Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

Gość MagdaJW
Celineczka:) test powinnas zrobic 2 tygodnie od owulacji, jeśli się wie, kiedy się ją ma 6cio dniową ciążę czyli od dnia zapłodnenia, a nie od stosunku. Zagnieżdżenie następuje od 6 do 12 dnia po owulacji i opiero wtedy produkowany jest hormon wykrywany przez test. Niektyórym pokazuje 1 kreskę w dniu spodzeiwanej miesiączki, bo hormon ciążowy może być jeszcze zbyt niski dlateo nie można powiedzieć, że test wykonany 6 dni po stosunku będzie wiarygodny wówczas będzie wiarygodny, gdy po owych 6 dniach wykaże ciążę. Przy negatywnym wyniku wcale nie będzie oznacać, że ciąży nie ma. Celineczka nic jeszcze straconego czekaj spokojnie bo temperatura nadal jest wysoka :) Powodzenia Wszystkim

Gość MagdaJW
sorki za wpisy tyle razy ale komp mi sie zawiesza

Gość Yuuuupi
Hej Dziewczyny, ja zrobiłam test w dzień po spodziewanej miesiączce i był negatywny, dopiero w pięc dni po wyszedł pozytywny więc nie załamujcie się jeśli ten pierwszy nic nie wykarze. Ja dziś idę na pierwszą wizytę u lekarza ależ jestem podniecona, ciekawe czy już coś będzie widać u mnie oby tak, jak se dobrze obliczyłam to ja mam już 6 tydz. ale się denerwuje. Pozdrawiam gorąco :)

test na owu wyszedl mi pozytywnie 16go marca czyli 11 dni temu Dzieki za odp. jakos to bedzie ;)

Calineczka to może jeszcze nie przesądzone mi test wyszedł 12 dni po owulacji i kreseczka była baaardzo jasna.

hej :) calineczka mam nadzieje że okaże się że wyjdzie pozytywny :) tak jak pisały dziewczyny trzeba poczekać jeszcze może parę dni, jak nie miałam okresu przez jakieś 4 miesiące to pierwsza opcja była ciąża i lekarz zanim zaczął działać wysłał mnie na bete bo mówił że niektórym test może wyjść negatywnie, a beta jest wiarygodna :) no ja jeszcze dzisiaj i jutro biorę clo i zobaczymy w sobote :P czy cosik urosło :) pozdrowionka :)

Gość a no to jescze jeden razzz
Testy nie są wyrocznią... W pierwszej ciąży testy robiłam już tydzień po owulacji i były negatywne, mimo iż na opakowaniu jest informacja że wykrywają już 6 dniową ciążę. Testy myliły sie jeszcze przez jakiś czas, dopiero pod koniec 6 tygodnia ciąży wynik był pozytywny, a przecież bobasek już sobie stworzył gniazdko w moim brzuchu. Żeby w pełni potwierdzić ciążę trzeba zrobić test z krwi, Beta HCG. Dziewczyny luz i jeszcze raz luz i relax ;)

kiedyś chodziłam na nfz... ale powiem Ci że to była jakaś masakra... może nie trafiłam na dobrych lekarzy... jeden chciał mi wypalić nadzerkę oczywiście po godzinach i za sporą kase... drugi jak chciałam żeby mi zrobił USG to stwierdził że nie widzi takiej potrzeby bo na jego "oko" jest ok, poza tym terminy wizyt są strasznie odległe.... w sumie z tymi prywatnymi też nie wiem do końca bo wtedy jak mi się okres zatrzymał to tylko tym testem beta wykluczył ciąże i od razu zapodał hormony, które brałam jakieś 1,5 roku, bo wtedy nie myślałam o ciąży i było mi na ręke... nie zrobił mi żadnych badań dlaczego tego okresu nie mam :/ teraz mam nadzieje że trafiłam na dobrego lekarza, widać że i badania robi, monitoring :) ja za bete jakieś 2 lata temu płaciłam niecałe 30zł chyba :)

Właśnie z tym nfz to tak jest. Nie chcą robić badań a usg można pomarzyć. Prywatnie trochę kosztuje ale idziesz i Ci robi :-)

Witam Dziewczyny !! Arbuzowa nie testowalam dalam sobie na wstrzymanie :) zaczekam jeszcze. Ja sie pomililam w dniach bo dzis mam 36dc gdzies zle zapisalam i tak wyszlo. Tak, ze dzis 36 dc bez zmian tem 37.2 (czyli wczoraj robiac test robilam go w dniu spodziewanej @) Wiesz Arbuzowa ja w sumie nie wiem "dokladnie" kiedy mialam owu - test wyszedl mi pozytywnie jak wczesniej pisalam 16go marca ale kiedy sie odbyla to nie wiem - wiesz jak to jest organizm to nie zadanie matematyczne to + to jest to. tak wiec czekam :) A co u Ciebie jak sie czujesz ??

