Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

Witam !! Wiem, ze jest juz duuuuzo takich tematow ale jakos nie moge sie wbic w inne topiki wiec zakladam. Staramy sei o brzdaca i mam pytanie mam cykle od 27 dni do 35. nigdy nie stosowalam metody NPR czyli temperature swojego ciala "poznaje" dopiero teraz. Mam problem bonie wiem kiedy mam w danym cyklu ouwlacje. ostatnie moje cykle: 1 - 28dni 2- 35dni 3- 31 dni 4- 28 dni 5 - 35 dni 6 - 27 dni teraz czekam ze juz sie nie pojawi hiii teraz zaczelam stosowac testy owulacyjne digital clerblue od 12dc i jak do dzis wychodz "o" Mam pytanie czy ktoras z Was stosowala te testy ?? i czy tez ma taki problem z owu ?? zapraszam razem weselej :)

Gość ja narazie nie mam
brzdąca:O

Brzdaca ?? czy cos zle "powiedzialm" ??

Gość MAnnaM
a mozesz napisac cos wiecej o tych testach ??

testy były bardzo trudne. odpowiedziałam tylko na dwa pytania

Gość jak to 21 dni
a i le sie juz starasz:D

od przedwojny :(

dziekuje za odp hihi dobre ;) Staram sie 2 cykl

Gość co to sa dwa
cykle:O

to takie motocykle bez moto...

do co to sa dwa a Ty ile sie starasz ??

Gość etsktdfjklgjdfklgjfdkl
a seks uprawiacie codziennie?jezeli nie no to powodzenia i cierpliwosci zycze, lekarz mi powiedzial ze wiekszosc kobiet nie zachodzi w ciaze , wlasnie dlatego ze nie robia tego codziennie a bynajmniej codziennie w dni plodne, to jak maja zajsc w ciaze?

Teraz czekam na owulacje i kolejny dzien na tescie "O" pocieszam sie tym ze to 17dc wiec moze jeszcze nic straconego

Gość no no no i tak
Celineczka:) nie lam sie to dopiero tak jak piszxesz 17dc a cylke masz takie, ze do zaplodnienia moze dojsc w 20tym dc a sex codxiennie nie wskazany co 2 dni ok 3mam kciuki :)

Gość CELINECZKA :)
Dzis musz kupic jeszcze jedno opakowanie tesu i dalej liczyc na to , ze sie powiedzie

Czesc Calineczka Mystaramy sie od czerwca. ostatnio wykryto u mnie za wysoka prolaktyne. Biore leki i juz ostatnio przy badaniu okazalo sie ze spadla. Do 13 mam dostac okres ale cos czuje ze nic z tego nie bedzie bo mierze temp skok byl ale teraz temp spada a to oznaka nadchodzacej @.

Witam arbuzowa1983! a poza lekami bierzesz jakies "wspomagacze" ja biore wiesiolka pije len i przywrootnika. Ja mam problem tak jak wczesniej pisalam z okresleniem dnia owu a jak jest u Ciebie ??

Mierze temp pierwszy cykl. Skok byl ale to nie swiadczy ze owulacja byla taka jak powinna. Kiedys robilam test owulacyjne ale jakos mi nie wychodzilo porownywanie tych kresek ktora mocniejsza i bardziej widoczna :-). lekarz podejrzewa ze mam za malo progesteronu wiec bede musiala brac od nastepnego cyklu norprolak ( na prolaktyne) i duphaston (na progesteron) pozatym biore wiesiolka i tabletki z mg i wit b6 :-)

Gość cellinka
Ja też nigdy nie stosowałam npr, ale kupiłam sobie cyclotest - monitor cyklu. Nawet sprytne to urządzenie. Ja się staram póki co od pół roku. Dodatkowo wspomagam się wiesiołkiem

Wiesz ja strasznie niecierpliwa jestem pamietam ze pierwsze 3 miesiace staran to tylko byl testowala czy to juz czy nie ale teraz wyluzowalam. Biore od miesiaca leki. Okres masz regularnie?

