Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ella_20

Brak ruchów dziecka w 20 tyg.

Polecane posty

Gość ella_20

Hej. Od około 18 tyg ciąży odczuwam ruchy dziecka. Teraz jestem w 20 tc i od 2 dni nie czuję ruchów. Czy powinnam się tym martwić? Czy to jest normalne?? Proszę o odpowiedzi :)

Gość ella_20
Czy któraś z Was też tak miała??

Gość mamulinka
Ty się na Kafe pytasz? Biegiem do szpitala, bo może już być za późno!!!!!

Próbowałaś leżeć na lewym boku i wypić coś słodkiego lub zjeść np batonik? Jakieś inne objawy, twardy brzuch czy bóle? Bo na tym etapie to ruchy bywają bardzo słabo odczuwalne. Czasem cały dzień nic nie czułam.

ja tak miałam, moja dzidzia jest leniwa i w jeden dzień wariowała a w kolejny dzień była cisza. U mnie jest to spowodowane tym, że mam trochę tłuszczyku na brzuchu i mam łożysko na ścianie przedniej i słabiej odczuwałam ruchy. Jeszcze słyszałam, że aktywność dzidzi zależy od pogody. Teraz jestem w 36 t.c i jest tak samo czasami nic nie czuje, ale jak się młoda obudzi to kopie mnie po żebrach az boli i przeciąga się.

Gość Pola_***_
Myślę, że to prowokacja. Nikt nie jest na tyle glupi, zeby nie jechać tego sprawdzić do lekarza. Ja rozumiem, żeby nie panikować. Bo to może byc jeszcze nie regulrane. Ale jak odczuwasz ruchy od 2 tygodni a teraz przez ostatnie 2 dni nic, cisza to ehhh Jeśli to jednak nie prowo jakims cudem to moje kondolencje :(

wydaje mi się, ze wcześniej niekoniecznie to mogły być ruchy dziecka, ale nie ejstemw Twojej skórze oczywiscie wizyta u lekarza nie zaszkodzi, ale po co ta panika od razu, poza tym zależy też gdzie umiejscowione jest łożysko, na której ścianie?

Gość ella_20
nie mam twardego brzucha ani nie odczuwam bólu. Zaraz zjem coś słodkiego i zobaczę :/

Gość ella_20
nie mam twardego brzucha ani nie odczuwam bólu. Zaraz zjem coś słodkiego i zobaczę :/

zjedz cos slodkiego i napij sie jakiegos zimnego napoju i polez po tym spokojnie pare minut-dzidzius na pewno sie poruszy a jesli nic by z tego nie wyszlo to jedz do szpitala!

Gość ella_20
Jakie kondolencje?? O czym Ty mówisz ??

Gość 45byy
Powalone wszystkie są. W 20 tyg slabo czuc ruchy, ja czasem nie jestem pewna, czy to co czuję to ruchy, jestem w 21 i z dzieckiem wszystko ok

Gość Pola_***_
o tym, że od dwóch dnie nie czujesz ruchów dziecka :( Dziewczyny co wy pierdzielicie??? Pewnie spokojnie, bez paniki a później płacz i zgrzytanie zębów. Ja rozumiem kilka godzin bez ruchów, zdarzyć się może i cały dzień. Ale dwa dni???

dlatego napisałam, ze wcześniej to mogło być cokolwiek, ruchy jelit, a nie dziecka, więc nieuogólniaj

to jest przełomowy tydzień,niektóre kobitki juz czują ruchy inne nie zależy od budowy i inncyh fizjologicznych czynników

Gość aniołek czrliego
Autorko nie przejmuj się - nie mozna od razu ze wszystkim leciec do lekarza, po ileu godzinach od ostatniego kopnięcia ma lecieć..?! Wypróbuj to co ci radza dziewczyny i najlepiej zadzwoń do swojego gina.

Gość mjmjmj
Pola - to dopiero 20 tydzień. Tak może być. Nie siej paniki

Gość Pola_***_
45byy ale autorka czuje ruchy od 2 tyg. A nagle od 2 dni cisza. I pewnie nie musi odrazu wpadać w szał, amok ale jak ma mózg to chyba najlepiej będzie jechać to sprawdzić. Moja znajoma przez cały dzień nie czuła dzieci (21 tydzien- bliźniaki) i też jej wszyscy mówili (było to na urodzinach jej mamy) spokojnie, nie panikuj. A jej córeczki pewnie umierały w tym momencie. Gdy na drugi dzien też nic nie poczuła to łaskawie o 18 pojechała na IP. Dzieci już nie żyły. Musiała urodzić.

Ja właśnie raz w 20 tygodniu trochę spanikowałam bo od rana zero ruchów plus brzuch zaczął mi twardnieć. Pojechałam na pogotowi, tam zrobili mi usg i ktg. Na ktg wychodziło pełno ruchów a ja nic nie czułam, bo dziecko jeszcze malutkie i się z tyłu schowało.

Gość 45byy
Pola, Ty jestes w ciazy i wiesz z doswiadczenia, czy Ci sie nudzi i straszysz?

do lekarza jak najbardziej moze podjechać, ale w ciązy stres nie jest wskazany, wiec próbujemy jakoś ją uspokoić jeśli to nie były wyraźne ruchy dziecka, to mogło być cokolwiek mnie sie wydawało juz w 16 tygodniu, ze młodego czuje, a poczułam w 21 tak na poważnie wiec różnie z tym bywa

Gość Pola_***_
45byy jestem w ciąży. Raczej mi się nie nudzi. Ale mnega wkurza mnie takie podejscie ludzi 2 dni nie czuje ruchów- spokojnie bez paniki ma 2 lata i nie chodzi- spokojnie bez paniki ma 4 i nosi pieluchy- spokojnie bez paniki jakie normy we wszystkim są i pewnie stres nie jest wskazany ale nie piszcie że to normalne

Gość 45byy
I w ktorym jestes wygodniu? Wg Ciebie co moze zrobic lekarz?

Gość ella_20
Ostatnio ruchy czułam wczoraj rano. Od tamtej pory nic.... W poniedziałek byłam u lekarza i słyszałam serduszko. W czwartek byłam na usg i tez wszystko było dobrze, widziałam jak dzidzia machała nóżkami. Może trochę panikuję.... sama nie wiem.

Gość Pola_***_
45byy jestem w 27 tc. Jak to co może zrobić? Np zrobic usg i wszystko będzie jasne. Autorko pisałaś, że od dwóch dni nie czujesz ruchów. A teraz nagle piszesz że wczoraj rano czułaś dziecko ostatni raz. To moze się zastanów ;) 0/10

Gość ella_20
Nie wiem ....

Gość Podobnie
Najprawdopodobniej dziecko się przekręciło i kopie w kręgosłup np. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarza i zapytała jego o zdanie. Bez paniki. Ja czułam ruchy dopiero od 21 tygodnia i z każdym dniem były silniejsze, ale były też dni że Młody spał cały dzień i musiałam wypić wodę z lodem bo już się denerwowała.

Gość ella_20
Pola wszechwiedząca i najmądrzejsza. Dziękuję Ci już za Twoje rady...

na jakimś kwitku od lekarza nie masz napisane gdzie łożysko?