Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbara1982

pomóżcie!

Polecane posty

Gość barbara1982

Witam.od dłuższego czasu tj,od początku stycznia wypadaja mi rzęsy tylko z jednego oka.Codziennie po dwie ,trzy.Już nie wiem co mam robić!Biorę witaminy,nie trę oka w ogole ,nawet już sie boję lekko dotknąć rzęs bo wypadają jak szalone.Smarowałam kila dni L Biotica ale po tym jeszcze bardziej mi wypadlły.Poszłam z tym moim problemem do dermatologa to pani lekarka stwierdziła ze pierwszy raz o takim czymś słyszy!! a była juz dośc wiekowa.Jesli ktoś ma podobny problem do mojego to proszę o pomoc,bo jestem zdesperowana.moje gg to 41309730

:D :D :D Bylas z tym u dermatologa? Wypadnie po 2-3 rzesy z powieki dziennie to zjawisko całkiem normalne. Żywotność rzes jest mniejsza niż pół roku. Założe się, że z drugiej powieki wypadają ci podobnie, tylko się nad tamtym okiem tak nie skupiasz i nie zwracasz uwagi. Ostatecznie jak się tak boisz, że zostaniesz z "lysym" okiem to kup sobie olejek rycynowy i delikatnie co wieczór nałoż odrobinę na rzesy.

Gość szz
smaruj rzęsy olejkiem rycynowym. Podobno pomaga, odżywia rzesy,delikatnie przyciemnia i sprawia ze przestają wypadać.

Gość barbara1982
dziękuję za radę Paparampam,ale niestety tylko z jednego oka mi wypadają.Szczerze mówiąc wolałabym żeby z dwóch oczu mi wypadały,przynajmniej wiedziałabym co i jak a tak zagadka!W lewym oku mam dwa razy więcej rzęs niż w tym prawym co wypadają.Być może to przez stres ale żeby tylko z jednego oka leciały rzesy???Byłam u dermatologa to nie popatrzyła na mnie jakbym była z kosmosu:/.Wlosy i "drugie oko" mam w porządku.Boję się że stracę zaraz wszystkie rzesy jak tak wypadają.Myślałam do tej pory że tylko ja borykam sie z tą zmorą ale na forum niektóre dziewczyny tez to mają:(

A to już ciekawe. A czy oprócz tego wypadanią rzes masz jeszcze jakieś objawy na poowiece? Opuchnięcie, zacżerwienienie, swedzenie itp.?

Gość Do barbary
a nie odstawiłaś przypadkiem niedawno pigułek antykoncepcyjnych? Jeżeli tak to masz już odpowiedź. Poza tym możesz mieć problemy z tarczycą.

Gość barbara1982
dziękuję za radę Paparampam,ale niestety tylko z jednego oka mi wypadają.Szczerze mówiąc wolałabym żeby z dwóch oczu mi wypadały,przynajmniej wiedziałabym co i jak a tak zagadka!W lewym oku mam dwa razy więcej rzęs niż w tym prawym co wypadają.Być może to przez stres ale żeby tylko z jednego oka leciały rzesy???Byłam u dermatologa to nie popatrzyła na mnie jakbym była z kosmosu:/.Wlosy i "drugie oko" mam w porządku.Boję się że stracę zaraz wszystkie rzesy jak tak wypadają.Myślałam do tej pory że tylko ja borykam sie z tą zmorą ale na forum niektóre dziewczyny tez to mają

Gość barbara1982
nie biorę pigułek antykoncepcyjnych dobre parę lat.Poza tym nie mam jęczmienia,gradówki i zapalenia spojówek.Łudzę się że mi to samo minie kiedyś...od dwóch dni smaruję tylko rzęsy u podstaw serum reaktywującym z Loreala.Całych nie smaruje bo jak smaorwalłm cale rzesy L bioticą pare dni to mi jesczze bardziej wypadały.Może to pomoże,mam nadzieję że starczy mi cierpliowści.Wy dziewczyny macie podobny problem?