Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

Moje konto to zapytaj sie PLISSSS - kiedy idziesz ??

dziewczyny testowalam wczoraj i wyszly dwie kreski w tym ta testowa blada ale jest. Ale inna rzecz mnie martwi mam brazowe plamienia do lekarza ide na 15 ufff

Arbuzowa super gratulacje jak sie ciesze :) !!!!!!! mam nadzieje, ze nas tez takie szczescie spotka :)

Calineczka zapytam się chociaż boję się że mnie wysmieje... czytałam troszkę na temat tych ziół i w sumie dziewczyny piszą że efekty są i to już po miesiącu stosowania.... niby jest napisane że z niektórymi lekami nie wolno łączyć bo mają złe i odwrotne skutki :/ Arbuzowa... gratulacje:) daj znać jak wrócisz od lekarza :) buziaki

Gość lollineska
Calineczko ale Twoje cykle sa nieregularne. Nie powinny byct akie, jak pisalas. Ksiazkowo jest 28 dni i co prawda moze sie przesunac o te 1/2 dni, ale masz co miesiac inne cykle. Bylas z tym u lekarza? Ja mialam podobnie, jak ty a pozniej bylo tylko gorzej i okazalo sie, ze mam PCO.

no ja też zawsze miałam nieregularne.. od 28 do 35 a nawet do 45 dni... raz okres zatrzymał mi się na 4 miesiące, to lekarz przepisał mi tab anty i miałam jak w zegarku.. nawet godzine znałam... gorzej się zrobiło jak przestałam je brać...

Arbuzowa Ty jakie mialas cykle jak dlugie ??

moje konto ja tez biorac tabsy @ mialam co do godziny - teraz fatalnie :(

Arbuzowa i jak cos wiesz ??

Dziewczyny doostalam duphaston na zatrzymanie plamienia i zasadniczo tyle. DaLEJ plamie ale leki maja pomoc zobaczymy :-)

Arbuzowa to pozno masz owulacje (sorki ale ja jestem zielona w tych tematach)

Gość nie czekająca
witam. Ja się co prawda nie staram ale może niedługo zacznę. Co do ziół, ja się trochę interesuję tym tematem, może nie koniecznie w tematyce płodności. Lepiej ich nie brać bez uprzedniego zapoznania się z ich działaniem bo można sobie tylko zaszkodzić, a już na pewno trzeba uważać z innymi lekami, uważać co się z czym miesza i nie przesadzać z dawkami. To się tez tyczy castagnusa ale to można uzgodnić z lekarzem. Warto też sprawdzić jakie działanie mają poszczególne zioła żeby nie brać cały czas ziół których właściwości są podobne. Co do liści z malin. Są dobre ale nie koniecznie na owulację a na ukrwienie narządów rodnych, głównie macicy. Arbuzowa masz niedomogę lutealną i ewidentnie o tym świadczą te brązowe plamienia, a także to że jak piszesz miałaś cykle 29 dni a owulacja 18-19 dc to by znaczyło że faza lutealna trwała u ciebie 10, 11 dni. Duphaston powinien pomóc, a jak nie to skonsultuj z lekarzem jakąś większą dawkę i nie odstawiaj go bez konsultacji z lekarzem nawet jak plamienia znikną.

Dziewczyny !! wiecie co test owulacyjny wyszedl dzis rano pozytywny hurraaa :) wiem wiem, ze to jeszcze o niczym nie swiadczy ale .... ciesze sie bo juz dola lapalam, ze nawet testy nie pokazuja nic dobrago a tu rosze ostatni test i USMIECH (stosuje te testy clearblue digital) wczoraj bylo przytulanie a rano test owu pozytywny hiihhi Wiecie co, wczoraj poszlam do sklepu zielarsieko kupilam wszystkie ziola do miesznki ojca Sroki i nie wiem czy przygotowac dzisiaj i pic czy nie - wczoraj tez kupilam castagnusa no i sie zastanawiam, ze chyba zaczekam do konca cyklu (tylko bede nadal braka folik) Martwi mnie to, ze jesli dzis test wyszedl ok ( 25 dc) to faza leutalna bedzie okolo 10 dni i boje sie, ze nic z tego nie wyjdzie ( jaka nawiedzona jestm ) Pozdrawiam Abuzowa i jak sie masz ??

Gość nie czekająca
Calineczka nie przesadzaj z tymi ziołami i jeszcze z castagnusem wybierz jedno albo drugie. Czytałam że mozna przez to się torbieli nabawić jak jest za duzo wszystkiego. Co do fazy lutealnej to nie jest tak że jak miałaś cykle góra 35 dniowe a dzisiaj jest 25 dc i dopiero owulacja to że faza lutealna będzie trwać 10 dni. Bedzie trwać tak jak do tej pory prawdopodobnie tylko ten cykl miał byc jeszcze dłuższy niz te 35 dni. To faza przed owulacją decyduje głównie o długosci cyklu

do nie czekająca Wiem nie mam zamiaru jak na razie nic brac tylko sie smieje, ze wczoraj wszystkiego nakupilam bo bylam prawie pewna, ze nie bedzie owu a tu USMIECH hihi (wiem, ze to jeszcze nic pewnego bo organizm moze sie rozmyslic i owu nie bedzie ) ale jakos tak ucieszylam sie dzis z rana (Juz nei pamietam kiedy tak sie cieszylam)

hej :) no ja nadal czekam do niedzieli az skończe brać tabletki a później na @ czekam.... co do tych ziół to się zapytam gina ale nie wiem co mi powie... może działają ale nie na te dziewczyny co serio mają jakis problem... mnie cosik wspomniał na ostatniej wizycie o leczeniu gonadotropinami... czyli już się robi nieciekawie.... narazie jak teraz nic się nie zmieni to chce mnie wysłać na ta drożność :/