Wiecie dziewczyny, ze ja to jestem troche nawiedzona bo zle do tego wszystkiego podchodze to dopiero 2 cykl staran a ja juz sie nakrecam. Przez 8 lat bralam tabsy z malymi przewami (odstawilam 7 miesiecy temu) i wstyd sie przyznac ale ja przawie nie znam swojego organizmu ;( dlatego zaczynam sie jakos zalamywac bo tak jak teraz 17dc i sucho jak na pustyni tem 36.6 test owu negatywny i zaczynam sie nakrecac. Najgorsze jest to, ze nie wiem ile dni bedzie mial ten cykl czy 28 czy 35 i kiedy bedzie (i czy bedzie owu) Dziewczyny na ile dni przed owu pojawia sie sluz ???

@ mam do ostatnie 6 miesiecy od 28 dni do 35 - to juz sama nie wiem czy to regularnie hihihi :P

Arbuzowa to jest wlasnie to najgorsze, ze powinnma cieszyc sie tym co mam, wrzucic na luz i tyle a ja juz nawet nie dede Ci opowiadac jak mam zapas testow to ida w trimigi -jesem nienormalna i zdaje siebie sprawe z tego, ze chyba bedzie tak, ze im bardziej chce wiec tego nie dostane - a ta ktor nie chce dostanie ;) kurcze zycie

Gość WERKA-.-
ja tez czekam :) moze sie doczekam

ja tez miałam zawsze nieregularne cykle.. poczawszy od 28 a czasem nawet skonczywszy na 42 dniach... jak brałam tabletki anty to było ok wszystko... teraz zaczeły sie problemy .. najlepiej zgłosic sie do dobrego lekarza i miec monitoring cyklu:)

ja tez nie potrafie wyluzowac tak do konca. :-) Testy mam z allegro bo duzo tanio i dobre :-) niby nie testuje juz na potege ale kazda @ to mega dół. Dopadly mnie 2 zmiany w pracy. Zmeczona juz jestem pracuje 6 dzien. Dobrze, ze jutro mam wolne to bede sie mogla zrelaksowac. A ty pracujesz Celineczka?

Gość Twój Styll
Cześc Dziewczyny, jeśli nie macie nic przeciwko chciałabym się dołączyć. Od połtora roku staramy się o dziecko. jak dotąd bezskutecznie. Teraz czekam na okres i mam taką sytuację: ostatnią miesiączke miałam 5 lutego. cykle mam różne od 28 do 33 dni. W tym cyklu na podstawie obserwacji stwierdziłam, iż owulacja mogła u mnie byc w dniach od 19 do 22 lutego (19 miałam plamienie środcykliczne, potem 20-22 ból jajników). Jeśli założyć, że owulację miałabym ostatniego dnia bólu jajników czyli 22 lutego to już minęło 17 dni od tej owulacji. we wtorek rano robiłam test ciążowy ale byl negatywny. od kilku dni pobolewa mnie brzuch i trochę jajniki, poza tym żadnych innych objawów oprócz braku miesiączki. w sumie praktycznie zawsze występowała u mnie miesiączka 14 dni po domniemanej owulacji i teraz nie wiem czy mogę liczyć na dwie kreski czy skoor test był negatywny w 13stym dniu po owulacji to był raczej wiarygodny i sobie odpuścić dalsze testowanie? co o tym myślicie? Czy miesiączka może wystąpić aż po 17-18 dniach od owulacji (o ile była 22 lutego). Tempki nie mierzę niestety

Witaj Twoj Styll wydaje mi sie ze najlepiej by bylo zebys zrobila bete. Wtedy bedziesz wiedziala na czym stoisz.

Witam Dziewczyny jak tam ?? witam arbuzowa1983 , Twój Styll i moje konto u mnie nic nowego 17 dc ani slychu ani nic na tescie sluz tez beznadzieja zobaczymy - Ja tez staram sie podchodic na luzie do tego ale to jest silniejsze i co zrobic. Tak jeszcze pracuje (jeszcze - bo z praca ciezko kryzys nigdy nic nie wiedomo ) a dzis do 14 i wolne :) wrescie bede mogla jutro poswiecic sie calkowicie mojej zieleninie (kwiaty) hiihi

mam strasznie stresujaca prace co tez mnie troche wykancza ale nie zmienie bo nie ma na co :-( dobrze ze wogole jest jakakolwiek praca. Chyba @ bedzie u mnie lada dzien bo juz mnie czarny humor ogarnia :-)