Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

no z praca cięzko... niestety.. ja od połowy cyklu biore Estrofem gdyz lekarz stwierdził ze nie mam jajeczka dominującego... i nie wiadomo czy okres dostane... od dzisiaj dołączyłam duphaston i przez 10 dni nic sie nie zmieni... pozniej czekam na @ i mam iśc znowu do niego 3 d.c. mnie tez ogarnia jakas deprecha.... miłego dzionka :)

A to widze, ze nie jestem sama tez mam dola :( ehh ale w grupie razniej :) jakie plany na ten weekend ??

poki co żadnych.... ale moj m ma wolne wiec moze poprostu dadrobimy zaległości w filmach i cosik obejrzymy... jakas ta pogoda dobijająca... dzisiaj rano zimno i straszna mgła... az z domu sie nie chce wychodzic :/ teraz troszke słonce wyszzło:) jak jutro bedzie ciepło to jakis spacer :) a wy jak tam dziewuszki?

Ja tak jak juz pisalam mam zaleglosci z kwiatami musze je doprowadzic do pionu bo sa troche zaniedbane :( brak czasu i ochoty sprawil ze je zaniedbalam i to sporo (pojawiaja mi sie czrne plamy na lisciach ). W sobote urodziny kolegi ( a w sumie trzech) tak wiec impreza hihiii I tak nic nowego jak na razie - musze zajac czyms glowe aby ciagle nie myslec tylko o berbeciu bo zwariowac mozna hihi :)

calineczka a ile wy sie juz staracie? i jesli mozna wiedziec to ile masz lat? ja w mam 27:) my w sumie to sie nawet nie staramy bo wiem ze nie ma po co bo mam monitoring cyklu wiec wiem ze dupa bedzie z tego... nie chce sie nastawiam narazie... bo nie chce sie zawodzic cały czas... juz bym chciała zeby juz wszystko było ok i zebym mogła takiego szkraba nosic w brzuszku..

mam 29 lat a staramy sie dopiero 2 cykl - wiem, ze do malo ale jakos tak jak wczesniej pisalam zaczynam sie stresowac, ze cos nei tak. Takie mam chore podejscie do wszystkiego - chce miec wszystko na juz a najlepiej na wczoraj :( taki charakter

moje konto nie mozemy sie tak nastawiac !! (i kto to mowi hihi) ale taka prawda Zobaczysz jeszcze troche (cierpliwosci ) i bedziemy mialy malych szkrabow pod sercem czego Tobie i sobie i wszystkim starajacym zycze :)

Dziewczyny do wieczorka ja uciekam po drodze zajde do apteki i kupie te testy clearblue mam nadzieje, ze ostatnie. Zycze milego dzionka i fajnie, ze nas przybywa :) A i pamietajcie nastawienie tez duuuzo robi tak wiec zawsze z usmiechem na twarzy o tak :)

Gość himensito
na czym polega monitoring cyklu?? jak działa? z czym sie wiąże??

Gość himensito
na czym polega monitoring cyklu?? jak działa? z czym sie wiąże??

no ja juz dlugo czekam na dzidzie to trzeba miec dopiero cierpliwosc mi sie juz ona niestety skonczyla jestem mjuz na koncu dlugiej dorogi w kierunku inseminacja kto wie ile 1-wszej,2-giej,3-ciej a moze 4 -rtej:O

Monitorowanie cyklu: znalazłam taki opis:) Jest to badanie USG wykonywane kilka razy w ciągu cyklu głowicą dopochwową. Pierwsze badanie robi się na początku cyklu ok 5-8 dnia-lekarz wtedy ocenia narząd rodny i określa kiedy należy się zgłosić na kolejne USG. Najlepiej jest, aby cały monitoring prowadził jeden lekarz. Podczas każdego badania oceniany jest m.in. pomiar średnicy pęcherzyków i szerokości błony śluzowej macicy tzw.endometrium. W II połowie cyklu celem badania jest znalezienie cech przebytej owulacji, czyli braku pęcherzyka w kolejnym badaniu, płynu w za macicą w tzw. zatoce Douglasa, czy obecności ciałka żółtego na jajniku. Dzięki temu badaniu można określić czas prawdopodobnej owulacji i okres największej płodności kobiety. no ja mam monitoring juz 3 cyklu i w pierwszym nie pekły mi jajeczka, w drugim wogóle ich nie było a w 3 nie mam jajeczka dominujacego... ja mniej wiecej jestem u lekarza co tydzien czasem rzadziej... to zależy co widzi na usg...

paula299: trzymaj się... widze po stopce ze 4 lata sie staracie... mam nadzieje ze wszytsko się ułoży i juz niedługo będziesz mogła miec pięknego brzdaca... nie wolno sie poddawać... pamiętaj :) wiem ze czasem jest ciezko, ale dasz rade :) trzymam kciuki :*

moje konto dzieki no powiem ci jest cholernie ciezko ale juz brak sil w kwietniu mam planowana IUI i mam nadzieje ze uda sie za 1 razem zobaczymy moje konto a ty masz owulke czy jej nie masz?

