Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adasss84

SKRÓCONA SZYJKA MACICY 34 TYDZIEN CIAZY

Polecane posty

Gość Adasss84

witam ! moja dziewczyna była dzisiaj na USG ( jest w 34tc) i lekarz stwierdził że szyjka macicy sie skraca i musi wypoczywać żeby nie urodzić za wcześnie. Czy to możliwe że z nerw ta szyjka sie skraca ? T

Gość hjhgk
tak dbaj o nią bo dzidzia jeszcze musi troche posiedziec w brzuszku

Gość Adasss84
właśnie tu się zaczyna problem bo mamy mały kryzys od tygodnia ciągle się kłócimy , ona non stop płacze nie zdawałem sobie sprawy że moge doprowadzić ją do takiego stanu :( a jezli dzidzia by sie urodziła " na dniach" przezyła by ? :(

Gość hjhgk
staraj się nie zwracać uwagi na jej humory i wspieraj ja, dzidzia ma szanse przeżyć ale w tym tygodniu jeszcze nie ma wykształconych płuc i byłaby w inkubatorze... a taki stres jest wam nie potrzebny

Gość Adasss84
Dziękuje hjhgk - a jeszcze mam pytanie ile normalnie powinna mieć szyjka cm?

Gość hjhgk
tego to ja nie wiem

Gość magrog
Szyjka powinna miec 3cm. Ja 13miesiecy temu urodzilam dziewczynke w 34tyg i wszystko jest ok!! Mala pieknie sie rozwija i mimo tego ze wczesniak to w ogole tego po niej nie widac. W szpitalu byla tylko tydzien - lekarze chcieli sprawdzic czy przybiera na wadze i innych problemow nie bylo. Powodzenia zycze!!

Gość agula8
stres napewno jej nie pomaga, choć szyjka skraca się również z innych powodów. Powinna duzo wypoczywać, najlepiej leżeć, nie dźwigac itd. A dla dziecka kazdy tydzień jest teraz bardzo ważny-im dłużej w brzuchu tym lepiej. Całkiem bezpiecznie jest od 38 tc.