Gość nie czekająca
lekarze raczej terapii ziołowych nie traktują poważnie. Terapie ziołowe przynoszą efekty ale na pewno nie od razu i nie u każdego i raczej są dla wspomagania a nie dla leczenia. Z lekarzami i pacjentami to jest najczęściej tak że pacjent chce jak najszybciej wyzdrowieć albo widzieć efekty, a lekarz często chce mieć zysk z tego że leczy pacjenta. Poza tym w niektórych sytuacjach trzeba zastosować leki bo nie ma na przykład czasu na to żeby czekać.

Do nie czekajaca A mozesz jakies ziola polecic (co warto) tak do popijania dla starajacych sie ?? co pomaga i na co ?? :)

Gość nie czekająca
pisałam wcześniej że interesuję się trochę ogólnie tematem ziół i nie w kwestii płodności.

dziewczyny dzisiaj bylam sie skonsultowac z innym lekarzem. Powiedzial to samo co ten wczoraj. Ciaza :-) wszystko narazie pod kontrola :-) uff Tak jakos mi wyszlo w tym miesiacu z temp ze bylo ok 18 dnia. Zaluje tylko ze nie poszlam do lekarza wczesniej tzn na poczatku staran tj w czercu 2011 bo tyle czasu zmarnowalam. Wtedy bym zbila ta prolaktyne i bylo by dobrze.

WITAM dZIEWCZYNY CO TAM U wAS nOWEGO Arbuzowa jak sie masz ??? ja dzisiaj mam 27dc od piatku kiety test owu wyszedl pozytywnie i bylo pracowicie w sypialni ;) pobolewa mnie jakby jeden jaknik pozniej drugi i tak na zmiane teraz zobaczylam ze 3 krople krwi :( i boje sie, ze jutro przyjdze ta cholerna @ :(

ooo szukałam Waszego tematu i nie mogłam przez parę dni znaleść..;/ arbuzowa gratulacje;) calineczka- no więc ogólnie wydaje mi się że nie warto mieszać leków z ziołami ja akurat zioła stosowałam w przerwie z hormonami. http://allegro.pl/show_item.php?item=2191102744 na tej aukcji masz podane składy tych herbatek akurat tu jest na pco ale na innych jak poszperasz są jeszcze na owulację i inne...warto przeczytać a potem samemu mieszać sobie w domku:) ja niestety w gronie staraczek...w środe mam wizyte u gina, już nie mogę się doczekać;D

Narazie czuje sie dobrze tylko nie moge sie doczekac usg a to dopiero 29 dostane skierowanie. Ja swojego czasu bralam castagnus ale mi nie pomogl wiec zrazilam sie do ziolowych lekow. L:-) Calineczka te pare kropel to moze byc implantacja. Puki nie przyjdzie @ nic nie wiadomo :-)

Arbuzowa moje gratulacje :) wreszcie jakieś pozywtywne wibracje :P u mnie nic nowego.... dzisiaj wziełam ostatnią tabletkę estrofemu a zaraz łykam ostatnią duphastonu i czekam na @.... później wizyta 3 d.c.i zobaczymy... dziewuszki trzeba mieć pozytywne nastawienie... wiem że to trudne i czasem sama łapie doła... ale musimy się trzymać...' trzymajcie się... buziaki

dziewuszki co tam u Was? dzieje się cosik? pozdrowionka w ten ciepły i słoneczny dzionek :)

Dzien Dobry :) NIc nowego moje konto :) a Co u Ciebie ?? cos sie dzieje ??? :) u Ciebie jest cieplo u mnie zimno 5 a wczoraj posialam kwiaty do donic i chyba bede musiala je pochowac bo cos ta pogoda sie kreci :( wlasnie pije dziurawca i pokrzywe (herbatki )

no u nas cieplutko... dzisiaj słoneczko świeci :) a to gdzie mieszkasz że taka zimnica u Was :P no u mnie bez zmian dzisiaj 2 dzień po odstawieniu tabletek i czekam na @.. powinnam dostać w przeciągu 7 dni... zobaczymy :) poźniej 3 d.c. do lekarza i zobaczymy co dalej:D a ty jak tam? jak twój cykl? zdziałaliscie cosik podczas dni płodnych?

Moje konto Jak Ci powiem gdzei mieszkam to nie uwierzysz, ze u Ciebie jest cieplej niz u mnie hiihihi (ale tak jest bynajmniej dzis) mieszkam w Hiszpanii, Co do ciezkiej pracy w tym cyklu to pracowalismy ;) tylko jakos nie chce sie nakrecac bo boje sie, ze wyjdzie tak jak ostatnim razem tez myslalam, ze moze sie uda bo sluzu bylo duuuzo a tu lipa przyszla @ w tym cyklu malo sluzu i jakos tak - no zobaczymy (dzis mam 29dc) a tem 36.9. Wczoraj bylam taka padnieta, ze zasnelam o 22 gdzie normalnie chodze spac o 23:30 chyba przesilenie wiosenne ;) hej Dziewczyny a reszta gdzei ??