Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiloveeuuxx

chce schudnac

Polecane posty

Gość iiloveeuuxx

hej .. mam prawie 14 lat a waze pnad 90kg... od kilku lat mam problemy z nad waga ... nie wiem od czego zaczac by skutecznie schudnac .. mam 179 wzrostu i mam strasznie duzy brzuch i zaczynaja sie u mnie pojawiac rozstepy... pomocy !

sluchaj nalepiej ogranicz wszelkie slodycze . jak ja bylam w twoim wieku bylam u dietetyka. tak mi kazal zrobic poza tym kazal mi po 18 nic juz nie jesc tylko albo jesc grejpfruta albo pic z niego sok. schudlam bardzo szybko wtedy . staraj sie jesc wiecej warzywa serw białego jajek . yleby tylko slodyczy nie jesc i najlepiej zacznij sie wiecej ruszac. np jezdzij na rowerze

Witaj:) z tego co napisałaś, wynika, że niestety masz nadwagę. Zrezygnowanie ze słodyczy i słodkich napojów to bardzo dobry pomysł, ale warto zwrócić uwagę na dietę i zastanowić się jak ją zmienić, żeby schudnąć i nie przytyć, a jednocześnie nie ryzykować zdrowiem. Jesteś jeszcze bardzo młoda i wszelkie rygorystyczne diety mogą okazać się nieodpowiednie dla Ciebie. Aktualnie jest tyle różnych popularnych diet, że trudno znaleźć najlepsze rozwiązanie dla siebie. Chętnie Ci w tym pomogę, możesz skontaktować się ze mną pisząc na e-mail: monikach@diety.poznan.pl. Pozdrawiam:)