Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Czy powinnismy pomagac dalej Grecji?

Polecane posty

Ostatnio jakas agencja ratingowa oglosila niewyplacalnosc Grecji. czyli jak im pozyczasz, to i tak nie maja z czego oddac. bezrobocie wynosi tam ok. 20% i wzrasta. placa minimalna jest dosc wysoka, kilka razy wyzsza niz Polska. emerytury scieli, ale i tak sa kilka razy wyzsze niz u nas. moim zdaniem powinni juz przestac, ciagle gowniane pakiety, a te lenie jeszcze i tak protestuja. niech uwolnia place, a emerytury obniza o 70%. do naszego poziomu.to jest juz dzialalnosc charytatywna. zaraz lapy wyciagna kolejne mega leniwe nacje, czyli Hiszpanie i Wlosi. a taki polak zapieprza, w dodatku i tak nic odklada. Grek siedzi, mysli tylko kiedy sie przejdzie do burdelu, oni w ogole sie nie nadaja do pracy. pasozyty.

Gość wlasnie sami
zaciskaj dupe i plac, przeciez jestesmy w jednej kochajacej sie europejskiej rodzinie :D

Gość Emmett Fitz-Hume
A kto pomaga Grecji? Aktualna "zrzuta" to ratowanie francuskich i niemieckich banków, które umoczyły kupę kasiory w greckie obligacje.

niby nie maja zbankrutowac. czyli ogolnie w chuja leca wszyscy dalej. pieniadze do drukuja ;) co ta za nedzny system, kazdy pozycza, a jak ktos za duzo, i nie chce oszczedzac, to dodrukujemy. nie dlugo ta kasa bedzie tylko papierem, bo pastuchy nie chca zyc jak pastuchy.

a dlaczego pastuchy? Czy ty wertyp masz szacunek do kogokolwiek? Bo poki co wyzej srasz niz dupsko masz, masz sie za wszech wiedzacego, wszystkie inne narody obrzucasz blotem, Polki z obcokrajowcami wyzywasz. A inteligencja nie grzeszysz:o

np. Ukraicy maja emerytury po 50 zl. a Greccy nie chca obnizyc nawet o 30% swoich, przy 15 % strajkuja... a ich praca jest gowno warta. to pastuchy. ich miejsce to pola, i uprawy. przynajmniej nie bedziemy musieli karmic tych ludzi.

Gość adam;adam
Madame bovary skończ pierdolić,akurat autor ma racje, poszukaj na yt filmików o ich dodatkach socjalnych np kierowca autobusu ma 450/mies extra za zdawanie auta co i tak musi zrobić :/ jeździ tam więcej porche cayenne niż jest firm, które odprowadzały by chociaż tyle podatku co to auto jest warte to się pytam z CZEGO??? jebane, pasożyty, nygusy, wszystko przejedli, a my mamy się dokładać? moi rodzice, wykształceni, zawsze dobrze zarabiali, teraz mają dobre emerytury, łącznie niewiele ponad 4 tyś, ale to jest tylko 1 tyś euro, Grek to za tyle to z wyra by nie wstał...

Gość najbrzydsze sa golfy
powiem jedno, jak 2 lata temu byłam w Grecji i wypożyczałam quada to facet krzywił się że płacimy kartą bo biedny podatek będzie musiał od tego zapłacić. Jak większość tak robi to nie dziwię się że maja kryzys...

zamkni sie brudasko. juz ci odpowiedzialem. to pasozyty, wiec trzeba sie od nich odciac. nic nie daja, tylko zabieraja. taki Grek mysli tylko jakby tu pociupciac, burdele zawsze pelne, i to ich boli. ze na ruchanko nie bedzie stac. ze nie jest juz Grekiem przy kasie, i nie wyrwie sbie kobietki ze wschodu, czy Azjatki. nie dostanie 13 pensji na wakacje. ja za to gowno nie bede placil. niech sperdalaja kozy pasc, zbierac mandarynki, i jak to beda robic dobrze, to zarobia.

Gość adam;adam
Wertyp ja się z tobą w kwestii merytorycznej zgadzam, bo to lenie i pasożyty, ale czemu ją od brudaski wyzywasz?

Gość tak działa unia
czy to się nam podoba czy nie. w każdej rodzinie jest czarna owca ;) poza tym jakby UE pozwoliła im zbankrutować to to by się odbiło na strefie euro i reszcie państw, a wtedy straty byłyby wyższe. tak samo było z pieprzonymi Żydami w amerykańskich bankach, którzy rozwalili cały system finansowy. jedynie co można zrobic w UE to bardziej pilnować Grecji, Hiszpanii i innych, albo czekać az się wszystko rozpierniczy....

adam ja Ci odpowiem. Wyzwal mnie bo inaczej nie potrafi. Zawsze wyzywa od idiotek, kretynek, brudasek. Klasa wertypa:o

Gość jak to powinniśmy?
Grecji, to pomagają obecnie głównie Niemcy. Czyżbyś był Niemcem, skoro zadajesz sobie to pytanie? Bo ja w nieswoje sprawy się nie wtrącam. Chcą inni dawać, niech dają, nie z mojego przecież dają. Polska niby jakieś symboliczne grosze chce wrzucić do czapki, ale NA RAZIE, TO SIĘ JESZCZE SEJM NA TO NIE ZGODZIŁ.

Gość Otwarte oczy
"z mojego przeciez nie daja" Budhahahaah :D:D:D:D:D ale naiwnosc... to jest wlasnie brak swiadomosci spolecznej i politycznej oraz edukacji...