Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sangue

Biala skorka na ustach?

Polecane posty

mam skórkę na ustach białą,po umyciu zębów,później zedrę z ust i jej nie ma.Czy to pasta podrażnia mi wargi?

Gość ja używam
Najczęściej się tak dzieje jeżeli pasta zawiera sode oczyszczona ( soda bicarbonate). "spala" martwy naskórek na ustach, czyli działa trochę jak peeling :D to normalne, bezpieczne i nie powoduje niczego złego. Możesz jedynie natluszczac usta po myciu zębów, bo po takim peelingu dobrze skóra wchłania witaminy.

no co up przciez ci napisała kolezanka czy kolega odpowiedz, chcesz temat rozkrecic na 100 stor bo masz biła skórkę ? :D

no nie,ale ja wysylalam up jak niczego nie bylo i cos sie zacielo i sie wyslalo;D

Gość ja używam
Nie wszystkie. Pasty dla osób z problemami dziaseł, pasty ziolowe, pasty dla dzieci nie zawierają sody, albo zawierają ja w minimalnych ilościach. Natomiast pasty wybiełające czasem zawierają tyle sody, że aż jej smak jest wyczuwalny. Zwykle takie pasty maja dodatkowo przy nazwie wyszczególnione, że zawierają sodę. Np Colgate, blend-a-med itp. I te spiekaja skórę na ustach.

Gość mkhgfjkfv,
póki sklepowe uginaja sie od etego co najgorsze niestetyy, a wtyle lezy sobie tanie i zdrowsze :)