesz dokładnie tam.

Zagospodarowanie przestrzeni w małych mieszkaniach często jest skomplikowanych zadaniem. Warto korzystać ze sztuczek aranżacyjnych, dzięki którym pokój wyda się bardziej przestronny. Zastosowanie drzwi z lustrem z kolekcji Porta GRANDE bądź Porta INSPIRE sprawi, że geometria pomieszczenia nabierze nowego charakteru i nie będzie przytłaczająca. O tych i kilku innych rozwiązaniach wspominamy w naszym artykule na blogu https://www.porta.com.pl/blog/post-153-jak-urzadzic-male-i-waskie-wnetrze.html . Zapraszam także do artykułu https://www.porta.com.pl/blog/post-34-drzwi-do-sypialni-wybor-nieoczywisty.html , w którym odpowiadamy na pytanie, jakie drzwi wybrać do sypialni – szklane czy pełne? Pozdrawiam Ekspert Porta