U mnie ok. Odebrałam badania na toxoplazmoze i cytomegalie ujemne więc się cieszę. Muszę sobie zamówić testy owulacyjne i ciążowe na allegro bo zapas się skończył :-)

Arbuzowa a jak tam sprawdzasz temperature ??

witajcie :) no ja dzisiaj na wieczór biore ostatnią tabletkę Clo.... zobaczymy co to z tego będzie.... już się stresuje.. mam nadzieje że tym razem coś urośnie :P ja testy owulacyjne sobie kupiłam jakiś czas temu ale jeszcze nie użyłam żadnego :/

calineczka mierzę juz 3 dzien :-) na razie niska jest 36.38 ale to moja normalna temp :-) owulka za ok tydzień i 4 dni plus minus. Moje konto a kiedy idziesz na monitoring kochana? :-)

Dziewczyny korci mnie aby jutro zrobic test ;) ale jakos wydaj mi sie, ze powinnam jeszcze zaczekac Arbuzowa a testujesz juz testami na owu ??

Ja bym zrobiła na twoim miejscu. jak wyjdzie negatywny a @ nie przyjdzie to za tydzień zrobisz znowu :-)

no hej :) ja ide na monitoring w sobotę znowu, to będzie 11 d.c. więc zobaczymy :) na ostatnim usg pytał się mnie czy mam w razie co pregnyl jeszcze? bo w poprzednim cyklu mi przepisał ale niestety nic nie urosło i nie był potrzebny :/ więc teraz chyba wezme go na wizytę? chyba nic się nie stanie z nim jak okaże się niepotrzebny bo trzeba go w lodówce trzymać a ja mam poźniej szkołę :/ a Wy jak tam? Arbuzowa a kiedy te testy owu zacząć robić... tak od 12 d.c ?? pozdrowionka

Jeżeli masz 29 dni to od 12 dc zaczynasz testować :-) Masakra jakaś. Nigdy więcej nie pójdę na nfz Normalnie chodzę prywatnie ale w przychodni zalecono mi się pojawić. Jak byłam prywatnie kilka dni temu u mojego lekarza to było tuz po oczyszczaniu i nie krwawiłam już. Zbadał powiedział, że ok i że staranka można zacząć tylko muszę mierzyć temp i po owulce brać duphaston i będzie ok. A gin na kasę chorych dzisiaj mówi mi, że starać się mogę dopiero za rok :| normalnie ręce mi opadły. Zasadniczo w obejściu też była niemiła. To był błąd pokazać się w tej przychodni bo tylko mi ciśnienie skoczyło

Witam !!! Arbuzowa po co te nerwy pytam sie ?? bylas u "swojego" lekarza i ja bym sie tego 3mala sluchaj mialas wczesne poronienie wiele kobiet tak ma i nawet o tym nie wie wiec wydaje sei, ze nie ma sesu zawracania seobie glowy lekarzem z NFZ bo to Cie bedzie wiecej zdrowia kosztowalo !! 3maj sie cieplutki i nie zlosc sie :) Moje konto 3mam kciuki :) Dziewczyny gdzie kupujecie testy ?? mozecie mi podac namiary (psrawdzona ta strona internetowa)

Calineczka ja z allegro :-) bo tanio ale owulke mi pokazują. :-) Tak samo ciążowe lubie miec zapas biorę po 20 :P

no ja też kupowałam na allegro... narazie nie wiem czy działają :p nie miałam okazji sprawdzić... teraz też nie wiem czy cosik będzie, już mam nadzieję że w tym miesiącu wreszcie zaczniemy staranka :) bo jak narazie to wiedzieliśmy ze nic z tego nie będzie bo miałam monitoring. ale się śmiałam wczoraj bo mój M widział bociana :) może cosik przyniesie??? no arbuzowa ja nie wiem, ale ile lekarzy to tyle opinii, trzymaj się jednego lekarza tak będzie najlepiej :) calineczka a Ty daj znać jak bedziesz testować :)

Gość wannika1
calineczka ja wlasnie tez 16.3 mialam owulacje(kochalismy sie) i dzis powinnam dostac okres ,ale jeszcze nie dostalam :) mam nadzieje ze nie dostane. Ja mam raczej regularne cykle po 28 dni ,czasmi raz na rok cos sie wydluzy

Gość wannika1
Razem z mezem staramy sie od listopada 2011 :( mam nadzieje ze moze tym razem sie uda ,a jak nie to tez zaczne robic te testy na owulacje

WITAMY wannika1 na pokladzie :) a robilas test ??

wannika1 a jak wiedzialas, ze masz owu po temp ?? czy sluz ?