Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexis z dynasti 23

Czepiłyście się 1 wątku i cały czas tam przesiadujecie. Może tak zajrzycie na...

Polecane posty

Gość alexis z dynasti 23

inne tematy. Szukam tutaj rady, ale widze, ze kazda zajeta wlasnym tylkiem.

Witaj Alexis, chętnie poradzę Ci jaka dieta byłaby najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie, ale jedyna informacja- o tym, że jesteś studentką to za mało;) aby ułożyć dobraną do Twoich potrzeb dietę musiałabym poznać także Twój wiek, wzrost i wagę, wtedy masz pewność, że na diecie nie będziesz ciągle głodna i nie ryzykujesz zdrowiem. Jeśli chcesz możesz przesłać mi te informacje mailem, na adres monikach@diety.poznan.pl, albo odpisać na forum. Przydatne byłyby także informacje o tym co lubisz jeść, a czego nie chciałabyś w swoim jadłospisie widzieć, a także, czy chorujesz na jakieś choroby lub czy przyjmujesz jakieś leki.

Gość alexis z dynasti 23
Witaj Moniko! Z nieba mi spadłaś:) Mam 23 lata, wzrost 163, waga58kg. Lubie jeść same tuczące potrawy;/ niestety lubie bardzo chleb, ziemniaki... Natomiast nie przepadam za owocami. Lubie nawet warzywa i nabiał (kefiry, ser biały). Nie przyjmuje żadnych leków:) Choruje na ciągłe zmęczenie;) Jak znasz jakąś fajną dietke dla mnie to bede bardzo wdzięczna.

Cieszę się:) Z podanych wartości wynika, że Twoje BMI mieści się w normie, więc nie musisz chwytać się drastycznych rozwiązań. Najlepsza będzie dla Ciebie dieta w której uwzględnisz dużo warzyw, chude mięso i ryby (jeśli lubisz, ale nawet gdy tak nie jest- warto polubić), wprowadzisz owoce jako przekąski, a dietę uzupełnisz ciemnym pieczywem, produktami zbożowymi takie jak kasze, makarony, płatki. Ważne byś jadła regularnie, 4-5 posiłków w ciągu dnia, zrezygnowała ze słodzenia herbaty czy kawy, zwróciła uwagę na to by wypijać odpowiednią ilość płynów. Przykładowy jadłospis, dla osoby w Twoim wieku może wyglądać tak: I śniadanie: 2 kromki ciemnego pieczywa posmarowane cienko masłem lub margaryną, z sałatą pomidorem i chudą wędliną drobiową szklanka soku pomidorowego lub wielowarzywnego II śniadanie: mały kefir naturalny lub jogurt (150g) i dowolny owoc np jabłko herbata bez cukru Obiad: pierś z kurczaka smażona na niewielkiej ilości oleju, z ryżem i warzywami (2/3 piersi z kurczaka pokrój w kostkę, posyp ziołami jakie lubisz, zalej 1 łyżką oleju i usmaż na małej patelni aż się zarumienią, ugotuj warzywa które lubisz, np różyczki brokułu, kalafiora, pokrojoną w kostkę marchew, w lekko osolonej wodzie. W osobnym naczyniu ugotuj ryż - 1 porcja to w Twoim przypadku 3 łyżki ryżu, lub ok. 1/3 woreczka. Wymieszaj z warzywami, dopraw solą i pieprzem). Kurczaka możesz zjeść z sosem jogurtowo-musztardowym. aby go przygotować wystarczy wymieszać 2 łyżki jogurtu naturalnego z taką ilością musztardy jaką lubisz. szklanka wody mineralnej Podwieczorek: sałatka owocowa (1 dojrzałe kiwki, 1 mandarynka, 1/2 pomarańczy) owoce obierz, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj herbata bez cukru Kolacja: jajecznica z pieczarkami (na 1 łyżce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulkę, dodaj pokrojone lub starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, podduś je aż zmiękną, dodaj 1 jajko, dopraw solą, pieprzem i natką pietruszki. kanapka z ciemnego pieczywa z pomidorem W zaproponowanej diecie uwzględniłam owoce, bo warto je jeść ze względu na bogactwo witamin i błonnik, ale jeśli nie potrafisz zmusić się do ich jedzenia możesz sałatkę owocową zastąpić np serkiem wiejskim typu light. Dodatkowo warto uprawiać jakiś sport, każdy który sprawia Ci przyjemność będzie dobry. Będąc studentką jesteś narażona na stres związany z zajęciami, a także możesz mieć kłopot z połączeniem diety z zajęciami. Wszystkie te problemy można rozwiązać, chętnie Ci w tym pomogę. Możesz zapoznać się z moją ofertą na stronie www.diety.poznan.pl Pozdrawiam i życzę sukcesów w odchudzaniu:)

Gość alexis z dynasti 23
Dziekuje Ci Moniko za odpisanie;) Napewno wezme sobie Twoje rady do serca i postaram sie wprowadzic je w życie.