Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość memyselfand I

Plastry Evra- miejsce noszenia

Polecane posty

Gość memyselfand I

Witam was dziewczyny, w ulotce nie ma tej info. Mam pytanie, noszę evra jakiś czas, i zastanawia mnie myśl czy jak nosze na ramieniu, to jeśli troche niżej czy wyżej czy bardziej na boku nakleję, to wszystko będzie ok? Bo wiadomo nie zawsze idealnie się nakleji, ostatnio bardziej go w lewo naklejlam ponizej szczepionek z dzieciństwa, ocywiście na ulotce jest idealnie równo co do centymetra w danym miejscu... Prosze o odp :)

Naklejaj w miejscach ukazanych na ulotce :) od łokcia do barku na zewnetrznej stronie. No i wiadomo zmieniaj miejsce po kazdym plastrze.

Gość memyselfand I
Dzięki bardzo :) wiem wiem, zmieniłam narazie na drugie ramię i tak bede zmieniać co plaster. Czyli jak troche w lewo mi sie nakleiło, oczywiście na zew. stronie, tak że jak od góry patrze to troche jest na boku heh, to jest wszystko ok :)? Z góry dzięki, warto tu odwiedzać strone jak człowiek dostaje normalną odpowiedź he :)

Jasne, że nic się nie stanie :) a radzę osobiście dobrze kremować miejsca na których były noszone plastry. Skóra się bardzo wysusza :) Stosowałam plastry prawie 4 lata.

Gość memyselfand I
Około godziny temu wlasnie wymieniłam, to miejsce gdzie był plaster troche umyłam, jest za czerwienione, od razu po smarowac ? :).. A moge zapytać czemu już nie używasz plastrów :)? Dobra skuteczność? ja niedawno zaczełam, więc jeszcze obawy są co do tej antykoncepcji :)

Najlepiej posmarowc tlustym kremem, bo później skóra będzie się wysuszać za każdym razem :) Ja byłam bardzo zadowolona z Evry. denerwowała mnie tylko w wakacje czy na basenie. Zrezygnowałam z bólem po długim czasie, bo zaczęłam wymiotować często po przyklejeniu plastrów. Lekarz stwierdził, że dość długo używałam i zaproponował mi zmianę na Nuvaring-krążek. Też polecam.

Rozumiem Twoje obawy:) Bo dziwne jest wrażenie, że jakiś plasterek uchroni Cię od Dzidziusia w brzuchu. No, ale są bardzo skuteczne. Korzystając z nich często kochałam się z partnerem, kończył we mnie, bez gumki i mamą nie jestem ;) Poza tym Evra jest dobra, bo omija Twój żołądek(nie jak tabletki) i musisz pamiętać o niej raz na tydzień :)

Gość memyselfand I
No właśnie dokładnie tak jak mówisz, jakiś tam plasterek hehe :) ale bardzo dziękuje za twoje odpowiedzi, jestem spokojniejsza, i oczywiście będe korzystała i niczym sie nie obawiała:) godzina w 8 dniu wymiany też jest ważna ? narazie objaw, wrazliwe bardzo piersi, ale mam nadzieje ze juz niedłuo przejdzie :).. A krążki, tzn, moge coś więcej wiedzieć :)? Ja brałam 3 lata yasminelle facet konczyl we mnie, również brak dzidzi :) , nic mi nie było lecz lekarz i tak przepisał evra, jakaś zmianai musiała nastąpić :) mam nadzieje że równie bede zadowolona, ale narazie zabraniam facetowi konczyc we mnie, schizol troche jestem, chce poczekać aż przekonam sie do plastra :)

Poczekajcie tak tydzień dwa od pierwszego plastra :) żeby wszystko się uspokoiło. Piersi pamiętam miałam strasznie nabrzmiałe przez pierwszy miesiąc,bolące. No, ale to normalne-hormony w końcu :) Ja używam obecnie krążka dopochwowego. Wkładasz go raz na 3 tygodnie :) i tyle. Jeśli chodzi o czas no to wiadomo, że warto go pilnować tam +- 3 godziny. Chociaż u mnie to było ciężko bo zapominalska jestem Hehe :)

Gość memyselfand I
no ja tak samo heh :) dlatego przypomnienie w telefonie i jazda hehe ;d.. No mieliśmy czekać tydzien, niby sie kochaliśmy ale nie kończył we mnie, tzw sex przerywany był :) konczył na mnie, ale i od tego można w ciąże zajśc, a plaster podobno od naklejenia działa :p oops :p

Gość memyselfand I
Teraz sama nie wiem :) bo gumek to juz nie chcieliśmy! a dwa tyg celibatu to tez nie bardzo ;p

No to do roboty :) Kochana! ja lecę już spać :) Bądź spokojna, skuteczność to podstawa Plastrów :) Jak będziesz mieć wątpliwości to pisz tutaj.

Gość memyselfand I
dzięki jeszcze raz, będe pamiętać, dobranoc :)!

Gość cindy656
Kupię opakowanie plastrów evra za pobraniem z możliwością sprawdzenia zawartości kontakt gg38573075 e-mail buziaczek12345@inter ia.eu