Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hajka1993

Padaczka a prawo jazdy - czy sa jakies ograniczenia?

Polecane posty

Gość Hajka1993

Chcialabym zdobyc prawo jazdy, jednak od dziecka choruje na padaczke. Szukam, ale wszedzie sa tylko glupie wpisy, ze osoby jak ja nie powinny jezdzic samochodem. Jest jednak zapis w konstytucji, ze kazdy jest rowny wobec prawa, kazdy wiec powinien miec mozliwosc zdobycia prawka. Czy jest to gdzies uregulowane?

Gość przy padaczce
nie wolno prowadzić pojazdów mechanicznych

mailem taka sytuacje na badaniach na prawo jazdy z ktorej wnisokuje ze z padaczka nie mozna jexdzic

Gość konstancja gryllllllakkkkkk
Jeżeli zataisz to możesz zrobić prawo jazdy, ale jeśli napiszesz w tej karcie że masz padaczkę to nie pozwolą Ci kontynuować. A pomyśl tak po prostu, że nawet jakby Ci się udało i dostaniesz ataku jadąc samochodem to wiesz jakie będą tego konsekwencje?

Gość konstancja gryllllllakkkkkk
To nie są głupie zapisy. Ja zawsze uważam że pal sześć jak sobie zrobisz krzywdę przez własną głupotę ale najgorsze jest to co możesz innym zrobić.

Gość Hejka1993
Tylko ja nie zmuszam innych osob do jezdzenia samochodem. Wsiadajac do samochodu kazdy ponosi ryzyko. To nie moja wina, ze jestem chora, uwierz mi

Gość Gostek z adhd
Nie chcę Cię spotkać na ulicy.

Gość Hejka1993
Rozumiem, ale wasz punkt widzenia wynika z niewiedzy. Kazdy moze dostac atak padaczki, nie tylko osoba chora. Czyli wg was nikt nie powinien jezdzic samochodem

Gość ghihiuhiuh
Przerażające myślenie, mam nadzieję, że to prowokacja...:O

Gość rtryu645r
wiesz gdzies czytalam ,ze to zalezy od stopnia padaczki , jaki masz stopien ?

Gość Hejka1993
Nie ma czegos takiego jak stopien padaczki. Sa tylko rodzaje - np ja mam rolandyczna

Gość nella222
z tego co wiadomo , to nozez zdawac na prawo jazdy , jezeli od ostatniego ataku minelo conajmniej dwa lata. jezli bierzesz leki , to jest to mozliwe. niewiem jak to wyglada u ciebie , jak czesto masz ataki. oczywiscie musisz mieć zaswiatczenie od swojego lekarza u ktorego sie leczysz- neurologa.

Gość Hejka1993
Pojde do neurologa i wszystkiego sie dowiem. Kurs mam zrobiony, ale lekarz nie wydal mi poswiadczenia o stanie zdrowia.

Gość google.....
Gość nella222
wiesz....twoj neurolog ma wszystko w kartach, jesli mialaś czesto ataki, to bedzie cięzko aby ci takie zaswiadczenie wypisał. i to bedzie terminowe prawo jazdy , napewno.!!!moja siostra dostala na 5 lat to prawo jazdy.a po tym czasie na nowo po zaswiadczenie do lekarza , ale to tylko przedłurzenie.