no kiedys miałam... ale pozniej zaczełam brac tabletki anty i jak przestałam to mi sie wszystko pokickało... pehcerzyki mi sie robią ale albo nie pekają ( z czego zrobiła mi się torbiel- na szczescie sie wchłoneła sama....) albo nie mam dominującego.... brałam duphaston, clo i nie działa.... byłam teraz w 12 d.c na usg ale nie było dominujacego, ja zawwsze miałam długie cykle wiec stwierdził zebym przyszła 16d.c ale nadal dupa... teraz biore estrofem i od dzisiaj dołaczyłam duphaston... mam przyjsc do niego 3 d.c. i zobaczymy.. jak noc sie nie bedzie działo chce mi zrobic drozność jajowodów i od razu badanie nasienia.. mam nadzieje ze bedzie ok:)

dziewczyny w sobote chcialam tu sobie wejsc i pogadac i za chiny nie moglam znalezc tego tematu myslalam ze juz usuneli a tu dzisiaj niespodzianka :-) Ja powinnam dostac dzisiaj @. Od 4 dni mam brazowe plamienia peewnie przez niedobor progesteronu ale brac zaczne dopiero od nastepnego cyklu. I coz test negatywny znowu sie nie udalo :-(. A wy kiedy testujecie?

wITAM Arbuzowa nie lam sie :) ja do testowania mam jesz

ucielo mi posta cholera jasna

Ja do testowania mam jeszcze (chyba sporo) bo jesli to bedzie cykl 28 dniowy to 19go marca jesli 35 dniowy to 26go marca - jedyne co mnie martwi to brak sluzu :( Jak wekend ??

no weekend minał sympatycznie :) i spotkanie ze znajomymi, filmik obejrzany wiec spoko :) ja narazie testowac nie mam co... do niedzieli biore estrofem i duphaston, pozniej mam czekac na okres i zobaczymy co dalej 3d.c.? miała któraś robiona drozność jajowodów?

moje konto ja nie mialam jeszcze robionej droznosci narazie lekarz nic nie wspominal. Jak zalecil Ci dawkowac duphaston? U mnie okres sie spoznia co zazwyczaj sie nie dzieje mam tylko te glupie plamienie brazowe :-(

Cakineczka tez mam problem ze sluzem. Malo go mmam. Lykam wieiolek i teraz kupilam guajazyl tez podobno pomaga ale to trzeba wziac przed owulacja wiec narazie stoi i czeka :-)

arbuzowa a długo Ci się okres spóźnia? moze za wcześnie testowałaś... poczekaj jeszcze pare dni.. a jak sie nie pojawi to najlepiej na bete:) no ja byłam na usg 16 d.c ale że nic sie nie działo kazał mi brać przez pierwsze 3 dni od wizyty sam estrofem 2x1, a od 4 dnia estrofem raz dziennie i duphaston 2x1, juz sama nie wiem.... mam nadzieje ze dobrze będzie... i wie co robi :)

Dzien Dobry !! Dziewczyny mam jakiegos dola ;( kolejny test owu wyszedl negatywny a to juz moj 23 dc i juz chyba (raczej na pweno nici z tego) sluzu nie ma a tem 36.5 i nadal nie wiem czy ten cykl bedzie 28 czy 35 dniowy

Dziewczyny znacie cos moze na owu (jakies ziolowe) wspomagacze ?? zastanawiam sie czy nie zaczac brac castagnus - co o tym myslicie ?? jak do tej pory lykam wiesiolka + siemie lniane i herbate z przywrotnika. Dajcie znac co myslicie o tym castagnus. Do gina jak na razie nie moge sie wybrac moze dopiero za miesiac tak wiec nie wiem czy brac czy nei doradzcie :(

chcecie mi powiedziec, ze sama zostalam na polu walki ?? :(

hej. ja z zupełnie innego tematu, ale jakiś czas temu brałam castagnusa(ale mam pco) w moim przypadku nie zaszłam w ciąże -za to wyregulował i skrócił mi cykle... jest wiele dziewczyn które zaszły biorąc castagnusa. Jest także wiele "herbatek" które wspomagają płodność

Witam :) inga_09 moglabys mi podac nazwy tych herbatek lub ich skalad ?? jakie ziola maja - nie weim czy to prawda ale gdzies slyszalam ze liscie maliny sa dobre (napar) Dziewczyny gdzie Wy sei podzialyscie co ?? inga_09 starasz sie o dzidzie czy juz moze masz - napisz cos wiecej o sobie :) Milego dnia kobietki :)

hej :) ja jestem jestem... nio ja nie wiem co jest dobre na ta owulacje.... czytałam ze sporo dziewczyn pije te zioła ojca Sroki... kurde nawet sama się zastanawiałam... ale niestety ich chyba nie można pić jak się bierze jakieś tabletki a ja cały czas cosik biore... chyba się zapytam ginekologa jak do niego pójde... chyba mnie nie wyśmieje... jak myślicie?