Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toska20

kolacja niespodzianka.

Polecane posty

Gość toska20

Witam. :) Wiecie, mam mały problem... Chciałabym zrobić miłą niespodzianke swojemu narzeczonemu.. Jednak jeste kilka małych problemów. A mianowicie.. Kompletnnie nie mam pojecia co zrobić... chciałabym by to była kolacja nie obiad... z powodu iż wraca o godzinie 23 do domu chciałabym by było to coś lekkiego :) Partner mój nie przepada za mięsem ani za Szpiankiem, zaznaczam od razy :) Myślę o czymś lekkostrawnym i aby zbytnio się nie najadał, wiecie.. siła musi zostać na deser :) Odpada też sałatka grecka :D nie lubi... Ehh stwierdzam iz wybredny ten mój facet :) Proszę o jakieś pomysły.. ale poważne... Z góry dziękuje :)

nie przepada za mięsem? to pewnie chudzinka z niego :P a tak konkretniej. spaghetti, własnej roboty pizza, ryba z jakąś sałatką

Gość moze to ?
ooo albo pomidory w mozarelli :D

Gość wg mnie.......
zupa cytrynowa. na drugie grillowany kurczak na sałacie pstrag pieczony w sosie smietanowym albo cos na parze (bedzie lekkie) np. piers z kurczaka, brokuły... ewentualnie duszone kawalki z piersi z kurczaka z cukinia, papryka i ziemniakami

Gość za to, że poszedłeś
a może tarta z czymś co lubi, pieczarki, inne warzywa...

Gość moze to ?
wg mnie.... - autorka wyraznie napisala ze chce cos lekkiego, bo jej narzeczony bedzie po 23 w domu... faktycznie, ziemniory niech na noc żre :D

Gość system wizualny
łatwe i pyszne, pieczone ziemniaczki z pieczonym łosisiem albo inną rybką

Gość wg mnie.......
od kiedy ziemniaki sa ciezkostrawne? zreszta mozna z nich zrezygnowac reszta potraw bardzo lekka (w przeciwienstwie do propozycji innych osob...)

Gość moze to ?
spadaj glupi podszywie

Gość wg mnie.......
moze to -> koktajl krewetkowy to przystawka

Gość wg mnie.......
jezeli ma byc bardziej kolacyjnie to moze chleb razowy z roznymi pastami? jajka cebula makrela ogorek kiszony pieprz majonez (majonez w rozsadnej ilosaci jezeli ma byc lekko) zamiast makreli i ogorka moze byc avocado i czosnek

Gość moze to ?
ok, ale moga to zjesc, a potem bedzie deser :D niech sie nie objada na noc :D

Gość moze to ?
ta pasta o ktorej pisze wg mnie jest przepyszna !! Uwielbiam ja :D dzieki ze mi o niej przypomnialas, zrobie dzisiaj 🌼

Gość my ding ding dong
zrób naleśniki z dowolnym nadzieniem, warzywa z przyprawami albo sakiewki z ciasta francuskiego

Gość mama szukajaca
pizza? spagetti? jak mozna takie rzeczy o 23 jesc ja po takim jedzeniu to bym spac nie mogla tutaj ktos ci swietnie poradzil z ta pasta to dobry pomysl

Gość toska20
włśnien nie chciałabym niczego z miesem.,. On za nim nie specjalnie przepada... no właśnie... coś lekkiego... wiec mysle ze pieczone ziemniaki czy mieso nie jest tak lekkie. Aczkolwiek zapowiada się pysznie :)

Gość toska20
naleśniki były wczoraj :D a co do pasty.. myśle że swietny pomysl... ktoś cos jeszcze dorzuci ?:)

Gość moze to ?
Uciekam juz :) Smacznego i udanego wieczoru 🌼

Gość my ding ding dong
możesz jeszcze zrobić na przykład placuszki z cukinii do tego odrobina sosu pomidorowego albo bakłażany w panierce lub cieście

Gość toska20
jak nie to wychrzaniajcie

Gość toska20
"Może to ?" dziękuje za pomoc :) a znacie jakiś przepis na ciekawe omlety :D taki jakis hmm w wersi lekkiej :) ??

Gość toska20
heheh :) a tak w ogole... kolacja ma byc z powodu hmmm.. tak po prostu zeby było miło... On pracuje cale 2 tygodnie do pozna a mimo to wstaje ze mna rano zeby po prostu wypic ze mna kawke, więc pomyślałam, że jakoś mu to wynagrodze :)